RECENZE: Jan Hamouz, Poloviční král

Článek od: Karolína Poláčková - 30.01.2019

Do vod české fantastiky vplouvá se svou objemnou prvotinou další nové jméno, doposud známé jen ze stránek povídkových sborníků a žánrových soutěží. Jan Hamouz nám v prvním díle avizované série „Ptačí srdce“ servíruje středověkou fantasy kořeněnou intrikami, špínou, magií a štědrou porcí dramatu.

RECENZE: Peter F. Hamilton, PANDOŘINA HVĚZDA - BARIÉRA

Článek od: ena - 23.01.2019

Predstavte si, že sa máte stať hviezdou medziplanetárnych letov. Pripravovali ste sa na to mnoho rokov a svojmu snu podriadili všetko. Podarilo sa... Konečne vystúpite z raketoplánu na povrch Marsu, chystáte sa povedať niečo veľmi múdre, čo si ľudstvo naveky zapamätá, a v tom sa ktosi, kto vyliezol z akejsi červej diery, navyše v zaplátanom skafandri, spýta: Jak vám dupou králíci, volové?

RECENZE: Ludmila Müllerová, Případ ztraceného hledače

Článek od: Eylonwai - 18.01.2019

Když se ztratí hledač, je to pěkně na houby. Zvlášť když hledal legendární Hladový meč, zbraň krále Ruthara. Komtesa Marie, vždy připravená na vzrušující dobrodružství, a její dopisní přítelkyně Marta, chrámová kněžka s neobyčejně bystrou myslí, jsou odhodlané přijít téhle záhadě na kloub.

RECENZE: Daniel Tučka, Pelyněk, III.

Článek od: Monika Riesová - 16.01.2019

Archipelagus se zmítá v bouři revoluce a smrtonosná rostlina pelyňku nabírá na síle a hrozí zahubit celé lidstvo. Do hry vstupují rozmarní bohové a to, co začalo jako špinavý boj o moc, se najednou změnilo v hru o přežití. Daniel Tučka nám v posledním dílu své steampunkové trilogie servíruje přímo epický závěr.

RECENZE: Suzanne Collinsová, Gregor a město po městem

Článek od: Monika Riesová - 11.01.2019

Gregor a město pod městem je prvním dílem akční pětidílné série nazvané Letopisy Podzemě. A když už vás nenaláká název, určitě vás zaujme autorka Suzanne Collinsová. Pokud teď trochu tápete, proč by vás měla zrovna ona uchvátit, vězte, že stojí za veleúspěšnou sérií Hunger Games. Tentokrát ovšem cílí na mladší čtenáře, kniha je určena dětem od cca 10 let.

RECENZE: Vilém Koubek, Čepel entropie

Článek od: ena - 10.01.2019

Máloktorý román sa môže pochváliť, že v ňom vystupujú tie najväčšie duchovné celebrity a v pohode hrajú samých seba. Satan, pápež, pár ďalších dôležitých temných bytostí. Čepel entropie je sakramentsky divoká jazda a ak trpíte kinetózou, strachom z krvi, akrofóbiou, arsonfóbiou a pár ďalšími fóbiami, radšej nenastupujte.

RECENZE: Nick Cave, A uzřela oslice anděla

Článek od: Renata Seiferová - 04.01.2019

A uzřela oslice anděla. Název knihy takřka biblický, že?  Jejím autorem je známý australský zpěvák Nick Cave, a pokud si z jeho tvorby vybavíte třeba jen poslední album Skeleton tree a píseň Jesus alone, mohli byste podlehnout domněnce, že se jedná o knihu s křesťanskou tématikou. To je sice svým způsobem pravda, ale nenechte se zavádějícím názvem zmást… Tato kniha je totiž nejspíš úplně jiná než všechny knihy, které jste doposud četli.

RECENZE: Neil Gaiman & Charles Vess, Hvězdný prach

Článek od: Eylonwai - 02.01.2019

Vesnice Zeď byla vždycky trochu zvláštní. Její obyvatelé se nikdy nevzrušovali z podivného vánku, při němž plameny najednou hoří modře nebo rudě. Ani z ještě podivnějších návštěvníků a pocestných mířících k průrvě ve zdi. Za tou zdí je totiž cosi tajného a přitom dobře známého, cosi, co voní po ostružinách, letním večeru a ohni. Je tam jiný svět.

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - Recenze