VYŠLO: Vyšlé knihy 21. června 2010

Článek od: Daemon - 21.06.2010

komiks

Dragonero - Temný drak
/Dragonero/
Enoch, Luca - Vietti, Stefano - Matteoni, Giuseppe

Nakladatel: Crew
Překladatel: Marek Baranyi, Pavel Švanda
Obálka: Giuseppe Matteoni
Redakce: Jiří Pavlovský, Filip Gotfrid
Rok vydání: 2010
Počet stran: 296
Rozměr: 160 x 210
Provedení: paperback

Na 300 stranách se odehraje pouť skupinky za záchranou světa, ve kterém se mísí technika s magií. Je to prostě klasický fantasy příběh odehrávající se v zajímavém světě a především hodně příjemně nakreslený - čistá a propracovaná linka příběhu opravdu sluší.

cena 329.00 Kč


komiks

Preacher - Kazatel 6: Válka na slunci
/Preacher 6: War in the Sun/
Ennis, Garth - Dillon, Steve - Snejbjerg, Peter

Nakladatel: BB art, Crew
Překladatel: Štěpán Kopřiva
Obálka: Glenn Fabry
Redakce: Mirka Pelnářová
Rok vydání: 2010
Počet stran: 240
Rozměr: 170 x 260
Provedení: paperback

Tohle je válka!
Jesse Custer. Herr Starr. Tanky. Atomovka. A Svatý všech zabijáků. Ti všichni se sejdou uprostřed pouště, aby definitivně rozhodli o dalším osudu světa. Šílenství vrcholí, přátelství se rozpadá, krize narůstá a divných lidí kolem je čím dál víc. Příběh se řítí do finále, sázky se zvyšují a každá z postav o něco přichází.
V lepším případě jen o části těla.
Legendární komiksová řada Preacher pokračuje už šestou knihou, ve které se příběh o nalezení Boha v Texasu mění v opravdovou válku.
A pozor - součástí komiksové knihy je "padoušský speciál" věnovaný Herr Starrovi: Válka jednoho muže!

cena 499.00 Kč


komiks

Futurama-o-Rama
/Futurama-O-Rama/
Rogers, Eric - Lloyd, James - King, Tom - ...

Nakladatel: Jota
Překladatel: Petr Finkous
Obálka: Matt Groening
Redakce: Věra Petrášová, Petr Kovář
Rok vydání: 2010
Počet stran: 120
Rozměr: 165 x 250
Provedení: paperback

Nebaví vás všední realita? Milujete Matta Groeninga a jeho bláznivé kreslené postavičky? Tak právě pro vás je tu další ze série komiksů světoznámé Futuramy! Fry, Bender a Leela se vydávají na další a ještě úžasnější mise. Nechybí souboj s vesmírnými robopiráty a k našim známým hrdinům se tentokrát přidají i další oblíbené postavy - Leo a Inez Wongovi, nemravně bohatí majitelé Marsu a shodou okolností též rodiče Amy, která pracuje jako stážistka v Planet Expressu. Opět se setkáme i s proslulým sukničkářem kapitánem Zappem Branniganem a jeho nenápadným, ale o to zábavnějším druhem Kifem. V žádném případě nechybí šílené pokusy ovládnout svět, ještě šílenější a velmi nebezpečné mořské opičky z dávno minulého dvacátého století a komplikované vztahy Leely a kapitána Brannigana.
A doktor Zoidberg.

cena 258.00 Kč


komiks

Solomon Kane: Ďáblův hrad
/Solomon Kane: Castle of the Devil/
Allie, Scott - Guevara, Mario

Nakladatel: Comics Centrum
Překladatel: Jan Kantůrek
Obálka: Mike Mignola
Redakce: Václav Dort, Kamil Bernášek, Richard Klíčník
Rok vydání: 2010
Počet stran: 144
Rozměr: 170 x 240
Provedení: hardback

Mezi hrdiny bez bázně a hany, kteří se zrodili ve fantazii amerického spisovatele Roberta Ervina Howarda, vyčnívá, vedle barbara Conana, puritánský válečník Solomon Kane. Jeho dobrodružství se odehrávají v reálném šestnáctém století, které autor obdařil řadou nadpřirozených postav, duchů démonů a čarodějů.
Některé příběhy se odehrávají v hlubokých neprobádaných džunglích Afriky, Kane ale pronásleduje a nemilosrdně trestá zlo i v zemích Evropy. Vyznavač puritánské víry dodržuje zvláštní kodex cti a za všech okolností jde nekompromisně za cílem, který si vytyčil.
R. E. Howard o Solomonu Kaneovi napsal devět povídek, tři básně a v pozůstalosti se našly čtyři fragmenty dalších dobrodružství. Jeden z nich využil scenárista Scott Allie jako základ pro napsání scénáře knihy Solomon Kane: Ďáblův hrad. Solomon Kane se po bitce s loupežníky setkává s anglickým dobrodruhem Johnem Silentem. Spolu jedou navštívit barona von Stalera, vládce takzvaného Ďáblova hradu. Odkud se vzal na šibenici oběšený mladík? Jaká tajemství Silent skrývá? Co má společného baronova muslimská manželka a duch opata ze zrušeného opatství? Na všechny tyto otázky musí Kane najít odpovědi, aby dokázal přežít svůj pobyt v Ďáblově hradu.
Příběh nakreslil výtvarník Mario Guevara s vybarvením od mnohonásobného držitele ceny Willa Eisnera Davea Stewarta. Ze stejného vydavatelství pochází i comicsové zpracování dalšího Howardova hrdiny, výše zmíněného Conana, které znají i čeští čtenáři. Knihy jsou mistrně převedeny do češtiny Janem Kantůrkem.
Kniha Solomon Kane: Ďáblův hrad vychází u příležitosti premiéry filmu Solomon Kane, který vznikal na našem uzemí za vydatného přispění českých herců a filmařů.

cena 599.00 Kč


fantasy
- nové vydání -

DragonLance: Legendy I - Čas bratrství
/DragonLance: Legends I - Time of the Twins/
Weis, Margaret - Hickman, Tracy

Nakladatel: Fantom Print
Překladatel: Hana Vlčinská
Obálka: Matt Stawicki
Redakce: Libor Marchlík, Jiří Popiolek, Dalibor Zeman
Rok vydání: 2010
Počet stran: 288
Rozměr: 145 x 205
Provedení: paperback
Stav: nové vydání

Ukrytý v temnotě obávané Věže Vysoké magie v Palanthasu, obklopený nepopsatelnými stvořeními zla, splétá Raistlin Majere plán, kterým hodlá temnotu podrobit své vůli. Crysania, krásná oddaná kněžka boha Paladina, se pokouší využít svou víru, aby ho z té temnoty vyvedla. Je slepá vůči jeho úmyslům, a tak je pomalu vtahována do Raislinovy úhledně utkané pasti. Když si Karamon uvědomí Raistlinův plán, vydává se na cestu v čase do města Ištar v době těsně před Pohromou, která ho zničila. Tam společně s všudypřítomným šotkem Tasslehoffem hodlá bojovat o Raistlinovu duši. Alespoň v to pevně věří…

cena 249.00 Kč


fantasy

Daemonica: Hovězí v žaludku 1 - Pekelný nářez
Antonín, Martin D.

Nakladatel: Straky na vrbě
Obálka: Milan Fibiger
Redakce: Michael Bronec, Jana Kopečková, Zuzana Kupková
Rok vydání: 2010
Počet stran: 368
Rozměr: 105 x 165
Provedení: paperback

V prvním díle Daemonicy zjistíte, jestli andělé létají rychleji než dopravní letadla, zda mají démoni televizi, co se na nebi pokládá za ideální politické zřízení, kolik let za opicemi je peklo, jakou barvu má Lilithin nejoblíbenější pokoj, kam vede světlo na konci tunelu a jak nebezpečná je lidská nuda.
Toto není kuchařka.
Arnošt Hovězí je člověk a recept na jeho přípravu v této knize nenajdete. Pokud tedy nejste démon. Nebo kanibal. Nebo někdo, kdo prostě rád trochu experimentuje. V tom případě to ale také není kuchařka. Ostatně... tohle Hovězí jen tak někdo nestráví.

cena 235.00 Kč


komiks

Manga Shakespeare: Hamlet
/Manga Shakespeare: Hamlet/
Shakespeare, William - Appignanesi, Richard - Vieceli, Emma


Překladatel: Martin Hilský
Obálka: Emma Vieceli
Redakce: Karolina Horynová, Lubomír Kuba
Rok vydání: 2010
Počet stran: 196
Rozměr: 150 x 210
Provedení: paperback

Hamlet je třetím svazkem edice Manga Shakespeare, která představuje dílo největšího světového dramatika a básníka prostřednictvím japonské mangy. "Být, nebo nebýt… to je otázka. Zemřít, spát. Spát, možná snít," váhá Hamlet v asi nejslavnějším divadelním monologu všech dob. Adaptace, která propojuje klasický shakespearovský jazyk v brilantním překladu Martina Hilského s moderním, dynamickým grafickým stylem japonské mangy, neočekávaně přesazuje děj hry do budoucnosti. Píše se rok 2107 a ponurý kybersvět zničený globálními klimatickými změnami neustále balancuje na pokraji války…

cena 199.00 Kč


Přidat komentář