RECENZE: kolektív autorov, Může se to stát i vám.

Článek od: ena - 05.03.2019

Vraví sa, že najväčšia radosť, je škodoradosť. A možno je to pravda. Určite však len dovtedy, kým niečo, čo sa stalo niekomu inému, sa nestane aj nám. Vtedy srandičky končia a nastupujú problémy. V hororovom svete to ale nejde tak jednoducho. S problémami totiž prichádza temnota, strach, panika a ktohovie, čo ešte. Asi je skutočne lepšie to vopred nevedieť...

RECENZE: Poul Anderson, Tři srdce, tři lvi

Článek od: Eylonwai - 28.02.2019

Fragment v rámci své nové edice Pendragon nabízí další klasiku žánru fantasy – román Tři srdce, tři lvi amerického grafomana, promiňte – autora Poula Andersona. Ano, je to klasika a do klasik se kopat nemá (protože jsou mnohdy tak ztrouchnivělé, že by se mohly rozpadnout v prach), ale…

veršovaná RECENZE: Oskar Fuchs, Hitokiri

Článek od: Monika Slíva - 27.02.2019

Takhle nějak to vypadá, když se recenzent nechá vyhecovat autorem k něčemu, co není úplně jeho parketa, a po přečtení knihy je pak kvůli kodexu cti nucen vyplodit místo úplně fádní recenze slova, která navíc kromě jakéhosi smyslu musejí mít i rytmus. Za přispění a vydatné odborné pomoci Honzy Křečka nakonec vzniklo to, co si za chvíli přečtete. Za některé skvělé nápady, které jsem zakomponovala do textu i za cenné rady tímto Honzovi děkuji. A všechny případné divnosti padají pouze na mou hlavu, neb ne ve všem jsem byla (z různých důvodů) ochotná ho poslechnout.

RECENZE: Rick Riordan, Temné proroctví

Článek od: Karolína Poláčková - 25.02.2019

Kdyby někdo zahlédl nad Indianou plachtit draka z božského bronzu se třemi pubescenty na zádech, kdoví, co by si pomyslel. Rozhodně by ho ale nenapadlo, že jeden z těch tří má být dávno mrtvý, druhý je padlý olympský bůh a ta třetí by měla být navěky uvězněna na bájném ostrově.

RECENZE: James Kakalios, Fyzika superhrdinů

Článek od: Ivet Křenková - 21.02.2019

Určitě vás při čtení komiksů nebo při sledování superhrdinských filmů někdy napadlo, jestli je možné alespoň část příběhů přenést do reality. James Kakalios využil své znalosti fyziky a rozhodl se některé z těchto záhad odkrýt v knize Fyzika superhrdinů.

RECENZE: Star Trek - Před zneuctěním

Článek od: Petr Simcik - 18.02.2019

A je to tu znovu, zase sen o borzích, jenže tentokrát ho nemá Picard, ale Sedmá z devíti, terciální doplněk unimatice nula-jedna. V Před zneuctěním máme další možnost vidět, respektive číst o spolupráci mezi postavami několika sérií. Takže: Čtěte dlouho a blaze.

RECENZE: Václav Dvořák, PÍSEČNÍCI A BLUDNÝ ASTEROID

Článek od: ena - 07.02.2019

Na chvíľu som sa vrátila do detských liet a s chuťou si prečítala román Písenčníci a bludný asteroid. A bolo to naozaj s véééľkou chuťou. Pretože Písečníci a ich cesta vesmírom sú pútavé aj poučné čítanie nie len pre mládež, ale aj rodičov. Naučíte sa totiž lietať, ovládať gravitáciu, prípadne spoznáte mimozemské tvory na hodinách tajomnej exobiológie. Usaďte sa prosím, pripútajte, práve vzlietame ku hviezdam!

RECENZE: Natalja Ščerba, Časogram

Článek od: Karolína Poláčková - 05.02.2019

S již pátým přírůstkem do série plné hrátek s časem se Natalja Ščerba pomalu přibližuje k velkému finále. To znamená rostoucí napětí, rostoucí oběti a zvraty, které mladým hrdinům těsně před koncem ještě pěkně zamíchají kartami.

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - Recenze