RECENZE: Ray Bradbury, Temný karneval

Článek od: Eylonwai - 12.09.2018

Temný karneval je vskutku příhodný název. Sbírka je živým rejem povídek, z nichž každá má jinak barevnou a jinak ozdobenou masku. A co se skrývá pod nimi? Nu, na to už musí čtenář přijít sám.

RECENZE: Matt Ralphs, Dcera ohně

Článek od: Petra Mandelíčková - 06.09.2018

Matt Ralphs, redaktor anglického nakladatelství se dle svých slov rozhodl: „Po několika letech, kdy měl tu drzost říkat spisovatelům z povolání, co dělají špatně,“ napsat vlastní knihu. Jeho debut je prvním dílem čarodějné fantasy série Čarodějka Hazel pro mladé slečny.

RECENZE: Daniel Gris, Říkají mi Lars

Článek od: Monika Slíva - 02.09.2018

Lars je přesně ten typ chlapa, po kterém ženy vzdychají, ale žádná by ho nechtěla mít doma. Tedy kromě těch, co trpí utkvělou představou, že chlap se dá předělat. Ty by pak nutně splakaly nad výdělkem, zbyly by jim oči pro pláč a nakonec by ronily krokodýlí slzy.

RECENZE: Zdenka Pšeničková, Padesát odstínů tymiánu

Článek od: Petra Mandelíčková - 17.08.2018

Thymus vulgaris, Thymus pulegioides či Thymus serpyllum jsou jen některé z Padesáti odstínů tymiánu, se kterými se setkáme ve vzdáleném maličkém přímořském království. Ve světě však má velké jméno, každý zná jejich hlavní vývozní artikl: tymián, na tisíc způsobů. Monotónní život plný tymiánu nudí dokonce i královskou dceru, která by ráda poznala svět za hranicemi plný moderních vymožeností, ale místo toho se ztratí ve víru kouzel a řeckých mýtů.

RECENZE: Vladimír Šlechta, Zima v Thonnierice

Článek od: Hanina - 02.08.2018

Thornel se vrací do Thonniericy s pověřením Sylvie Viktoriny la Baro vytvořit špionážní síť, jakou měl ve městě chvalně (i nechvalně) proslulý dobrodruh Thompson. Na promrzlou zem se snáší první sníh, zásob je málo, město vyčerpal konflikt s církví, král je ještě ucho a jeho mocenská situace nejistá. To nevypadá na klidnou zimu…    

RECENZE: Natalja Ščerba, Srdce času

Článek od: Karolína Poláčková - 25.07.2018

Po honu za sedmi kouzelnými klíči se v druhém dílu časodějné série mladí hrdinové vrací do „obyčejného“ lidského světa Ostaly, aby zabránili srážce s jeho kouzelným dvojčetem Eflarou. I země má ale své magické zástupce, kteří hájí vlastní zájmy a chtějí mít rozhodující slovo v záchraně světa.

RECENZE: František Novotný, Osudový konvoj

Článek od: Martin Stručovský - 23.07.2018

František Novotný se do paměti fanoušků domácí fantastiky zapsal velkolepou sérií Valhala, kde létají dvojplošníky z první světové války a draci, sérií, v níž si autor hraje s časem a dějinami, a ukazuje hnus obou totalitních režimů, které postihly naši zemi. A téma hrátek s časem a alternativními světy nepustilo Novotného ani v jeho nové knize nazvané Osudový konvoj. Byť to tak ze začátku knihy vůbec nevypadá.

RECENZE: Jakub Pokorný, Chúťky upíra

Článek od: Jozefa Pevčíková - 18.07.2018

Jakub Pokorný prichádza na knižný trh s nezávisle vydanou fantastickou kriminálkou Chúťky upíra. Ako napovedá anotácia i krátka zverejnená ukážka, hlavné mesto Slovenska ohrozujú tajomní útočníci. Sú to upíri? A existujú vôbec?  Nebudem príliš spoilovať, keď prezradím, že áno. Bohužiaľ, práve anotácia a ukážka, podobne ako niektoré filmové trailery, ukazujú z diela to najlepšie. Chúťky upíra totiž trpia základnými nedostatkami.

RECENZE: David Eddings, Tamuli

Článek od: Monika Riesová - 11.07.2018

Obléct brnění, opásat se mečem, nasednout na válečného oře a s věrným panošem se vydat do dalekých zemí bojovat s nepřáteli, nadpřirozenými bytostmi či rovnou bohy. Ve jménu lásky, cti a přátelství podnikat lstivé výpravy, bít se na život a na smrt a prožívat neuvěřitelná dobrodružství. Nemusíte snít, stačí jen otevřít knihu Tamuli.

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - Recenze