RECENZE: Sara Raaschová, Led nebo oheň

Článek od: Monika Riesová - 21.05.2018

Zimní království se osvobodilo od nadvlády Jara, zlo bylo zažehnáno a Meira se stala královnou. Zní to jako šťastný konec, ale není tomu tak. Meira se zoufale snaží být dobrou královnou, která bude spravedlivě a dobře vládnout svému zbídačenému lidu.

RECENZE: Garth Nix, Žabí polibek

Článek od: Eylonwai - 18.05.2018

Máte rádi pohádky? Takové ty, které vás překvapí svými nápady, nenásilně vám nabídnou pár témat k zamyšlení a možná vám umožní změnit názor na něco, co jste dávno měli za zažité a neměnné? Pak jste tu správně, Garth Nix vám právě otvírá vrátka do zahrad své představivosti…

RECENZE: A. G. Howardová, Krverůž

Článek od: Hanina - 17.05.2018

Některé motivy se vrací neustále, protože legendy neumírají. Fantom opery je jednou takovou. Slavný román Gastona Lerouxe, odehrávající se v druhé polovině 19. století, ho vynesl na povrch pařížských stok a učinil z něj zdroj inspirace pro scénáristy i literáty. A. C. Howardová pokračuje v jejich stopě.

RECENZE: Natalja Ščerba, Klíč k času

Článek od: Karolína Poláčková - 14.05.2018

Hrátky s časem jsou populárním tématem napříč filmem i literaturou. V tisící první variantě se ho pro mladší čtenáře rozhodla zpracovat rusky píšící spisovatelka Natalja Ščerba, která do dobrodružného mixu k magii času přidala i hrozbu kolize dvou světů a (ne)všední problémy dospívající dívky.

RECENZE: James Hazel, Jepice

Článek od: Martin Stručovský - 10.05.2018

Jepice je knížka, kterou rozhodně nepřehlédnete. Tematické záložky i knihkupectví oblepená plakáty. Zkrátka a dobře velký titul, který chce vzbudit vaši zvědavost, abyste mu nahlédli pod pokličku. Já to ale udělal za vás.

RECENZE: O krok před peklem, antologie

Článek od: Monika Slíva - 07.05.2018

Kladivo na čaroděje má svůj unikátní vesmír a Felixova parta je projekcí jeho kolektivního vědomí.
A co je kolektivní vědomí?
Ano, správně! Propojení myslí, které neustále vstřebává další mozky. Asimiluje. Stejně jako Borgové. Vcucne nového autora, vtiskne mu matrici kladivářského univerza hluboko do paměťových buněk a natrvalo vytvoří nová neuronová spojení s Felixem, Vincencem, Walterem i Klaudií.

RECENZE: Adrian Tchaikovsky, Děti času

Článek od: Renata Heitelová - 04.05.2018

Děti času, nebo spíš Děti Země jsou hrdiny sci-fi románu Angličana Adriana Tchaikovského, jehož čeští čtenáři mohou znát jako autora dobrodružné fantasy Impérium černé a zlaté a navazujících dílů, místo vos se však tentokrát zaměřil na pavouky.

RECENZE: Malá antológia sci-fi poviedok

Článek od: ena - 02.05.2018

Iba nedávno (vlastne až tak, že je ešte stále horúca a voňavá), vyšla zbierka čisto slovenských sci-fi poviedok, nazvaná „Malá antológia sci-fi“. Publikovaná bola v rámci projektu Spektra fantázie, ktoré sa snaží podporovať talentovaných autorov fantastiky a ilustrátorov.

RECENZE: Sara Raaschová, Sníh nebo popel

Článek od: Monika Riesová - 16.04.2018

Zasněžené pláně, vířící sněhové vločky, chladná krása ledových zdí hlavního města a laskavá královna, která díky magickému zdroji spravedlivě vládne. Takhle žije Zimní království ve vzpomínkách těch, kteří před šestnácti lety přežili jeho pád. Většina však živoří v nelidských podmínkách v pracovních táborech Jarního království, jehož krutý vládce Angra Zimu zlikvidoval.

RECENZE: Roman Bureš, Propast času: IMPÉRIUM

Článek od: ena - 13.04.2018

Impérium je už Romanovou piatou knihou a poslednou z trilógie Propast času.  Autor nás zaviedol do neďalekej budúcnosti, kedy pod vplyvom neznámych udalostí dôjde k časovým zlomom. Vedľa seba sa tak ocitnú kúsky z rôznych historických období, od praveku až po 27. storočie a voľný pohyb v niektorých oblastiach môže ohroziť váš zdravý rozum, prípadne život.

Recenze: Jaroslav Mostecký, Štěňata vlků

Článek od: Renata Seiferová - 09.04.2018

Vzpomínáte na příběh Leifa Olafsona, dědice dánského trůnu? Na vůni ledového moře, provolávání jmen severských bohů a meče, žíznící po krvi nepřátel? Třídílnou ságu Vlčí věk z pera Jaroslava Mosteckého jsme vám představili před více než rokem, spolu s krátkým rozhovorem s autorem. Nyní nastal čas uvést jeho nejnovější knihu, ve které se vrací zpět do vikinských dob a nepřímo navazuje právě na příběh zmíněné série.

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - Recenze