PR: Legenda o sovích strážcích

Článek od: Anonym - 18.07.2010

Rodinný dobrodružný fantasy film „Legenda o sovích strážcích“ je debutem v oblasti animovaných filmů pro uznávaného režiséra Zacka Snydera. Film vznikl podle série knih „Guardians of Ga’Hoole” spisovatelky Kathryn Lasky.

Hlavní postavou je mladý soví kluk Soren, který je okouzlen historkami svého otce o strážcích Ga’Hoolu - mýtické skupině okřídlených bojovníků. Ti bojovali proti zlým Čistým, jak si sami říkají, ve velké bitvě za záchranu všech druhů sov. Zatímco Soren sní o tom, že jednoho dne se přidá ke svým hrdinům, jeho starší bratr Kludd se té představě jen vysmívá a touží jen po lovu, létání a být otcovým oblíbencem místo Sorena. Kluddova žárlivost má ale hrůzné následky - oba soví sourozenci vypadnou z hnízda na vrcholu stromu přímo do spárů Čistých. Teď je na Sorenovi, aby se pokusil o odvážný únik s pomocí dalších mladých soviček. Společně letí přes moře i skrze mlhy, aby našli Velký strom – domov legendárních sovích Strážců Ga’Hoolu, jenž jsou jedinou nadějí na vítězství v bitvě proti Čistým a na záchranu sovích království.

  • „Legenda o sovích strážcích“
  • Režie: Zack Snyder
  • V původním znění: Emily Barclay, Abbie Cornish, Emilie de Ravin, Ryan Kwanten, Jay Laga’aia, Miriam Margolyes, Helen Mirren, Sam Neill, Geoffrey Rush, Jim Sturgess, Hugo Weaving a David Wenham
  • Scénář: Emil Stern a John Orloff
  • Námět: Kathryn Lasky
  • Produkce: Zareh Nalbandian
  • Výkonná produkce: Donald De Line, Deborah Snyder, Lionel Wigram, Chris DeFaria, Kathryn Lasky a Bruce Berman

Warner Bros. Pictures uvádí film ve spolupráci s Village Roadshow Pictures. „Legenda o sovích strážcích“ budou uvedeny v kinech a v kině IMAX ve 3D. Distribuci zajišťuje Warner Bros. Pictures, a Warner Bros. Entertainment Company.

Ve slovenských kinech od 7. října 2010. V českých pak od 14. října 2010.

Přidat komentář