LITERATURA: Ediční plán nakladatelství Baronet

Článek od: Redakce - 08.11.2010

Kevin J. Anderson: Pomezí světa

  • Vazba: brožovaná
  • Stran: 512
  • Cena: 299 Kč

Připravujeme na 16. listopadu 2010

Terra Incognita je bílým místem na mapách, za hranicí světa, označená jen "zde žijí lvi". K této legendární zemi upírají své zraky oba znepřátelené národy vzývající jiného boha a válčící o nadvládu nad známým i neznámým světem v naději na konečné vítězství. Posílají lodě s odvážnými námořníky na nezkrocená moře plná temných nebezpečí, na nichž řádí divoké bouře, aby nalezly zapomenuté království, ztracený ráj. Příběh dobrodružství na širých mořích je důstojným vstupem slavného SF autora do fantasy žánru.

Z cyklu Neznámá země

Ray Bradbury: Marťanská kronika

  • Vazba: vázaná
  • Stran: 256
  • Cena: 229 Kč

Připravujeme na 8. prosince 2010

Stěžejní dílo science fiction za více než padesát let od svého vzniku neztratilo nic na svém významu. Soubor volně navazujících povídek, z nichž většina jsou samy o sobě literárními skvosty, zasazený do let 1999 - 2026, vytváří fiktivní dějiny kolonizace Marsu Pozemšťany a vývoje civilizací na obou planetách jako děsivou vizi budoucnosti odrážející lidského ducha v celé jeho kráse i zrůdnosti. Na Rudou planetu startuje ze Země jedna raketa za druhou, s úkolem prozkoumat neznámá území planety. Expedice se setkávají s původní civilizací, která si vybudovala v průběhu věků vyspělou společnost plnou výstavných měst, umění a vědy. Avšak Marťanská kronika je více kronikou lidské povahy, než osidlování blízké planety, a lidská neschopnost tolerance a nepochopení k čemukoli neznámému ukazuje i zde své neblahé důsledky.

Druhé vydání s upraveným překladem

Larry Niven, Edward M. Lerner: V zákulisí světů

  • Vazba: vázaná
  • Stran: 464
  • Cena: 289 Kč

Připravujeme na 10. kistopadu 2010

Loutkáři již dlouho usměrňují běh světa. Nyní však přichází tajný agent Sigmund Ausfaller, aby chránil pozemské zájmy proti konspiracím namířeným proti Zemi. Je paranoik, což je nejlepší kvalifikací. A nachází i sobě rovného - Nessuse organizujícího zrádce a protivníky Země v zájmu loutkářů, nejstarší civilizace, která vyvinula brilantní technologie. Sigmund odjakživa věděl, že jednou špatně skončí, a teď nabývá jeho osud tvaru. Nikdy by si nedovedl představit, kam až jej vyšetřování zavede, nebo že jeho osud splyne s osudem celého světa.

ukázka

Charlaine Harris: Pravá krev - Bezpochyby mrtví

  • Vazba: vázaná
  • Stran: 328
  • Cena: 259 Kč

Připravujeme na 16. listopadu 2010

Protože má Sookie Stackouseová tak málo příbuzných, vůbec se jí nelíbí, že přišla o další - o svou sestřenici Hadley, družku královny luisianských upírů. Hadley zanechala Sookie všechen svůj majetek, když před pár týdny nečekaně skonala, i když vlastně byla již dlouho neživá. Ale vymáhat dědictví se zdá být značně riskantní. Jsou totiž tací, kteří by neradi viděli, kdyby se Sookie seznámila s Hadleyinou minulostí, a i s jejím majetkem, příliš důkladně. A jsou připraveni použít všech dostupných prostředků, aby jí v tom zabránili. A ať je to kdokoli, jsou určitě nebezpeční, a Sookin život je opět v ohrožení.

Zdroj: www.baronet.cz

Přidat komentář