RECENZE: Petr Schink, Století páry

Článek od: pagi - 14.05.2010

TOPlist
Magický svět, který jen vzdáleně připomíná ten náš, je jevištěm, na kterém Petr Schink rozehrál svoji povídkovou sbírku Století páry. Jeho hrdina, netuctový pistolník van Hauten, se pohybuje, přežívá a bojuje ve světě, plném různých zajímavých udělátek...

RECENZE: Tim Davys, Amberville

Článek od: Michal Pavlič - 13.05.2010

Debut švédskeho autora Tima Davysa je neuveriteľnou kombináciou rozprávky a drsnej školy. Románu o abstraktnom svete plyšových zvierat nechýba gradácia ani napätie a rozuzlenie prekvapí aj toho najnáročnejšieho čitateľa.

RECENZE: Jana Vybíralová a Jan Hlávka, Dračice

Článek od: Petr Simcik - 12.05.2010

TOPlistDračice je první knihou, spisovatelů Jana Hlávky a Jany Vybíralové, která se vymanila ze sériového pojetí a v níž autoři rozjeli vlastní příběh se svým hrdinou a vlastním světem. Už není žádný agent, ani paralelní dimenze, kteří by spoutávali autorovu fantazii do předem připravených želez. Jen autor, textový editor a omezení počtu stran - největší to nepřítel, ale na druhé straně i věčný průvodce a možný přínos do tvorby Jana Hlávky.

RECENZE: Oliver Bowden, Assassin´s Creed: Renesance

Článek od: Petr Vařák - 11.05.2010

Už je pomalu zvykem, že úspěšnou hru nebo herní sérii doprovází i nějaká ta kniha, jenž trochu rozšíří svět nebo odhalí minulost či budoucnost postav ze hry. Nejinak je tomu i u veleúspěšné série PC her Assassin´s Creed, jejíž druhý díl vyšel teprve nedávno.

O kamenech a tak - G. G. Kay: Ysabel

Článek od: Jan Křeček - 10.05.2010

Jako malý jsem byl na táboře. Jednoho dne jsem si usmyslel, že když přenesu ten obrovský balvan (ano, přesně ten, který ležel u ohniště!) až k totemu, budu opravdu borec (dnes bych řekl něco jako „vytvořím trvalou hodnotu, díky které si mě vrstevníci na pár let zapamatují“). Ač se to nezdá, čtení knih Guye Gavriela Kaye (1954) je podobné jako moje akce s balvanem. Zpočátku chodíte nejistě okolo, není vám jasné, jestli jste si koupili to pravé ořechové, jestli to náhodou není pokračování – a pokud to je pokračování, říkáte si, zda jste nepřeskočili jeden díl.

RECENZE: Hal Duncan, Atrament (Kniha všech Hodin 2)

Článek od: Jan Žlebek - 07.05.2010

"Dejme tomu, že najdem Knihu všech Hodin a rozcupujem ji na kousky. A pak zase sešijeme tak, aby byl každej pojebanej záhyb v Pergamentu, kterej popisuje, obšancovanej. Dojebem ji tak, Phree, že konečně bude dávat krapet smysl, a všechny Konventy a Nezávislý a všichni vévodové světa nebudou moct ty svý říše budovat, protože by se jim hned složily."

RECENZE: Marek H. Eliáš, Rodinný album

Článek od: Martin Kochlica - 06.05.2010

MarekTOPlist Eliáš zahviezdil predovšetkým v dobách existencie Ceny Gustáva Reussa, vďaka ktorej máme možnosť čítať niektoré jeho poviedky v zborníkoch Krutohlav. Zásluhou jazykovej bohatosti a veľmi dobrej práce s charaktermi postáv, bodoval aj v nežánrovej súťaži Poviedka. Tým mladším sa predstavil ako nekompromisný porotca projektu Fiction Stories či súťaže Cena Fantázie. Napriek tomu, že býva označovaný za jednu z najväčších nádejí slovenskej fantastiky, samostatnú zbierku poviedok nevydal. Až doteraz.

KOMIKS: Mark Millar a Bryan Hitch, Ultimates II - Národní bezpečnost

Článek od: Martin Stručovský - 05.05.2010

Ultimates jsou zpět. A tentokrát se budou starat o blaho národní bezpečnosti… TOPlistIron Man, Kapitán Amerika, Thor a další členové Ultimates se museli v předchozí části vypořádat s jedním ze svých řad, který se utrhl ze řetězu tak, že pozabíjel stovky lidí, za jejichž smrt se na začátku tohoto příběhu konala mše. Proto jsou první stránky Národní bezpečnosti dosti pochmurné.

RECENZE: Martin Sichinger, Hudba pro Anvilany

Článek od: Redakce - 05.05.2010

Román Hudba pro Anvilany je jeho třetí knihou a druhým románem; vydalo ho známé a vážené nakladatelství Argo. Autor se již nejednou vyjádřil, že SF je žánr, který je mu blízký („Mám rád autory, kteří nepíší o sobě, takže čtu hodně detektivek a sci-fi.“)

KOMIKS: Mark Millar a Bryan Hitch, Ultimates - Nadčlověk

Článek od: Martin Stručovský - 04.05.2010

Máme 21. století. Zločin se šíří jako mor, kriminalita stoupá a nepřátel veřejného pořádku přibývá. Svět proto potřebuje své hrdiny – někoho, ke komu by mohl vzhlížet v těch nejtěžších chvílích… Přesně to si asi říkali hlavouni nakladatelství Marvel, když se rozhodli obrodit jeden ze svých nejvzácnějších...

Recenze: (z archivu) 1984

Článek od: Jan Pechanec - 03.05.2010

O´Brien: Vítám vás, jsem rád, že jste se odvážil k této diskuzi. Zajisté je to kvůli tomu, že tvůrce mé osobnosti a vlastně celého románu, vytvořil dílo, které vás poznamenalo.
Pechy: Ano, máte pravdu O´Briene, nejprve bych si dovolil seznámit čtenáře s tímto světoznámým románem.

RECENZE: Michio Kaku, Fyzika nemožného

Článek od: Lament - 03.05.2010

Ještě před stoletím si byli vědci jisti, že věci, kterými dnes člověk běžně disponuje, jako třeba laser, televize či atomová bomba, jsou fyzikálně neuskutečnitelné. Kaku ve své knize zkoumá, nakolik už věda pokročila a nakolik jsme se přiblížili realizaci technologií, jež zatím fungují jen ve scienc...

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - Recenze