RECENZE: Dan Vyleta, Kouř

Článek od: Monika Riesová - 21.06.2017

Kouř je nákaza. Kouř je šílenství. Kouř je hřích a slabost v jednom. Kouř z vás udělá ctnostnou jeptišku i nejbídnějšího vraha. Probouzí přízemní pudy i nejtemnější vášně a dělí lidstvo na mocnou elitu a sprostou lůzu.

RECENZE: Robert Jackson Bennett, Město mečů

Článek od: Martina Ryšková - 18.06.2017

Město mečů obsahuje oproti Městu schodů více momentů, které utkví v paměti a hlavní postavy jsou konečně uvěřitelnější. I když celý příběh opět začíná stejně – smrt agenta/kolegy, která se ukáže jako pouhý začátek ještě většího problému – tak to nijak neruší celkový kladný dojem, jenž kniha zanechá.

RECENZE: Jacob Grey, Černý rej útočí

Článek od: veronikamah - 17.06.2017

Černý rej útočí přivádí na svých stránkách zpátky k životu nejen starou známou bandu, ale i nové tváře. Jednou z nich je i Selina, která odsunula do pozadí první Krákovu lidskou kamarádku Lýdii a zamíchala vztahy mezi kamarády více, než by jeden z počátku čekal.

RECENZE: Sarah Janet Maas, Dvůr mlhy a hněvu

Článek od: Jana Astarael H... - 12.06.2017

Dvůr mlhy a hněvu je druhým dílem plánované trilogie Sarah J. Maasové, kterou možná znáte i díky úspěšné a velmi rozsáhlé sérii Skleněný trůn. Co bude následovat, když Feyre zachránila říši víl zpod nadvlády kruté Amaranthy a stala se nesmrtelnou vílou se srdcem smrtelnice?

RECENZE: Markus Heitz, Oneiros

Článek od: Tereza Kadečková - 07.06.2017

Oneiros stojí hodně na postavách, je ale doplněn o krátké pohádky bratří Grimmů o smrti, které krásně navozují atmosféru. Pátráni i akce v příběhu dobře odsýpají a většinou tu nejsou hluchá místa.

RECENZE: Daniel Tučka, Pelyněk I.

Článek od: Monika Riesová - 05.06.2017

Pokud vám jméno Daniel Tučka nic neříká, vězte, že se prosadil jako zdatný povídkář (jeho povídky naleznete například ve sbornících Legendy: Prokleté knihovny, Excelsior, gentlemani!, Ježíšku, já chci plamenomet a dalších). Ve spolupráci s nakladatelstvím Straky na vrbě vyšla v roce 2012 jeho prvotina Umrlčí tanec a nyní do světa vyráží trojdílný román Pelyněk.

RECENZE: Juraj Červenák, Oceľové žezlo

Článek od: Martin Kochlica - 31.05.2017

Ruské byliny zväčša poznáme vďaka bohato ilustrovanej knihe Slovo o pluku Igorovom a ďalšie staroruské historické povesti alebo vďaka sovietskym rozprávkovo-fantasy filmom (Ako si Vasia Aľonušku zaslúžil, Sadko...). Juraj Červenák je ale v podstate prvý, kto u nás bohatierske príbehy z čias formovania Kyjevskej Rusi predstavil širšiemu publiku.

RECENZE: Honza Vojtíšek (ed.), Sto hororů ve sto slovech

Článek od: Hanina - 21.05.2017

Deset autorů, sto příběhů, a deset tisíc slov – to, a ještě nezapomenutelný nášup strachu slibuje útlá sbírka nakladatelství Netopejr. Najdeme v ní takové triviálnosti jako sadistické úchyly a vrahy, oblíbený motiv pomsty, notoricky známou zombie apokalypsu, věčný déšť a vše pohlcující tmu či básnicky laděné, dekadentní kraťasy.

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - Recenze