VYŠLO: Vyšlé knihy 1. až 15. září 2010

Článek od: Daemon - 26.09.2010

sci-fi

Vorpalový meč
/Vorpal Blade/
Ringo, John - Taylor, Travis S.

Nakladatel: Brokilon
Překlad: Robert Čapek
Obálka: Kurt Miller
Redakce: Robert Pilch, Jiří Popiolek
Rok vydání: 2010
Počet stran: 512
Rozměr: 115 x 180
Provedení: paperback

Druhá kniha série Zrcadlo.

Komandér-poručík William Weaver, PhD. („Říkejte mi Bill...") a poddůstojník SEAL Miller - hrdinové, kteří zachránili Zemi před mimozemskou hrozbou v knize Za zrcadlem - se vracejí... a tentokrát Bill dostal loï!
Jaderná ponorka Nebraska byla většinou za pomoci podivuhodné mechaniky a nouzových řešení přestavěna na warpovou loï, námořní stavební kontrakt číslo 4144, a je připravena putovat do míst, kam noha Adara, SEALa nebo akademika nikdy nevkročila!
Sláva hrdinům! Komu ale záleží na chudácích z jednotky zajištění - na mariňácích, kteří v podstatě nevědí nic a musejí celý den dřít? To ovšem platí jen do chvíle, kdy přistanou na mimozemské planetě, kde jich část padne v boji... Vesmírná pěchota má těžký život - celý den je třeba zachraňovat akademiky a vesmír. Za cenu strašlivých obětí.
Vorpalový meč hovoří o celé řadě zásadních témat, která se pohybují od toho, jaká zbraň je nejlepší k zabití mimozemského monstra, přes částicovou fyziku až ke kosmologii, a je návratem „starých zlatých časů" vědeckofantastických románů, kdy byly vědecké problémy zábavné, ženy chytré, tvrdé a krásné, a netvoři oškliví. Mariňáci vyrážejí do boje a lidstvo dobývá vesmír.
Hlavně aby bylo dost lepicí pásky...

328.00 Kč


sci-fi

Brasyl
/Brasyl/
McDonald, Ian

Nakladatel: Triton, Argo
Překlad: Mirka Polová
Obálka: Stephan Martiniere
Redakce: Jolana Čermáková, Tomáš Lavička, Milan Dorazil
Rok vydání: 2010
Počet stran: 328
Rozměr: 150 x 210
Provedení: hardback

Román o Brazílii, zemi, kam dějiny zanesly mnoho barev pleti a řadu náboženských kultů, zemi hlubokých pralesů, dusného horka a slunce, lásky k fotbalu a nekonečných telenovel. V příběhu ze tří různých epoch – minulosti, přítomnosti a budoucnosti – se v přívalu nádherných detailů dostáváme k samotné esenci domova jednoho z největších pozemských národů. Z nespočtu drobných pramínků se v pozoruhodně vystavěném příběhu slévá dokonalý obraz největší jihoamerické země... A s ním na povrch vyvěrá nespočet otázek o samotné podstatě skutečnosti. Je vše propojeno skrze prostor i čas v křehké tkanině reality? Existuje jeden vesmír nebo mnoho vesmírů? Myšlenkově bohatý román britského prozaika poskytuje nejen odpovědi, ale i řadu dalších, neméně zajímavých otázek.

359.00 Kč


fantasy
- nové vydání -

Conan a svatyně démonů
Červenák, Juraj

Nakladatel: Brokilon
Obálka: Michal Ivan
Redakce: Robert Pilch, Jiří Popiolek
Rok vydání: 2010
Počet stran: 176
Rozměr: 115 x 180
Provedení: paperback
Stav: nové vydání

Conan, zachmuřený válečník z barbarské Cimmerie, přichází na své pouti do knížectví Hyrth, ležícího v nejvýchodnějším koutu Brythunie, ve stínu tajemných Kezankiánských hor. Tato země vzešla z krvavých klanových válek a pod maskou pevné vlády zde doposud doutnají zbytky starých svárů, nenávisti a zrady...
Je na Conanovi, aby se s mečem v ruce vydal do podzemních bludišž, zločineckých doupat a nakonec i do svatyně ohavného boha Gorth-Tyra a odhalil temné spiknutí proti knížeti Beldorinovi. Jeho čepel se brzy zbarví krví, jenž nebude pouze lidská...
Brány prastarého města Hyrth se otevírají, ocel září odleskem měsíčního svitu a nočním větrem se nese zlověstné šeptání čarodějů a děsivé hlasy démonů, číhajících v temnotách...

178.00 Kč


sci-fi

Čerpadlo 6
/Pump Six and Other Stories/
Bacigalupi, Paolo

Nakladatel: Albatros Media - Plus
Překlad: Richard Podaný
Obálka: Milan Malík
Redakce: Ondřej Müller, Alexandra Horová, Lubomír Kuba
Rok vydání: 2010
Počet stran: 304
Rozměr: 135 x 205
Provedení: hardback

Ve sbírce Čerpadlo 6 shromáždil Paolo Bacigalupi 11 svých povídek, ověnčených cenami i přízní čtenářů.Všechny povídky jsou v tom nejlepším slova smyslu spekulativní a provokativní, a čtenáře jedinečnou atmosférou vtáhnou do temné budoucnosti. Některé povídky čtenáři znají z časopisu Ikarie, takže autor pro ně nebude neznámý. V knižní podobě se však u nás představuje poprvé ve výtečném překladu Richarda Podaného.

349.00 Kč


komiks

Komiksová historie moderního světa II: Od pádu Bastilly po současnost
/The Cartoon History of the Modern World II: From the Bastille to Baghdad/
Gonick, Larry

Nakladatel: BB art
Překlad: Tomáš Jeník
Obálka: Larry Gonick
Redakce: Richard Podaný, Jan Řehoř
Rok vydání: 2010
Počet stran: 256
Rozměr: 195 x 245
Provedení: hardback

Před více než třiceti lety si dal vynikající kreslíř a historik Larry Gonick nesmírně obtížný úkol - vytvořit chytré, přesné a zábavné ilustrované dějiny našeho světa. V této páté a poslední knize Gonick konečně přivádí svou oblíbenou a kritiky chválenou kreslenou sérii do současnosti.
Druhá část Komiksové historie moderního světa začíná v éře osvícenství, provází nás dvěma a půl stoletími revolucí, společenských a ekonomických inovací, nacionalismu, kolonialismu, vědeckého pokroku a zrušení otroctví, a končí na začátku jedenadvacátého století válkami v Iráku a Afghánistánu. Komiksová historie nabízí čtenáři v podstatě pokročilý kurz dějin moderního světa, který věnuje srovnatelnou pozornost všem částem zeměkoule. Gonickovo vtipné a poutavé líčení oživuje minulost a staví staré události do úplně nového světla. Až už se vám Gonickovy komiksové dějiny dostávají do ruky poprvé, nebo sledujete kreslený vývoj naší Země od počátků, tenhle závěr příběhu naší civilizace si nemůžete nechat ujít!

490.00 Kč


fantasy

Middlestone I
Horna, Pavel

Nakladatel: Almi
Obálka: Barbora Kyšková
Redakce: -
Rok vydání: 2010
Počet stran: 264
Rozměr: 120 x 200
Provedení: hardback

Konec 18. století.
Nebezpečná mise skřítků z podzemního království Middlestone do světa nadzemek (lidí) na záchranu kamarádů zákeřně zajatých nejmenovaným knížetem z malé země uprostřed Evropy. To je stručný obsah rukopisu plného napětí a tajemných náznaků, který zanechala budoucím generacím záhadná autorka.
Pavlíně a Honzovi, třináctiletým hrdinům ze současnosti, se nalezením rukopisu změní život. Existovalo nebo ještě existuje Middlestone? Skutečně tehdy skřítkové používali Dlouhé hlasy, tedy mobilní telefony? A jorkšírský krtek že byl předchůdcem jorkšírského teriéra? Že by ropa vznikla tak šíleným způsobem, jaký je v rukopise naznačen? Otázek je mnoho a naši hrdinové postupně zjišžují, že autorka rukopisu nehodlá svá tajemství prodat jen tak lacino.
První díl fantasy trilogie, která možná ani není fantasy. Kdo ví?

297.00 Kč


komiks

Svět bez jména: Pírka osudu
Sýkorová, Veronika - Mašková, Veronika

Nakladatel: Yatun
Obálka: Veronika Sýkorová
Redakce: Petr Bouda
Rok vydání: 2010
Počet stran: 96
Rozměr: 160 x 240
Provedení: paperback

Scénář: Veronika Mašková
Kresba: Veronika Sýkorová

Žánr Světa bez jména se dá popsat jako temné fantasy se spoustou černého humoru.
Bez přehánění vás čekají velké magické bitvy, děsivý okřídlení démoni, hnusné obludy, strašlivé nestvůry, úžasný kouzelný les a úplně neoblečené víly bez cenzury. Ale jako vždycky ve Světě bez jména to zase bude všechno tak trošku jinak, než si hrdinná výpravná fantasy žádá.
Někdy mágovi nepomohou všechna jeho kouzla, když si prostě nehlídá záda. Odboj, který se zformuje proti zlému tyranskému vládci, vypadá, že by dohromady nesvedl ani otrhat záhonek s jahodami a přitom má dělat atentát. Co byste chtěli od vrátného, zahradníka, pekařky a malíře pokojů.
Na nejdrsnějšího temného mága v zemi nejvíc platí jeho křehká, drobounká vílí snoubenka, která si ho stejně vezme jen proto, že se o to vsadila se svými sestrami a měla také velmi agilního, aktivního a zatraceně pěkného dohazovače.
Zní to jinak? Zní to zábavně? Pak se pusžte do čtení.

129.00 Kč


komiks

Spirála 1
/Uzumaki 1/
Itó, Džundži

Nakladatel: Zoner Press
Překlad: Jana Hrčková, Jan Horgoš
Obálka: Džundži Itó
Redakce: Pavel Kristián, Jana Tučníková
Rok vydání: 2010
Počet stran: 208
Rozměr: 145 x 210
Provedení: paperback

Spirály. Člověk je v běžném životě ani nevnímá. Každý den je podvědomě vidíme všude kolem sebe a jsou jen dalším z mnoha tvarů. Tvoří jen další drobnou součást života... Ale jen do okamžiku, než začne jít o život! Kirie Goši o tom ví své. Její domov totiž zachvátila podivná posedlost těmito magickými tvary. Poklidná atmosféra přímořského městečka mizí, lidé začínají šílet a první oběti na sebe nedávají dlouho čekat. Hysterie narůstá a spirály útočí. Podaří se Kirii přežít v prokletém městě?
První díl děsivého grafického románu známého japonského autora hororů Džundžiho Itóa vám otevře dveře do hrůzostrašného světa spirál. Máte možnost - poprvé v českém jazyce - ponořit se do napínavého příběhu doprovázeného ilustracemi, ze kterých vám bude běhat mráz po zádech, a to ještě dlouho po zavření knihy! Možná, že se po přečtení této mangy začnete na spirály kolem sebe dívat trochu jinýma očima...

179.00 Kč


sci-fi

Válka starého muže
/Old Man´s War/
Scalzi, John

Nakladatel: Classic
Překlad: Tom Lockenbauer
Obálka: John Harris
Redakce: -
Rok vydání: 2010
Počet stran: 368
Rozměr: 105 x 175
Provedení: paperback

První kniha série Válka starého muže.

John Perry udělal na své pětasedmdesátiny dvě věci. Nejprve navštívil hrob své ženy. Potom vstoupil do armády.
Dobrá zpráva je, že se člověk dostal ke hvězdám. Na druhou stranu existuje jen málo planet vhodných k životu - a mnoho cizích ras o ně s námi bojuje. Takže lidstvo válčí. Daleko od Země již desetiletí zuří brutální, krvavé a neúprosné boje.
Samotná Země je v bezpečí. Většina jejích zdrojů je v rukách Koloniálních obranných sil, a každý ví, že jakmile nastane čas odejít na odpočinek, může se přidat. KOS nestojí o mladé lidi, chce lidi, kteří mají desetiletí zkušeností a dovedností. Jakmile opustíte Zemi, již nikdy se nevrátíte. Dva roky si odsloužíte v bojích, a pokud přežijete, můžete se usadit na jedné z těžce získaných planet.
John Perry se chápe této příležitosti. Myslí si, že ví, co ho očekává. Ale opravdový boj, světelné roky od domova, je daleko těžší, než si dokáže představit, a co se z něho stane, je ještě mnohem neskutečnější.

249.00 Kč


fantasy
- nové vydání -

DragonLance: Legendy II - Válka zatracených
/DragonLance: Legends II - War of the Twins/
Weis, Margaret - Hickman, Tracy

Nakladatel: Fantom Print
Překlad: Hana Vlčinská
Obálka: Matt Stawicki
Redakce: Libor Marchlík, Jiří Popiolek, Dalibor Zeman
Rok vydání: 2010
Počet stran: 288
Rozměr: 145 x 205
Provedení: paperback
Stav: nové vydání

Na Krynn dopadla ohnivá hora. Bohové zničili Chrám v Ištaru. O sto let později je země Ansalon bezútěšnou pustinou a jeho obyvatelé bojují o přežití v zemi týrané nemocemi, hladomorem a válkou. Když Raistlin – nyní mocný čaroděj – prchal z Ištaru, odsouzeného k záhubě, poslal pomocí magie bratra Karamona a kněžku Crysanii právě do této doby. Chce tu ve Věži Vysoké magie vstoupit do Portálu a vyzvat na souboj Královnu Temnot. Jeho plány se však jeden po druhém začínají hroutit…

249.00 Kč


komiks

Vějíř: Sborník české mangy 2
Tesař, Jiří - Liška, Honza - Meloun, Jaroslav - …

Nakladatel: Yatun
Obálka: Mayumi Arai
Redakce: Michal Bezvoda, Daniel Řezníček, Michal Wokoun
Rok vydání: 2010
Počet stran: 316
Rozměr: 130 x 190
Provedení: paperback

Druhý Vějíř se vrací s téměř trojnásobným počtem stránek svého předchůdce. Opět přináší přehršel komiksů mladých českých autorů. V různorodých povídkách od děsivě hororových přes sladce romantické či vypjatě melodramatické až po zábavně humorné můžete posoudit, nakolik se novým i staronovým adeptům mangy podařilo spojit vlastní invenci a styl s inspirací japonského komiksu. Jejich osvěžující, byž třebas ne zcela profesionálně vypracovaný rukopis, vás strhne do světa jejich imaginace s lehkostí u jiných médií nevídaných.

149.00 Kč


fantasy

Znamení démona
/The Demon´s Lexicon/
Brennan, Sarah Rees

Nakladatel: Zoner Press
Překlad: Tomáš Suchánek
Obálka: Lucie Netíková
Redakce: Pavel Kristián, Hana Fruhwirtová
Rok vydání: 2010
Počet stran: 256
Rozměr: 150 x 215
Provedení: hardback

PDémoni jsou ochotni udělat cokoliv, aby se dostali ze svého nekonečně studeného a temného světa do světa lidí. Mágové neváhají obětovat kohokoliv, aby získali přízeň a služby démonů, byž by to mělo být jenom na krátký čas. Pokud se dostanete do střetu zájmu mágů, kteří hledají vhodné lidské tělo pro pobyt démona na tomto světě, budete muset bojovat o život.
Stejně jako hlavní hrdinové, Nick a Alan, kteří žijí v současné Anglii, na první pohled mají běžné problémy ve škole nebo s dívkami, musí si přivydělávat na živobytí a řešit tytéž normální věci, co každý mladý člověk. Za jejich častou změnou bydliště se neskrývá snaha poznávat nová místa a nové kamarády, ale nekonečný útěk před mágy, kteří ohrožují celou rodinu.
Příběh mladých lidí, kteří musí hrát nebezpečnou hru o vlastní životy, je napsán ve svěžím tempu, plný akcí a zvratů. Postupné odkrývání starých událostí vyústí v překvapivý závěr. Vše vypadá jako řetězec náhod, ale může jít o předem promyšlenou hru, ve které jeden z hráčů, nebo možná všichni, drží nějaký trumf schovaný v rukávu.
Knižní prvotina mladé irské spisovatelky získala řadu ocenění, ale především zaujala čtenáře a byla úspěšně přeložena do řady jazyků.

249.00 Kč


sci-fi

Adrenalin
Pížl, Jaroslav

Nakladatel: Druhé město
Obálka: Jaroslav Róna
Redakce: Miloš Voráč
Rok vydání: 2010
Počet stran: 276
Rozměr: 135 x 195
Provedení: hardback

Co obsahuje poslední zpráva od Korce? Tři měsíce po událostech popsaných ve Sběratelích knih míří Jiří Ryska vlakem na západ. Další noční eskapády, jiné ženy. Kdo s kým je příbuzný ve Stráži? Celý život během tří dnů a nocí. Drogy? V nezbytné míře. Násilí? Ano. Láska? Incest. A na konci stojí Ryska tváří v tvář sám sobě, všemu, po čem kdy toužil, čeho se obával. A vy s ním.

279.00 Kč


horor

John Sinclair 448: Dcery Atlantidy
/John Sinclair 398: Die Töchter von Atlantis/
Dark, Jason

Nakladatel: Moba
Překlad: Jana Povolná
Obálka: Vicente Ballestar
Redakce: Lucie Klusková
Rok vydání: 2010
Počet stran: 52
Rozměr: 155 x 255
Provedení: paperback

Neuvěřitelné a záhadné příběhy - vrchní inspektor Scotland Yardu John Sinclair svádí až už sám, či i s pomocí svých přátel nerovný boj se zlem a nadpřirozenými silami.

37.00 Kč


fantasy

Legendy: Draci
Bronec, Michael (ed.) - Kočí, Jakub D. (ed.)

Nakladatel: Straky na vrbě
Obálka: Jana Šouflová
Redakce: Michael Bronec, Jana Kopečková, Zuzana Kupková
Rok vydání: 2010
Počet stran: 800
Rozměr: 145 x 220
Provedení: hardback

Když na tebe dopadne stín jejich křídel, zamrazí tě v zádech. Odvážíš se vstoupit do jejich světa?
Martin D. Antonín, Jan Dobiáš, Jan Kantůrek, Ivana Kuglerová, Leonard Medek, Jiří Pavlovský, Jana Rečková, Pavel Renčín, Františka Vrbenská a další.
27 povídek, 27 světů a 27 dračích příběhů - to je kniha, kterou držíš v ruce.
Hic sunt dracones. A čekají na tebe...

450.00 Kč



Erotický komiks: Dějiny žánru v obrazech - Od tijuanských biblí po undergroundový comix
/Erotic Comics: A Graphic History from Tijuana Bibles to Underground Comix/
Pilcher, Tim - Kannenberg, Jr., Gene

Nakladatel: Volvox Globator
Překlad: Radovan Zítko
Obálka: -
Redakce: Petr Zenkl
Rok vydání: 2010
Počet stran: 192
Rozměr: 255 x 255
Provedení: hardback

Bohatě ilustrovaná barevná velkoformátová publikace líčí historii erotických kreseb a komiksu od dávných dob až po zlatá šedesátá léta, od antiky až po Roberta Crumba, jehož manželka je i autorkou předmluvy.

499.00 Kč



Fantasmagorie: Atlas bájných tvorů, čarovných bytostí a magických stvůr
/Fantasmagoria: An Atlas of Fabulous Creatures, Enchanged Beings, and Magical Monsters/
Bruce, Julia

Nakladatel: Albatros Media - CooBoo
Překlad: Pavel Medek
Obálka: -
Redakce: Karolina Horynová, Lubomír Kuba
Rok vydání: 2010
Počet stran: 144
Rozměr: 225 x 300
Provedení: hardback

Unikátní atlas skřetů, obrů, démonů, víl, elfů, vlkodlaků a dalších nadpřirozených bytostí, který vás seznámí i se starověkými legendami a mýty od chytré Šeherezády přes šamany vúdú až po Harry Pottera. Naučte se mumifikovat tělo zemřelého nebo jak se dostat kolem nestvůr strážících vchod do říše mrtvých. Prostě spousta informací, o který nikdy nevíte, kdy se vám budou hodit!

299.00 Kč


komiks

Generace nula: Český komiks 2000 - 2010
Prokůpek, Tomáš - Jerie, Karel - Turnovec, Jan - … 

Nakladatel: Albatros Media - Plus
Obálka: Tomáš Kučerovský
Redakce: Ondřej Müller, Alexandra Horová, Lubomír Kuba
Rok vydání: 2010
Počet stran: 160
Rozměr: 210 x 300
Provedení: hardback

Antologie Generace Nula představuje výběr toho nejlepšího, co na poli krátkých komiksových příběhů v České republice za poslední dekádu vzniklo. Publikace pokrývá mimořádnou stylovou i námětovou pestrost, jež je pro současný domácí komiks tak příznačná. Generace Nula je šíří svého záběru vůbec první na našem trhu a je doplněna krátkými medailony tvůrců z pera Tomáše Prokůpka.

299.00 Kč


komiks

Hellboy: Pražský upír a další povídky
/Hellboy: The Troll Witch and Others/
Mignola, Mike - Russell, P. Craig - Corben, Richard

Nakladatel: Comics Centrum
Překlad: Jan Kantůrek
Obálka: Mike Mignola
Redakce: Martin Trojan, Václav Dort, Kamil Bernášek
Rok vydání: 2010
Počet stran: 144
Rozměr: 160 x 240
Provedení: hardback

Již posedmé se do rukou našich čtenářů dostává knižní vydání osudů odpadlého démona, Hellboye. Kniha Hellboy: Pražský upír a další povídky, obsahuje sedm fantaskních příběhů. Poprvé všechny nekreslil sám Mike Mignola, ale ke všem napsal scénáře. Titulní povídku Pražský upír (inspirovanou jeho pobytem v Praze během natáčení filmů Blade II a Hellboy) nakreslil P. Craig Russell, známý českým čtenářům z comicsového zpracování knihy Neila Gaimana Koralína. Znalci našeho hlavního města ocení velkou snahu o autentičnost, kdy Russell použil Mignolovy fotografie pro nakreslení různých pražských zákoutí a památek.
Nejdelší povídkou v knize je povídka Makoma, kterou spolu s Mignolou nakreslil slavný Richard Corben. Poutavé zpracování africké legendy, vyprávěné starodávnou mumií jakoby předznamenávalo další Hellboyovy osudy a jak je u celé série Hellboy typické, zasazuje další dílek do velkolepé skládačky, kterou Hellboy je.
Přestože Hellboy nepatří mezi díla řešící vážné problémy a stále se tváří jako neškodná zábava, často se závažných témat dotýká. Trollí čarodějka, která k nám promlouvá v úvodu, poradí Hellboyovi jak na trolly, ghůl na hřbitově recituje anglickou poezii 18. století, Héraklés nám poodhalí svou duši a dozvíte se o podivném démonovi z malajských pověstí - Penanggalan.

599.00 Kč


Přidat komentář