RECENZE: Robert A. Heinlein, Měsíc je drsná milenka

Článek od: Monika Riesová - 09.07.2018

Ahoj, jmenuji se Mike, vlastně Mycroft. A koho hned napadla spojitost s Sherlockem, má plusové body. Jsem totiž naprosto geniální, superinteligentní, říkejte tomu, jak chcete, ale zkrátka mi to pálí. Jak se to pozná? Třeba tak, že kromě svých obvyklých úkolů zvládnu naplánovat revoluci. To koukáte, co? Jasně, že jsem v tom nejel sám, ale rozhodně jsem udělal dost práce. Jinak mám zálibu ve vtipech a vlastně ve všem lidském. A jsem počítač.

Recenze: Audiokniha Nekonečný příběh

Článek od: Petra Mandelíčková - 04.07.2018

Bastián Balthazar Bux, bojovník Atreyu, šťastný drak Falco a Císařovna žijící ve Slonovinové věži. Kdo by neznal tyto nesmrtelné postavy, které provázely v knižní i filmové podobě dětstvím a dospíváním celou generaci. Nyní tento legendární příběh vychází i formou audioknihy a znovu tak o sobě dává vědět. 

RECENZE: George R. R. Martin, Snové písně 1.

Článek od: Lukáš Vesecký - 03.07.2018

Kdesi v dáli slabě zní Píseň ledu a ohně. Náhle ji však přehluší několik tónů. Jeden v sobě nese napětí, druhý strach, jiný zase tajemství. Postupně zaznívají další a další. Tóny se slévají, až dají vzniknout něčemu novému, co se line až do nebes. Snovým písním.

RECENZE: Sarah Janet Maas, Dvůr křídel a zmaru

Článek od: Jana Astarael H... - 02.07.2018

Závěrečná část trilogie Dvůr trnů a růží, tentokrát nazvaná Dvůr křídel a zmaru, navazuje na napínavý a mnohoslibný závěr předchozí knihy. Opět ukazuje, že S. J. Maas má svůj jedinečný a velice čtivý styl psaní. Její vypravěčský talent jsme si mohli užít nejen v této trilogii, ale i v rozsáhlé sérii Skleněný trůn, která jistě mnoha z nás zpříjemnila čekání mezi díly.

RECENZE: Martin Hatala, Whiskey, krv a striebro

Článek od: Jozefa Pevčíková - 27.06.2018

Vydavateľstvo Artis Omnis pripravilo pre čitateľov veľkosťou a vzhľadom nenápadné, no pútavé dielo. Hoci ide o knižný debut Martina Hatalu, treba povedať, že autor nie je úplným nováčikom – za veľa hovorí prvé miesto v súťaži Cena fantázie 2012. Víťaznú poviedku Prianie jazera môžete, ostatne, nájsť aj v tejto zbierke.

RECENZE: Victor Gischler, Gestapo Mars

Článek od: frankie - 26.06.2018

Gestapo Mars, relativně útlá kniha, která rozvířila české hvozdy sci-fi literatury. Jakmile se do ní začtete, okamžitě vám vytane na mysli srovnávání s tajuplným fenoménem brakové literatury u nás, Františkem Kotletou.

RECENZE: Stanisław Lem, Příběhy pilota Pirxe

Článek od: Monika Riesová - 18.06.2018

Objevování vesmírných dálek je lákavé a spisovatelsky vděčné téma. Dalo by se očekávát, že v dnešní době intenzivního technického pokroku ztratí žánrová klasika, která u nás vyšla poprvé v roce 1978, své kouzlo a bude mladší generaci připadat zastaralá a mimo mísu. Ovšem Příběhy pilota Pirxe dokazují, že pokud autor umí skvěle psát a dát vyprávění etický a filozofický přesah, dokáže zaujmout i moderního čtenáře.

RECENZE: Nik Perumov, Letopisy zlomu

Článek od: veronikamah - 05.06.2018

Ruských autorů píšících v žánru se k nám mnoho nedostává. Jen se zkuste chvíli zamyslet. Jaké jméno vám naskočí jako první? Pravděpodobně Sergej Lukjaněnko . A pak dlouho nic. To se ale snad díky nakladatelství Triton brzy změní. V loňském roce se rozhodlo přihrát tuzemským čtenářům do rukou vskutku epickou fantasy ságu z pera ruského autora Nika Perumova . Tedy její první dva díly.

RECENZE: Jana Rečková, Misteri

Článek od: Monika Slíva - 02.06.2018

Misteri jsou tajemné bytosti, které pomáhají všem a jednou přinesou lepší zítřky.
Misteri je jako kvantový psychedelický sen.
Jak chcete slepému popsat barvy a hluchému tóny?
Všechno má smysl, dokud je naděje na lepší zítra.
Stejně jako jiné knihy Jany Rečkové je Misteri jen těžko žánrově zařaditelné.

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - Recenze