RECENZE: Maggie Stiefvaterová, Zázraky padlých svätých

Článek od: Jozefa Pevčíková - 08.04.2019

Je odvážne spojiť v jednej vete pojmy young adult a magický realizmus. Buď vás odradí slovo „realizmus“ pripomínajúce časy povinného čítania, alebo vidina bestsellerovej bubliny Hunger Games alebo kníh Johna Greena. Napriek tomu to vydavateľstvo Slovart urobilo a po tetralógii Havraní cyklus nám ponúka už piatu knihu Maggie Stiefvaterovej s poetickým názvom Zázraky padlých svätých.

RECENZE: Keith R. A. DeCandido, Nová generace 3 - Q - Otázky a odpovědi

Článek od: Petr Simcik - 28.03.2019

Udělal jsem chybu. Velkou chybu, že jsem přeskočil knihu Q otázky a odpovědi a rovnou jsem pokračoval v lovu na borgy, který se táhne přes dalších 6 startrekových knih. Q otázky a odpovědi totiž navazuje na Odpor a odehrává se zdánlivě mimo čas a prostor hlavní příběhové linie - prostě v době, kdy se nic důležitého neděje.

RECENZE: Jiří Mikulík, Věž havranů – kniha čtvrtá

Článek od: frankie - 14.03.2019

Gamebookový epos o hrdinovi Gabrieli Knoxovi pokračuje již čtvrtou knihou. Na všechny tři předchozí díly je možné si přečíst recenze na webových stránkách sardenu. Dílem Věž havranů je završena první polovina série. Autor Jiří Mikulík ve Věži havranů pokračuje v nastaveném vysokém standardu a ponechává vše dobré a osvědčené již z minulých dílů.

RECENZE: kolektív autorov, Může se to stát i vám.

Článek od: ena - 05.03.2019

Vraví sa, že najväčšia radosť, je škodoradosť. A možno je to pravda. Určite však len dovtedy, kým niečo, čo sa stalo niekomu inému, sa nestane aj nám. Vtedy srandičky končia a nastupujú problémy. V hororovom svete to ale nejde tak jednoducho. S problémami totiž prichádza temnota, strach, panika a ktohovie, čo ešte. Asi je skutočne lepšie to vopred nevedieť...

RECENZE: Poul Anderson, Tři srdce, tři lvi

Článek od: Eylonwai - 28.02.2019

Fragment v rámci své nové edice Pendragon nabízí další klasiku žánru fantasy – román Tři srdce, tři lvi amerického grafomana, promiňte – autora Poula Andersona. Ano, je to klasika a do klasik se kopat nemá (protože jsou mnohdy tak ztrouchnivělé, že by se mohly rozpadnout v prach), ale…

veršovaná RECENZE: Oskar Fuchs, Hitokiri

Článek od: Monika Slíva - 27.02.2019

Takhle nějak to vypadá, když se recenzent nechá vyhecovat autorem k něčemu, co není úplně jeho parketa, a po přečtení knihy je pak kvůli kodexu cti nucen vyplodit místo úplně fádní recenze slova, která navíc kromě jakéhosi smyslu musejí mít i rytmus. Za přispění a vydatné odborné pomoci Honzy Křečka nakonec vzniklo to, co si za chvíli přečtete. Za některé skvělé nápady, které jsem zakomponovala do textu i za cenné rady tímto Honzovi děkuji. A všechny případné divnosti padají pouze na mou hlavu, neb ne ve všem jsem byla (z různých důvodů) ochotná ho poslechnout.

RECENZE: Rick Riordan, Temné proroctví

Článek od: Karolína Poláčková - 25.02.2019

Kdyby někdo zahlédl nad Indianou plachtit draka z božského bronzu se třemi pubescenty na zádech, kdoví, co by si pomyslel. Rozhodně by ho ale nenapadlo, že jeden z těch tří má být dávno mrtvý, druhý je padlý olympský bůh a ta třetí by měla být navěky uvězněna na bájném ostrově.

RECENZE: James Kakalios, Fyzika superhrdinů

Článek od: Ivet Křenková - 21.02.2019

Určitě vás při čtení komiksů nebo při sledování superhrdinských filmů někdy napadlo, jestli je možné alespoň část příběhů přenést do reality. James Kakalios využil své znalosti fyziky a rozhodl se některé z těchto záhad odkrýt v knize Fyzika superhrdinů.

RECENZE: Star Trek - Před zneuctěním

Článek od: Petr Simcik - 18.02.2019

A je to tu znovu, zase sen o borzích, jenže tentokrát ho nemá Picard, ale Sedmá z devíti, terciální doplněk unimatice nula-jedna. V Před zneuctěním máme další možnost vidět, respektive číst o spolupráci mezi postavami několika sérií. Takže: Čtěte dlouho a blaze.

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - Recenze