SOUTĚŽ: S nakladatelstvím Triton-books o román Oškliví - výsledky

Článek od: Redakce - 21.09.2010

Omlouvám se všem soutěžícím, že se vyhlášení výsledku soutěže zdrželo o 1,5 měsíce. Asi k tomu přispělo nemálo věcí včetně mojí celkové nechuti k organizování a kontrole výsledků (Pechy). Celkem se soutěže zúčastnilo 35 soutěžících, nicméně pouhých 6 odpovědělo správně na všechny otázky. Největší a jediný problém vyvstal u otázky č. 4. Opravdu byla záludnější, ale odpověď Ruiny na otázku "Komu?" jsme v redakci nemohli při nejlepší vůli uznat jako správnou. Knihu zaslouženě získal pan T. Novotný.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Triton-books jsme si pro vás připravili další klání o knižní cenu. Tentokrát se jedná o první díl cyklu S. Westerfelda Oškliví, který dal název úvodní knize. Recenzi od Renči si můžete přečíst zde, stejně jako ukázku zde, což by vám mohlo napomoci správně odpovědět na následující otázky.

  1. Jak se nazývá pokračování románu Oškliví, tedy druhý díl série? Krásní
  2. Kolik dílů má tato série celkem? 4
  3. Jak se jmenuje hlavní hrdinka? Tally Youngbloodová/ Tally
  4. Komu se v knize říká Rezatci? Lze uznat obyvatelé starého města a lidé, ale určitě ne vzbouřenci či vzbouření oškliví. Pokud to bereme tak, že Oškliví se odehrávají v budoucnosti, tak "rezatci" jsou lidé z naší současnosti, po nichž zůstaly jen rezavá auta, stroje a ruiny měst.
  5. Jak se nazývá utajené místo, kde žijí vzbouření oškliví? Kouř
  6. Jak se jmenuje město, kde žijí mladí krásní? New Pretty Town

Své odpovědi můžete zasílat na dobře známou adresu sarden@pagiserver.cz (do předmětu uveďte "Osklivi") do půlnoci 27. září 2010.

P.S.: Zájemci, kteří si příliš nevěří a otázky se jim zdají obtížné mohou zkusit soutěžit o tuto knihu na webu Děti noci.

Přidat komentář