VYŠLO: Vyšlé knihy 15. června 2010

Článek od: Daemon - 15.06.2010

sci-fi

Žába a škorpion
Drnek, Jan

Nakladatel: Naše vojsko
Obálka: Jindřich Procházka
Redakce: Alena Zatloukalová
Rok vydání: 2010
Počet stran: 552
Rozměr: 165 x 235
Provedení: hardback

První díl pseudohistorické epopeje Jana Drnka pod názvem Žába a škorpion navazuje na úspěšný mystifikační román Žáby v mlíku a rekonstruuje pravděpodobný politický i vojenský vývoj v období jara 1939 – léta 1942.

cena 399.00 Kč

 


horor

Ďábel na Budyni
Koláček, Luboš Y.

Nakladatel: Moba
Obálka: Marcel Bursák
Redakce: Lukáš Kratochvíl
Rok vydání: 2010
Počet stran: 224
Rozměr: 125 x 205
Provedení: hardback

České království konce šestnáctého století je místem, kde se soustřeďují věhlasní alchymisté a mágové tehdejší Evropy. Módou se stalo hledání Kamene mudrců, který by přeměnil obecné kovy ve zlato či ve formě elixíru vrátil starcům mládí. A právě tehdy se na severočeské Budyni scházejí tři největší vědátoři, alchymisté a mágové své doby - domácí pán, císařský dvorní rada Jan Zbyněk z Házmburka, a jeho přátelé Bavor mladší Rodovský z Hustiřan a Tycho de Brahe - aby zde, na základě prastarého rukopisu nalezeného v jednom z okolních hradů, přivedli alchymické vize ke konečnému výsledku. Má to však háček: o pomoc musejí požádat samotného ďábla, který bude chtít odvést patřičnou daň... Ve hře jsou tři šestky a podivné prokletí Budyně.

cena 249.00 Kč

 


Královská zábava (rozhovor)
Neff, Ondřej - Fencl, Ivo

Nakladatel: Akropolis
Obálka: Václav Jirásek, ReDesign
Redakce: Miroslav Štochl
Rok vydání: 2010
Počet stran: 292
Rozměr: 165 x 240
Provedení: hardback

Ondřej Neff (1945) náleží k podstatným evropským autorům sci-fi a dlouholetým komentátorům politického dění. Novinář, spisovatel, fotograf a pedagog publikuje nejvíce v denících Lidové noviny a Neviditelný pes, druhý z nich přitom sám vymyslel a založil. Kromě toho vydal okolo sedmdesáti knižních titulů, je překládán do cizích jazyků a jeho prózy vycházejí v zahraničních i našich antologiích, zatímco on sám stačí se zamilovanou činorodostí adaptovat klasické verneovky. Neff, na síti známý i jako Aston, stvořil rovněž ceněné komiksy, mj. s Kájou Saudkem, psal pilně pro rozhlas a televizi, láká ho divadlo. Maluje. Zkouší stále něco nového, umí živě a názorně vyprávět a vysvětlovat, přednáší o fotografii a píše o ní do dalšího vlastního deníku Digineff. Internetový deník Neviditelný pes založil už roku 1996, a jelikož mu je hyperaktivita vrozenou samozřejmostí, opětovně se musí smiřovat s tím, že irituje lidi bez téhle snad až pošetilé potřeby stále tvořit. Pragmaticky racionálním přístupem ke světu možná rozčaruje nejednu poetičtější povahu. Může však jinak? I vědecká fantazie je koneckonců básní a syn velkého vypravěče Vladimíra Neffa umí taky vyprávět, třebaže jinak a po svém. To dokazuje i knižní rozhovor s touto takřka renesanční osobností, která předkládá nové vize i prognózy, a přece ví, že psaní je jen královskou zábavou. Svazek doprovází bibliografie knižních prací a životopis.

cena 355.00 Kč

 


LAN-klan 2: Šílený mrakodrap
/Der LAN-Clan 2: Hightech-House/
Stieper, Frank

Nakladatel: Albatros Media - CooBoo
Překladatel: Ondřej Müller
Obálka: Michael Pleesz
Redakce: Tereza Pecáková, Alexandra Horová, Lubomír Kuba
Rok vydání: 2010
Počet stran: 152
Rozměr: 120 x 180
Provedení: paperback

V novém dobrodružství LAN-klanu máš se svými přáteli za úkol přelstít přetechnizovaný mrakodrap World Media Center, který se vymknul kontrole. Musíš se dostat do řídícího centra a zachránit tak rukojmí uvězněné v budově. Cestou tě opět čeká spousta nástrah a úkolů. Musíš však najít správnou cestu, záleží na tom životy nevinných lidí!
A jen ty rozhodneš, jakým směrem se bude příběh ubírat dál!

cena 179.00 Kč

 


sci-fi

Logické Proroctví
Vanek, Marcel

Nakladatel: Milahelp
Obálka: Marián Vanek
Redakce: -
Rok vydání: 2010
Počet stran: 664
Rozměr: 170 x 240
Provedení: hardback

Jak stručně popsat tuto knihu? Mohli bychom říct, že se jedná o "duchovní sci-fi román". Příběh nás zavede do budoucnosti, kde lidé žijí harmonicky s přírodou, a kde neexistují peníze, ani politici. Vzápětí se pomocí nevšedních schopností osvíceného člověka vrátíme do doby, kterou moc dobře známe. Budeme sledovat lidské osudy téměř všech společenských vrstev od bezdomovce, až po toho největšího miliardáře. Vstoupíme do jejich myšlenek a poznáme skutečné úmysly, které je vedou k tomu, co dělají. Toto společenské zrcadlo se ale rozbije v momentě, kdy lidstvo postihne obrovská přírodní katastrofa. Ta se postará nejenom o velikou zkázu, ale kupodivu pomůže vytvořit novou, lepší, ale hlavně spravedlivou společnost. Lidé se duchovně probudí a začnou žít v principu daru. Na závěr příběhu se opět podíváme do daleké budoucnosti, kde budou stát v čele nové společnosti moudří lidé...

cena 395.00 Kč

 


komiks

Lucky Luke: Osídlování Oklahomy
/Lucky Luke 14: Ruée sur l'Oklahoma/
Goscinny, René - Morris,

width="150"> Nakladatel: Egmont ČR
Překladatel: Edda Němcová
Obálka: Morris
Redakce: Stanislav Kadlec, Alena Mrázová
Rok vydání: 2010
Počet stran: 48
Rozměr: 215 x 285
Provedení: paperback

Nejprve tu byl plán zřídit v Oklahomě indiánskou rezervaci. Potom však kdosi dostal nápad tuto obrovskou zemi osídlit bílými farmáři. Osídlování panenské krajiny však musí probíhat podle zákona, a tak je na hranice Oklahomy povolán člověk z nejpovolanějších: Lucky Luke, muž, který střílí rychleji než jeho stín.

cena 149.00 Kč

 


horor

Stínem políbená
/Shadow Kiss/
Mead, Richelle


Překladatel: Katrin Chýlová
Obálka: Marek Šebesta
Redakce: Karin Lednická, Hana Pernicová, Martin Pěch
Rok vydání: 2010
Počet stran: 328
Rozměr: 130 x 205
Provedení: paperback

Vlády se ujímá jaro a Rose Hathawayová by se měla připravovat na maturitní zkoušku. Jenže od nedávného smrtícího souboje se Strigoji se necítí zrovna nejlépe. Trpí nočními můrami, duši jí zaplavuje temný smutek a předznamenává cosi zlověstného.
Rose dobře ví, že jí není dovoleno milovat jiného strážce. Že musí především chránit Lissu, poslední princeznu z rodu Dragomirů. Jenže když přijde na krásného Dimitrije Belikova, některá pravidla se prostě musí porušit!
Rose své nejlepší kamarádce Lisse lže o svém vztahu k Dimitrijovi, ale jejich přátelství se nyní ocitá v ještě větším ohrožení než kdy předtím. Nesmrtelní vampýři se chtějí pomstít za to, co jim Rose nedávno provedla. Ve strašlivé bitvě, která předčí i nejhorší noční můru, se Rose bude muset rozhodnout mezi dvěma lidmi, na nichž jí záleží nejvíc. Bude ale její volba znamenat, že přežije jen jeden z nich? A pokud ano, bude to Lissa, nebo milovaný Dimitrij?

cena 229.00 Kč

 


Přidat komentář