VYŠLO: Vyšlé knihy 30. srpna 2010

Článek od: Daemon - 31.08.2010

fantasy

Vykradač hrobů
/The Grave Thief/
Lloyd, Tom

Nakladatel: Fantom Print
Překlad: Kateřina Niklová
Obálka: Raymond Swanland
Redakce: Libor Marchlík, Jiří Popiolek
Rok vydání: 2010
Počet stran: 368
Rozměr: 145 x 205
Provedení: paperback

Třetí kniha série Vláda soumraku.

Scree bylo zničeno, vymazáno z povrchu Země v brutální ukázce síly - ale ještě než požáry, které město zpustošily, pohasly, sázky se ještě zvýšily. Do bojů vstoupili samotní bohové.
Isak se vrací domů a nalézá národ rozpolcený fanatismem. Nový bojovný kněžský řád křičí po krvi a Isaka zatím pronásledují důsledky jeho činů v Scree a vidiny nadcházející smrti.
Isakově zemi hrozí zkáza a on sám musí konečně přijmout, že jako bělooký buïto obejme temnotu ve svém nitru nebo jí bude pohlcen... a existuje způsob, jak osobní démony využít a přenést boj k nepříteli. Má jedinou šanci uniknout proroctví a intrikám, které ho svazují... Ale cena bude strašlivá.
Bojové linie zůstávají nezřetelné a spojenectví nejistá, nastává čas nemilosrdných rozhodnutí a nelítostných činů. Isakovi se do cesty postaví dvě osoby: největší válečník v dějinách, který sní o velkém impériu a božství, a dítě, jehož sny jsou bez hranic.

Cena: 269.00 Kč


sci-fi

Deus irae
/Deus Irae/
Dick, Philip K. - Zelazny, Roger

Nakladatel: Argo
Překlad: Filip Krajník
Obálka: Pavel Růt
Redakce: Miloš Urban, Milan Dorazil, Bob Hýsek
Rok vydání: 2010
Počet stran: 236
Rozměr: 120 x 185
Provedení: paperback

Po třetí světové válce vznikne kolem arcilotra Carltona Lufteufela náboženská sekta, která svého vůdce nechá prohlásit bohem a dá mu i nové jméno: Deus Irae. Málokdo tohoto temného titána kdy spatřil, ale jeden člověk potom zatouží: je to Tibor McMasters, malíř z malého města v americkém Utahu, který se narodil bez rukou i nohou a provozuje své umění díky robotickým končetinám. Mc-Masters si užívá své proslulosti, ale pak přijde zakázka od nové sektocírkve, aby vymaloval Lufteufelův portrét. Malíř se rozhodne stanout novému bohu tváří v tvář, protože jedině tak ho bude moci zvěčnit pro příští generace. Knihu napsal Philip K. Dick společně s Rogerem Zelaznym.

Cena: 238.00 Kč


Ikarie 09/2010
Sembten, Malte S. - Skillingstead, Jack - Kress, Nancy - …

Nakladatel: Mladá fronta
Překlad: Jan Hlavička, Radovan Zítko, Jana Rečková
Obálka: Tim White
Redakce: Vlado Ríša, Jaroslav Jiran
Rok vydání: 2010
Počet stran: 80
Rozměr: 210 x 295
Provedení: paperback

Měsíčník science fiction, fantasy a hororu.

Povídky:
- Malte S. Sembten: Schůzka naslepo
- Jack Skillingstead: Rozptýlení
- Nancy Kress: Fontána stáří
- Linda Sigmundová: Manžel z podzemí
- Jiří Mazurek: Soumrak na Planetě posledního soudu
- Dana Rusková: Vězemní
- Šimon Peták: Venuše
- Ivan Mls: Velmi výhodná investice

Cena: 99.00 Kč


sci-fi, fantasy

Mlok: Sbírka vítězných prací ceny Karla Čapka za rok 2010
Vorlová, Jiřina (ed.)

Nakladatel: Cena Karla Čapka, Nová vlna
Obálka: William Nightcelt
Redakce: Hana Houzarová, Martin Koutný, Lukáš Křesina, Natália Martínková, Miroslav Dvořák
Rok vydání: 2010
Počet stran: 410
Rozměr: 110 x 180
Provedení: paperback

Další ročník soutěže a nová sbírka české sci-fi a fantasy. Pět povídek, pět krátkých povídek, novela a tři mikropovídky... A co letos přináší?
Můžete se těšit na lupiče magických artefaktů, živé hračky z kostí a ukrutnou pomstu mučitelům. Připraveni jsou mágové z NKVD, soubor písní a tanců ze vzdálené planety, velký mediální podvod, vdovy po Dorianu Grayovi a také astrální cestování. Vyděsí vás vraždící strašák, pobaví bohatýrská bylina, nekonečná válka mágů, pád do černé díry a zvláštní experimentální halucinogeny. Vše uzavře monitoring vzdálených světů...
...to všechno a ještě mnohem víc na vás čeká v téhle knize, v podání autorů, kteří už jsou, nebo se možná brzy stanou, legendami.
Cena Karla Čapka - to je nejprestižnější česká a slovenská literární soutěž žánru sci-fi. Prostřednictvím této sbírky se Vám dostávají do rukou nejlepší mikropovídky, krátké povídky, povídky a novela, které byly nominovány na místa nejvyšší.

Cena: 222.00 Kč


sci-fi

Snící drahokamy
/The Dreaming Jewells/
Sturgeon, Theodore

Nakladatel: Laser-books
Překlad: Kateřina Přádová
Obálka: Rowena Morrill
Redakce: Tomáš Jirkovský, Helena Šebestová
Rok vydání: 2010
Počet stran: 192
Rozměr: 110 x 165
Provedení: paperback
Stav: nové vydání

Theodore Sturgeon je autor, na kterého svět už povětšinou zapomenul, ale pro spoustu čtenářů zůstane stále tím jedinečným a nezapomenutelným vypravěčem, jakým byl v dobách své největší slávy. Důvodem může být řada kratších prací, klenotů žánru, a nebo jeden drobný román se jménem Snící drahokamy.
Příběh malého chlapce v bizarním cirkusovém prostředí zkoumá téma lidskosti, která nemusí mít nic společného s člověkem, ale skrývat se může i na nečekaných místech. Fantastickým motivem jsou zde zvláštní kameny, svým způsobem živoucí a snící. Ačkoli jde o románovou prvotinu, o autorské nezkušenosti nelze mluvit. Naopak, román je vrcholným dílem Velmistra žánru, jenž svým osobitým poetickým pohledem na svět upoutal tisíce čtenářů.

Cena: 179.00 Kč


fantasy

Strážný anděl na každém kroku
/Michelles Fehler/
Wildner, Martina

Nakladatel: Albatros Media - Albatros
Překlad: Lucy Topo¾ská
Obálka: Isifa Image Service, Karim Shatat
Redakce: Tereza Pecáková, Alexandra Horová, Lubomír Kuba
Rok vydání: 2010
Počet stran: 244
Rozměr: 135 x 205
Provedení: hardback

15. březen je pro 14letou Michelle skutečně kritický. Nikdo na celém světě snad neudělá za jediný den tolik chyb! čerstvě zamilovaná Michelle netuší, že je to tak trochu chyba jejího strážného anděla z Úřadu pro sčítání chyb, který ji nenávidí a je rozmrzelý z toho, že mu na stole přistál" právě její případ. Až dosud dostával na starost jen lidi s nimiž skutečně nebylo tolik problémů jako s 14letou puberťačkou...

Cena: 229.00 Kč


komiks

Conan 4
/Savage Tales of Conan the Barbarian 1-5 / The Savage Sword of Conan the Barbarian 1-2/
Thomas, Roy - Windsor-Smith, Barry - Kane, Gil - …

Nakladatel: Netopejr
Překlad: ¼udovít Plata
Obálka: -
Redakce: Jiří Pavlovský
Rok vydání: 2010
Počet stran: 184
Rozměr: 165 x 250
Provedení: paperback

Hyperborejský svět ještě nikdy nebyl tak temný a nelítostný jako v devatenáctém svazku řady Comicsové legendy! V sérii Barbarský meč (Savage Sword of Conan), dostanete nejslavnější příběhy Roberta E. Howarda adaptované mistry komiksového žánru, včetně lidí jako je Barry Windsor-Smith, Alfredo Alcala, Jim Starlin či John Buscema. Temní mágové, oživlí mrtví, hladoví draci, opičí monstra, králové a především krásné (a nebezpečné) ženy, ti všichni na vás zaútočí v této knize...

239.00 Kč


sci-fi

Popel a prach
/Popiół i kurz/
Grzędowicz, Jaros³aw

Obálka: Jan Doležálek
Redakce: Jiří Popiolek
Rok vydání: 2010
Počet stran: 280
Rozměr: 130 x 205
Provedení: hardback

V románu nás autor zavede do říše Polosnu, do světa Pomezí a pod trnový kříž, na němž visí natažený mnich. Poznal tajemství tohoto světa a musel kvůli němu zemřít. Zanechal však svému příteli svéráznou závěť: hledej hluboko a nacházej odpovědi. Takže přítel bere brokovnici, nasedá na motorku BMW a vrací se do ulic, v nichž se převaluje jen popel a prach...

Cena: 299.00 Kč


Přidat komentář