VYŠLO: Vyšlé knihy 28. června 2010

Článek od: Daemon - 28.06.2010

fantasy

Wilth Ahwa
Holub, Zbyněk K. (ed.)

Nakladatel: Zoner Press
Obálka: Roman Kýbus
Redakce: Pavel Kristián
Rok vydání: 2010
Počet stran: 288
Rozměr: 150 x 215
Provedení: hardback

Zveme vás na dobrodružnou výpravu proti proudu času, na cestu za řekou…
Šest autorů spojilo síly, aby vzdali svými příběhy poctu řece, kterou k nim váže osobní pouto - řece Vltavě, prastaré patronce našich zemí. Řeka je srdcem krajiny. Někdy bývá mírná a přátelská, jindy zase nespoutaná a divoká. Naši předkové mnohokrát poznali její vrtkavou povahu – to, jak dovede být štědrá, ale také ničivá a smrtící...
Tato kniha vypráví o nezkrotném duchu Divoké řeky – společně se sedmi příběhy se ponoříte do dávného pravěku, mezi Kelty, Germány, slovanské Doudleby nebo do časů Přemyslovců.

cena 289.00 Kč

 


sci-fi

Bitva na Pekelných měsících

 /The Battle at the Moons of Hell/
Paul, Graham Sharp

Nakladatel: Talpress
Překladatel: Marin Boček
Obálka: Juraj Maxon
Redakce: Jitka Cardová, Eliška Pospíšilová
Rok vydání: 2010
Počet stran: 504
Rozměr: 105 x 175
Provedení: paperback

Kovářské světy, nejbrutálnější a nejbezohlednější mezihvězdný společenský režim ve vesmíru, jsou zodpovědné za únos výletní lodi Mumtaz plující pod vlajkou Federace planet. Jen aby získali terraformační komplet převážený na její palubě, odsoudili Kováři stovky pasažérů lodi ke kruté dřině ve vězeňských dolech na místě známém jako Pekelné měsíce. Mise podporučíka Michaela Helforta a posádky lehkého průzkumného křižníku 387 je jasná: proniknout na nepřátelské území, najít Mumtaz a zachránit všechny vězně. Jejich šance jsou minimální a následky takové akce budou nejspíš fatální, ale neúspěch je zcela nepřípustný, zejména pro Helforta, jehož sestra a matka jsou mezi unesenými...

cena 399.00 Kč

 


komiks

Gravitation - Přitažlivost 9

 /Gravitation 9/
Murakami, Maki

Nakladatel: Zoner Press
Překladatel: Jan Horgoš, Barbora Klabačková
Obálka: Maki Murakami
Redakce: Pavel Kristián, Jana Tučníková
Rok vydání: 2010
Počet stran: 256
Rozměr: 125 x 190
Provedení: paperback

Šuiči Šindó byl unesen do Spojených Států! Není z toho sice zrovna dvakrát nadšený, ale i přesto je ochoten to zkusit a podepsat smlouvu o spolupráci s americkým vydavatelstvím XMR, aby tak jednou pro vždy zapomněl na Japonsko a hlavně na svého milovaného Jukiho. To ale nejspíš nebude tak snadné, Juki se totiž vydává do Ameriky za Šuičim, aby ho získal zpět. Zní to sice jako ohraná romantická zápletka, která slibuje šťastný konec, jenže... Producentka XMR Reidži, které se má Šuiči upsat, se do něj tajně zamilovala. A dělit se o Šuičiho s Jukim rozhodně nehodlá!

cena 169.00 Kč

 


fantasy

Kejklíři léta
Netík, Ondřej

Nakladatel: Zoner Press
Obálka: Lucie Netíková
Redakce: Pavel Kristián
Rok vydání: 2010
Počet stran: 144
Rozměr: 150 x 215
Provedení: hardback

Ondřej Netík je autorem, kterého čeští čtenáři již znají: jeho trilogie Sanatorium podvržených (Zelený skřítek a děvčátko jménem Diana, Meluzína, dívka jménem Ema a Tanečnice, věc názvem Sined) vzbudila zájem řady čtenářů. Podobně jako předchozí knihy i Kejklíři léta balancují na pomezí různých žánrů, je to pohádkový příběh nejen pro dospělé, cesta do zvláštního světa symboliky a snových představ. Romantický příběh odehrávající se ve skutečném městě viděný a vnímaný očima dětské fantazie, kdy se může ztratit celá ulice a nočním městem se pohybují nebezpečné Děti noci. Autor sám sebe označuje za filozofa a mága, optimistu i snílka, komedianta a vypravěče. Rád si pohrává se slovíčky, už samotný obsah knihy je napsán formou verše: Léto – / Zamilovaný / Hledá / Křišťálovou / Růži ; Deštivá noc – / Paprsek / Marně / Bloudí / Ztracenou / Ulicí; Slova / Básně / Pláčou / Láskou / Zamilovaných. Je to příběh o hledání a nalézání, o lásce a zamilovaných, o tajemstvích a tajemných místech, příběh na pomezí reality a snu, kde je dovoleno mnohé. Na rozdíl od chvějivé křehkosti příběhu jsou ilustrace v knize provedeny jistou a pevnou linkou, která čtenáře vrací zpět do reality všedního světa.

cena 198.00 Kč

 


sci-fi
- nové vydání -

Man Plus
/Man Plus/
Pohl, Frederik

 

Nakladatel: Laser-books
Překladatel: Karel Blažek
Obálka: Chris Moore
Redakce: Tomáš Jirkovský, Helena Šebestová
Rok vydání: 2010
Počet stran: 256
Rozměr: 110 x 165
Provedení: paperback
Stav: nové vydání

Lidstvo již dlouho devastuje svou rodnou kolébku - Zemi - a možnost zániku lidské rasy je čím dál pravděpodobnější.
Projekt Man Plus začal jako cesta k průzkumu a kolonizaci Marsu. Jedná se o transformaci lidí v kyborgy - kombinace člověka a stroje - kteří by mohli nejenom přežít, ale i prosperovat v subarktickém mrazu a v atmosféře téměř bez kyslíku. Mezinárodní situace se navíc začíná rychle zhoršovat, takže kolonie na Marsu může být jedinou nadějí na přežití lidské rasy. Ale první člověk, transformovaný do kyborga, umírá.
Roger Torraway je dalším dobrovolníkem k transformaci, ale ani on si nemůže být jistý, zda přežije proces přeměny. A pokud ano, jak bude jeho žena - a s ní i zbytek lidstva - reagovat na manžela, který už nevypadá lidsky? Vydrží jeho psychika rostoucí odcizení a s ním spojené problémy? Je opravdu vše takové, jak se zdá?
Man Plus patří k nejvýraznějším dílům Velmistra žánru science fiction Frederika Pohla, což dokazuje také cena Nebula, kterou kniha získala za nejlepší SF román roku.

cena 219.00 Kč


fantasy

Vyjednavač
/Warbreaker/
Sanderson, Brandon

 

Nakladatel: Talpress
Překladatel: Marta Procházková
Obálka: Milan Dubnický
Redakce: Jitka Cardová
Rok vydání: 2010
Počet stran: 768
Rozměr: 105 x 175
Provedení: paperback

Vyjednavač je příběh dvou sester, které jsou náhodou princezny, Božího krále, za něhož se jedna z nich musí provdat, jednoho nižšího boha, kterého jeho práce moc nebaví, a nesmrtelného muže, který se snaží napravit chyby, jež udělal před staletími. V jejich světě se ti, kteří zemřeli statečně, vrací jako bohové a žijí uzavřeni v pantheonu bohů v hlavním městě Hallandrenu. Životní síla, nazývaná biochromatické kouzlo, se zakládá na úkazu zvaném Dech. S použitím Dechu a vysáváním barev z každodenních předmětů je možné provádět všechny možné zázraky a darebáctví. Bude však zapotřebí značného množství obojího, aby Vivenna a Siri, královské princezny z Idrisu, Boží král Susebron, Hymnus - zdráhavý bůh statečnosti, a tajemný Vasher Vyjednavač, dokázali úspěšně čelit všem nebezpečím.

cena 489.00 Kč

 


Lovecká sezona
Jerie, Karel

Nakladatel: ARSkontakt
Obálka: Karel Jerie
Redakce: -
Rok vydání: 2010
Počet stran: 88
Rozměr: 280 x 215
Provedení: paperback

Kniha je první souhrnnou monografií výtvarníka Karla Jerieho (1977), absolventa Akademie výtvarných umění a známého autora komiksů. Publikace obsahuje více než sto reprodukcí obrazů, několik krátkých komiksů a dosud nepublikovaný komiksový příběh "Čtyřlístek vrací úder". To vše je doplněno odbornými texty (Tučková, Štěpán, Prokůpek, Coty, Schustermann, Meszáros, Weidmann a Korýtko) i komentáři autorovými.

cena 250.00 Kč

 


komiks

O přibjehi: Keva
Bořkovcová, Máša - Mašek, Vojtěch - Hajská, Markéta

Nakladatel: Lipnik
Obálka: Jan Šiller
Redakce: Karolina Voňková
Rok vydání: 2010
Počet stran: 120
Rozměr: 165 x 230
Provedení: paperback

Keva je mozaikou vzpomínek, úvah, přání a výpovědí dvacetileté Romky z pražského Smíchova. Keva tráví páteční večery po týdenní práci v panerii na diskotékách, a když nejde v sobotu s kamarádkami do hospody, pustí si doma svůj oblíbený film. Na rozdíl od mnoha svých vrstevníků má však Keva jako dítě z mnohapočetné romské rodiny, se kterou prožila většinu života na "špatných adresách", větší pojem o tom, jakou cenu platí lidé s nízkou kvalifikací za to, aby se udrželi nad sociálním dnem. Sama od sebe by ale Keva o těchto ani o jiných s tím souvisejících věcech zřejmě nemluvila.

cena 249.00 Kč

 


komiks

O přibjehi: Albína
Mašek, Vojtěch - Hajská, Markéta - Bořkovcová, Máša

Nakladatel: Lipnik
Překladatel: Máša Bořkovcová, David Makula
Obálka: Jan Šiller
Redakce: Karolina Voňková
Rok vydání: 2010
Počet stran: 112
Rozměr: 165 x 230
Provedení: paperback

Albína zachycuje příběh pětačtyřicetileté ženy, která prožila většinu svého života v romských osadách na východním Slovensku. Hlavní dějová linka začíná během povodní v roce 1998. Albína v té době žije se svým mužem a sedmi dětmi v osadě Hermanovce, která je povodněmi také postižena. Do této osady přijíždí český humanitární pracovník Karel. Karel a Albína se do sebe brzy zamilují. Ve snaze o co nejúplnější obraz dalších událostí se v poslední části knihy střídají pohledy čtyř aktérů příběhu. Nabízí se tak skeptický pohled Jardy, Karlova přítele, který v Hermanovcích prováděl antropologický výzkum, s romantizujícím a přejícím postojem Kláry, tehdejší Jardovy studentky.

cena 249.00 Kč


sci-fi
- nové vydání -

Druhá Nadace
/Second Foundation/
Asimov, Isaac

 

Nakladatel: Triton
Překladatel: Viktor Janiš
Obálka: Michael Whelan
Redakce: Miloš Urban, Milan Dorazil
Rok vydání: 2010
Počet stran: 224
Rozměr: 150 x 210
Provedení: hardback
Stav: nové vydání

Seldonův plán leží v troskách - a s ním i impérium Nadace. Na Mezka, mutanta netušených psychických schopností, nestačily ani rovnice nejnadanějšího matematika všech dob. Vše však ještě není ztraceno: kdesi na druhém konci Galaxie se skrývá Drahá Nadace, v níž se i přes dlouhá století barbarství měly zachovat veškeré vědomosti lidstva. Mezkovi se Druhou Nadaci napoprvé nepodařilo najít. Teď si je jistý, že napodruhé to již vyjde. Osud lidstva spočívá v rukou Arkadie Darellové, čtrnáctileté dívky obtížené hrozným tajemstvím. A zatímco se vědci Druhé Nadace připravují na rozhodující střetnutí s Mezkem, zástupci přemožené První Nadace se vydávají do vesmíru na beznadějnou cestu. I oni chtějí přispět ke zkáze Druhé Nadace - dřív, než ona zničí je!

cena 288.00 Kč


komiks

O přibjehi: Ferko
Hajská, Markéta - Bořkovcová, Máša - Mašek, Vojtěch

Nakladatel: Lipnik
Překladatel: Markéta Hajská, David Mikula, Viktor Elšík
Obálka: Jan Šiller
Redakce: Karolina Voňková
Rok vydání: 2010
Počet stran: 136
Rozměr: 165 x 230
Provedení: paperback

První knížka, Ferko, dokumentárně zachycuje život šedesátiletého olašského Roma ze severních Čech a jeho různé světy. Uvidíme svět, který obklopuje Ferka jako invalidního důchodce, který si sběrem starého železa a velmi často se stěhuje z místa na místo. Vedle toho nahlédneme svět jeho vyprávění, ve kterém vystupuje Ferko jako hrdina a jako moudrý a spravedlivý muž s vysokou morální autoritou i mimořádnou fyzickou silou. Zároveň nahlédneme do světa šlechetných olašských Romů, ve kterém stojí dobré slovo víc než diamanty.

cena 249.00 Kč


Přidat komentář