PR+REPORTÁŽ: Tlučte a bubnujte! V Minoru se křtila kniha.

Článek od: Anonym - 17.06.2010

Praha, 16. června 2010 – Uplynulý pátek se v pražském divadle Minor tradičně „tlouklo a bubnovalo“ v rámci uvedení již 133. reprízy velmi úspěšné divadelní hry Kabaret Tlukot a bubnování. Toto představení však bylo něčím výjimečné. Po jeho skončení se totiž svého křtu dočkala knížka pro děti z nakladatelství Albatros, která vznikla na základě předlohy tohoto divadelního představení a která hrdě nese jméno, které pravděpodobně nikoho nijak zvlášť nepřekvapí. Jmenuje se totiž Tlukot a bubnování.

Jejími kmotry se společně s diváky a členy souboru divadla Minor stali ti k takovémuto aktu nejpovolanější, a to konkrétně ředitel divadla Zdeněk Pecháček, autor scénáře a režisér představení, Jan Jirků, který je zároveň i autorem knihy, výtvarník a scénograf Robert Smolík. Čtvrtou sudičkou byla šéfredaktorka nakladatelství COOBOO a duchovní matka této knížky, Karolina Medková.

Všichni výše zmínění rukou společnou a nedílnou přestřihli stuhu, kterou byla knížka obvázána a tak jí pomyslně otevřeli jejím čtenářům. To se však netýká konkrétně tohoto křestního výtisku, který se ke čtenářům určitě nedostane, neboť společně s podpisy všech, kteří se na vydání knížky podíleli a všech členů souboru, kteří již osm let vdechují život divadelní předloze, zůstane jako relikvie v držení divadla Minor. Po skončení oficialit se celý večer přenesl do příjemného neformálního tónu, v jehož rámci proběhla autogramiáda tvůrců knihy a k dispozici bylo i drobné pohoštění, které již neodmyslitelně k podobným akcím patří.

Anotace:

Na cestě za ukradeným prstýnkem princezny Květušky potká tři skřítky nejedno dobrodružství a nebezpečí. Putují neznámými a nebezpečnými kraji, svedou bitvu s ptákem Krakem, spolkne je strašlivý Plazivec a kapitána Ryce vyfotí zlý Fotoun... A to je tedy pěkné nadělení! Strašidla a bubáci číhají na každém rohu, a tak voláme všechny odvážné děti, aby se k výpravě připojily a prstýnek princezny Květušky zachránily.

Tlukot a bubnování
Autor: Jan Jirků
Výtvarník: Robert Smolík
Žánr: dobrodružství, pohádka
Formát: 163 x 238 mm / 48 stran – váz. s lamin. potahem
Nakladatelstvi: Albatros

Martin Hejda - Albatros Media

Přidat komentář