VYŠLO: Vyšlé knihy od 1. do 22. listopadu 2010

Článek od: Daemon - 27.11.2010

komiks

Živí mrtví 2: Míle a míle (PR a ukázka)
/Walking Dead 2: Miles Behind Us/
Kirkman, Robert - Adlard, Charlie

Nakladatel: Crew
Překlad: Martin D. Antonín
Obálka: Tony Moore
Redakce: Jiří Pavlovský, Filip Gotfrid
Rok vydání: 2010
Počet stran: 136
Rozměr: 165 x 255
Provedení: paperback

Skupina přeživších kráčí světem, který ovládají mrtví a snaží se najít bezpečné místo. Jenže bezpečí se hledá hodně těžko a smrt se skrývá i na těch nejnevinnějších místech a při každém setkání si vybírá svou daň.
Živí a mrtví patří k nejzásadnějším komiksovým sériím současnosti - a brzo se na televizích obrazovkách (doufejme i na těch našich) objeví seriál, který byl na jeho základě natočený. Seriál, který rozjel Frank Darabont, režisér snímků jako Vykoupení z věznice Shawshank či Zelená míle.

Cena: 299.00 Kč

 


fantasy

Zlá doba pro draky
/Ně vremja dlja drakonov/
Lukjaněnko, Sergej - Perumov, Nik

Nakladatel: Triton, Argo
Překlad: Konstantin Šindelář
Obálka: Dagmar Krásná
Redakce: Marcela Turečková
Rok vydání: 2010
Počet stran: 472
Rozměr: 120 x 185
Provedení: paperback

V tomto světě je voda průzračná, tráva smaragdově zelená a slunce žluté jako zornice ohnivého draka. Burácejí tu parní píšťaly lokomotiv, nocí sviští otrávené šípy elfů a za neviditelnou hranicí znějí tlumené kroky těch, kteří ani po smrti nedošli pokoje. Nacházejí se tu panství kouzelnických klanů - někteří mágové se umí měnit ve zvířata, jiní poroučí ničivým silám živlů. V tomto světě už možná nic nebude jako dřív. Zbaven svého ochránce musí čelit vpádu odvěkých nepřátel, kteří ho chtějí naprosto a nezvratně přeměnit.
Kniha je výsledkem spolupráce Sergeje Lukjaněnka a Nika Perumova, dvojice spisovatelů, jejichž tvorba zásadním způsobem ovlivnila ruskou fantastiku uplynulých dvou desetiletí. Dva naprosto rozdílné autorské styly se spojují ve čtivý a dynamický celek, který nabízí poněkud netradiční pohled na fantazijní světy i na žánr fantasy jako takový.

Cena: 328.00 Kč

 


fantasy

Zaříkávač
/The Necromancer/
Scott, Michael

Nakladatel: Euromedia Group - Knižní klub
Překlad: Zuzana Fišerová
Obálka: Michael Wagner
Redakce: Alena Peisertová, Stanislava Zábrodská, Viola Lyčková, David Dvořák
Rok vydání: 2010
Počet stran: 400
Rozměr: 130 x 205
Provedení: hardback

Zaříkávač je čtvrtou knihou ze série Tajemství nesmrtelného Nikolase Flamela. (Předchozí díly – Alchymista, Čaroděj, Vědma). Josh a Sofie se konečně dostali zpátky domů. Oba jsou ale zmatenější než kdykoliv předtím. Jejich budoucnost je nejistá. Ani jeden z nich ještě neovládl umění magie živlů, aby mohl ochránit sebe a své dvojče. Opět přišli o Scatty, a Dr. John Dee je jim neustále v patách. Nicméně na obzoru se objevila nová a nyní nejdůležitější otázka: Nakolik můžou věřit Nikolasi a Perenele Flamelovým? A můžou vůbec věřit někomu cizímu?

Cena: 299.00 Kč

 


komiks

Velkolepý Spider-Man 11/2010: Toulky Londýnem
/Spectacular Spider-Man 163: London Crawling/
Handley, Ferg - Tong, Andie

Nakladatel: Egmont ČR
Překlad: Petra Havlová
Obálka: Andie Tong
Redakce: Petr Novotný
Rok vydání: 2010
Počet stran: 36
Rozměr: 210 x 295
Provedení: paperback

Kdysi byl Petr Parker výborný, (i když trochu neduživý) středoškolský student. Už v útlém dětství přišel o oba rodiče a vychovávali ho strýček Ben a tetička May. Při laboratorním pokusu kousl Petra radioaktivní pavouk a dal mu sílu, rychlost, hbitost a "pavoučí instinkt", který ho dokáže varovat před nebezpečím. Zpočátku Petr využíval své schopnosti jako maskovaný wrestler pro získání slávy a peněz. Když ale jeho chybou unikl zločinec, který později zabil strýčka Bena, Petrův názor na svět se podstatně změnil. Pochopil, že s velkou mocí přichází i velká odpovědnost. A tak se Petr Parker stal postrachem všech zločinců. Z mladého muže rozhodnutého odčinit tragickou smrt svého strýčka se stal Spider-Man...

Cena: 53.00 Kč

 


komiks

Ve službách Nuly 1
/Zero no Tsukaima 1/
Močizuki, Nana

Nakladatel: Zoner Press
Překlad: Jan Horgoš
Obálka: Nana Močizuki
Redakce: Pavel Kristián, Jana Tučníková
Rok vydání: 2010
Počet stran: 180
Rozměr: 125 x 190
Provedení: paperback

Když jste studentkou na kouzelnické akademii, ale přitom nezvládnete pořádně dokončit jediné kouzlo, nežije se vám zrovna nejlíp. Zvlášť pokud se vám při kouzelném rituálu místo magického tvora povede přivolat kluka z podivné dimenze jménem Japonsko. To si přece zaslouží trochu soucitu, ne? Jenže na druhou stranu... když jste obyčejným středoškolákem, který je zničehonic zavlečen do fantasy světa, kde vás kapesní verze dominy nutí prát své prádlo a chová se k vám jako k čoklovi, se soucitem vůči ní to asi nebude moc horké...
Společné působení na Tristainské kouzelnické akademii tak pro hlavní hrdiny rozhodně nebude procházkou růžovým sadem. Sledujte dobrodružství ze světa čar a kouzel, která dívky naučí, že bič není nejlepším nástrojem k získání klučičího srdce, a kluky pro změnu to, že dívku s bičem není radno dráždit.

Cena: 169.00 Kč

 


fantasy

Válka čarodějek: Klan vlčice
/La guerra de las brujas: El clan de la loba/
Carranza, Maite

Nakladatel: Albatros Media - CooBoo
Překlad: Vladimír Medek
Obálka: Miro Hadinec
Redakce: Karolina Medková, Soňa Šedivá, Lubomír Kuba
Rok vydání: 2010
Počet stran: 376
Rozměr: 135 x 205
Provedení: hardback

Čas vyvolené přichází a odvěká válka čarodějek znovu vzplane po celém světě. A mladá Anaid do poslední chvíle netuší, že i ona bude na téhle šachovnici hrát důležitou roli. Neví nic o čarodějkách Odiš a Omar, dávných proroctvích, ani o přízračném světě. Trápí ji hlavně vlastní vzhled a osamělost. Připadá si jako ošklivé káčátko ve stínu své krásné a výstřední matky. Ale v den, kdy její matka zmizí, se Anaid náhle octne na cestě do neznáma. Troufne si přijmout svůj osud?

Cena: 299.00 Kč

 


sci-fi

V zákulisí světů (cyklus Loutkáři)
/Juggler of Worlds/
Niven, Larry - Lerner, Edward M.

Nakladatel: Baronet
Překlad: Milada Mazancová
Obálka: Valentino Sani
Redakce: Daniela Čermáková
Rok vydání: 2010
Počet stran: 464
Rozměr: 125 x 200
Provedení: hardback

Loutkáři již dlouho usměrňují běh světa. Nyní však přichází tajný agent Sigmund Ausfaller, aby chránil pozemské zájmy proti konspiracím namířeným proti Zemi.
Je paranoik, což je nejlepší kvalifikací. A nachází i sobě rovného - Nessa organizujícího zrádce a protivníky Země v zájmu loutkářů, nejstarší civilizace, která vyvinula brilantní technologie.
Sigmund odjakživa věděl, že jednou špatně skončí, a teď se začíná jeho osud naplňovat. Nikdy by si nedovedl představit, kam až jej vyšetřování zavede, nebo že jeho osud splyne s osudem celého světa.

Cena: 289.00 Kč

 


horor

Upír Nula
/Vampire Zero/
Wellington, David

Nakladatel: Naše vojsko
Překlad: Vladimír Čort
Obálka: Jindřich Procházka
Redakce: Libor Hlaváček
Rok vydání: 2010
Počet stran: 272
Rozměr: 160 x 230
Provedení: paperback

Šerif Spojených Států James Arkeley - nejuznávanější odborník na upíry v celé zemi - naučil policejní vyšetřovatelku a lovkyni upírů Lauru Caxtonovou všechno, co by měla o upírech vědět. Po krvavém střetu a přepadení Gettysburgu armádou upírů, Arkeley obětuje svůj vlastní život, aby zachránil všechny ostatní. Až na to, že on sám ve skutečnosti nezemřel...
Arkeley přijal prokletí a sám se stal upírem. A co hůř, stal se dokonce tím nejnebezpečnějším upírem všech dob - zná totiž dobře všechny policejní taktiky mnohem lépe než všichni ostatní.
Caxtonová má teď za úkol zneškodnit ho. Jenomže Arkeley zná i její taktiky; koneckonců to byl on sám, kdo Lauru vyškolil. Caxtonová musí zlikvidovat Arkeleyho ještě předtím, než se mu podaří vystopovat svou rodinu a vyvraždit ji, jednoho po druhém. Je tu však důležitější úkol - musí Arkeleymu zabránit v tom, aby se stal pro všechny ještě nebezpečnější nestvůrou - Upírem Nula.

Cena: 259.00 Kč

 


komiks

Transmetropolitan 3: Rok parchanta (recenze Transmetropilitan 2)
/Transmetropolitan 3: Year of the Bastard/
Ellis, Warren - Robertson, Darick

Nakladatel: BB art, Crew
Překlad: Darek Šmíd
Obálka: Darick Robertson
Redakce: Jiří Pavlovský, Mirka Pelnářová
Rok vydání: 2010
Počet stran: 144
Rozměr: 170 x 255
Provedení: paperback

Vrazi. Násilníci. Prznitelé psů. Zloději DNA. O těch všech psal zuřivý reportér Spider Jerusalem během své dlouhé a těžce zamedikované kariéry. Jenže i takové hrůzy působí jako kotec dovádivých koťátek v porovnání s ryzím zosobněním lidské degenerace: totiž s politiky. Bohužel pro Spidera a uchování jeho zdravého rozumu je teď volební rok a jeho publikum chce - ba dokonce požaduje -, aby je nasytil svým pohledem na volby.
Takže se do toho pustí - za pomoci své nové asistentky a několika stříkaček kvazilegálních substancí. Jenže ani všechny ty těžce nabyté zkušenosti nemohly Spidera připravit na zrůdnost, která se má nyní vyplazit na světlo světa.
Proslulý spisovatel Warren Ellis a výtvarník Darick Robertson spolu v komiksovém opusu Transmetropolitan 3: Rok parchanta najíždějí do volební kampaně s náklaďákem plným dynamitu.

Cena: 399.00 Kč

 


komiks

Tintinova dobrodružství 21: Šperky Madame Castafiore
/Les Aventures de Tintin 21: Les bijoux de la Castafiore/
Hergé

Nakladatel: Albatros Media - Albatros
Překlad: Kateřina Vinšová
Obálka: Hergé
Redakce: Ondřej Müller, Lubomír Kuba
Rok vydání: 2010
Počet stran: 62
Rozměr: 220 x 295
Provedení: paperback

Po velkém putování do Tibetu se v tomto příběhu Tintin rozhodl zůstat na zámku Moulinsart. I tam však dojde bezmála ke katastrofě - na zámek zavítá slavná operní pěvkyně Bianca Castafiore. Největší radost z ní pochopitelně má kapitán Haddock a snaží se slavnou pěvkyni dostat ze zámku co nejrychleji. Bohužel se však na Moulinsartu začnou dít podivné věci a Tintina čeká detektivní pátrání, při němž si kapitán Haddock po dlouhé době pořádně zanadává a profesor Hluchavka díky své hluchotě vše dokonale poplete.

Cena: 159.00 Kč

 


horor

Světová válka Z: Historie světové války se zombie
/World War Z: An Oral History of the Zombie War/
Brooks, Max

Nakladatel: Zoner Press
Překlad: Ondřej Doseděl
Obálka: Pavel Kristián
Redakce: Pavel Kristián, Hana Fruhwirtová
Rok vydání: 2010
Počet stran: 344
Rozměr: 150 x 230
Provedení: hardback

Světová válka Z (World War Z) Maxe Brookse je hororový, ale velmi realistický a emotivní román o světové válce se zombie. Není to ale klasický horor se zombie, kniha svou realistickou kulisou připomíná knihy Stephena Kinga nebo Toma Clansyho. Epidemie zombie začíná v Číně, kde na několika odlehlých místech dochází k propuknutí neznámé epidemie. Z Číny se pak "vzplanutí" šíří nekontrolovatelně po celém světě. Max Brook vytvořil apokalyptickou a velmi detailně propracovanou vizi – od zastíracích manévrů vlád přes šíření epidemie s využitím černého obchodu s lidskými orgány až po konkrétní osudy jednotlivců. Svět se po ukončení války se zombie změnil: světová lidská populace se dramaticky zmenšila, některé oblasti jsou zcela vylidněné, někde není známo, zda přežili lidé nebo je území obsazeno zombie, rovnováha sil se změnila.
Celému příběhu dodávají na autentičnosti výpovědi přímých účastníků. Strhující kniha, která byla přeložena do mnoha světových jazyků , patří mezi celosvětové bestsellery, prodáno bylo více než 700 tisíc kusů. Kniha se dlouhodobě udržela v popředí významných žebříčků (např. New York Times Best Seller) a v současnosti se uvažuje o zfilmování společností Paramont Pictures v režii Marka Fostera (Ples příšer, Hledání Země Nezemě s Johnny Deppem nebo Horší už to nebude) s Bradem Pittem v hlavní roli.

Cena: 339.00 Kč

 


komiks

Star Wars: Stíny Impéria
/Star Wars: Shadows of the Empire/
Wagner, John - Plunkett, Kilian - Nadeau, John - …

Nakladatel: BB art, Crew
Překlad: Vlastimil Šprta
Obálka: Hugh Fleming
Redakce: Jiří Pavlovský, Mirka Pelnářová
Rok vydání: 2010
Počet stran: 408
Rozměr: 160 x 235
Provedení: hardback

Luke Skywalker, princezna Leia a Chewbaca jsou odhodláni překazit předání v karbonitu zmraženého Hana Sola do rukou Jabba Hutta. Jenže v cestě jim nestojí jen Boba Fett. Po Lukovi usilovně pátrá Darth Vader, který doufá, že ho přivede na temnou stranu Síly. A je tu i nové nebezpečí: Xizor, nelítostný vůdce zločinecké organizace Černé slunce, který chce získat přízeň císaře tím, že zabije Skywalkera a svrhne Vadera!
To je ale jen jeden z příběhů. Následuje Evoluce, ve které se krásná droidka, a bývalá vražedkyně v žoldu Xizora, snaží najít svou lidskou stránku... zatímco jí skrz celou galaxii pronásleduje Luke Skywalker, který ji hodlá dostat před soud. A nakonec tu máme příběh Mara Jade: Císařovou rukou, ve které se císařova osobní likvidátorka vydává na svou poslední misi a je odhodlána uspět, bez ohledu na smrt svého pána a bez ohledu na to, že jí to může stát život.
Mezi událostmi popsanými ve filmech Impérium vrací úder a Návrat Jediho, se princezna Leia, Luke Skywalker, a Chewbacca snaží zachránit Hana Sola z rukou známého nájemného lovce Boby Fetta, zatímco zločinecký princ Xizor a Darth Vader vytvářejí plány k ovládnutí, nebo zničení vůdců Povstalecké Aliance.
Stíny Impéria byly multimediální Star Wars událostí – film-bez-filmu – jejíž hlavní dějová linie byla vyprávěna skrze knihu, comicsy, RPG hry, počítačovou hru a sběratelské karty. Stíny měly dokonce vlastní soundtrack.
V tomto omnibusu se nachází kompletní minisérie a dva příběhy, které následují: Mara Jade: Císařovou rukou, příběh o úkladné imperiální vražedkyni, která se jednoho dne stane ženou největšího hrdiny Nové republiky, Luka Skywalkera; a Stíny Impéria: Evoluce, přímé pokračování Stínů Impéria.

Cena: 990.00 Kč

 


sci-fi

Star Wars: Nový řád Jedi - Temná pouť
/Star Wars: New Jedi Order - Dark Journey/
Cunningham, Elaine

Nakladatel: Egmont ČR
Překlad: Peter Kadlec
Obálka: Steven D. Anderson
Redakce: Stanislav Kadlec, Alena Mrázová
Rok vydání: 2010
Počet stran: 232
Rozměr: 105 x 175
Provedení: paperback

Ačkoli úderná jednotka Jediů splnila svou sebevražednou misi hluboko na území Yuuzhan Vongů, cena za úspěch byla bolestně vysoká. Jaina Solo se při odvážném pokusu zmocnila nepřátelské lodě a spolu s přeživšími Jedii se jí podařilo uniknout - zanechala však za sebou velký kus svého srdce. Jediové musejí hledat před nepřátelským pronásledováním útočiště v nechráněné Hapeské hvězdokupě, kde jsou pokládáni za viníky nedávné tragédie - a kde královská rodina spřádá temné plány týkající se jejího slavného jediského hosta. Ještě hrozivější jsou však úmysly Yuuzhan Vongů, kteří se zoufale snaží zajmout Jainu, aby ji mohli obětovat svým bohům.
Jaina, přemožená smutkem a posedlá myšlenkami na pomstu, je k těmto nebezpečím slepá - stejně jako k temnému zlu, které ji hrozí pohltit. V nadcházející bitvě tak nebude bojovat pro vítězství či pro pomstu, ale o svou vlastní budoucnost...

Cena: 249.00 Kč

 


sci-fi
- nové vydání -

Sestřenky (články o A. Pilipiukovi na Sardenu)
/Kuzynki/
Pilipiuk, Andrzej

Nakladatel: Laser-books
Překlad: Pavel Weigel
Obálka: Dorothea Bylica
Redakce: Tomáš Jirkovský, Helena Šebestová
Rok vydání: 2010
Počet stran: 256
Rozměr: 125 x 195
Provedení: paperback
Stav: nové vydání

Krakov začátku XXI. Století.
Shoda okolností způsobí setkání tří mladých dívek - Kateřiny, Stanislavy a Moniky. Společně musí přijmout výzvu a postavit se nepřízni osudu. Bojují proti nepřátelům, lidské zlobě a hlouposti...
Neobvyklá kniha, na jejíchž stránkách sousedí alchymie s informatikou, dýka z bulatové oceli s kalašnikovem a šavle se používá stejně často jako laptop.
Román o přátelství, odvaze, obětování a magii...

Cena: 185.00 Kč

 


komiks

Red Meat 3
/Red Meat Gold/
Cannon, Max

Nakladatel: Albatros Media - Plus
Překlad: Petr Onufer
Obálka: Max Cannon
Redakce: Karolina Medková, Lubomír Kuba
Rok vydání: 2010
Počet stran: 112
Rozměr: 210 x 100
Provedení: paperback

Kultovní komiks Red Meat se objevuje na stránkách amerického tisku už od roku 1989 - a s nástupem internetu se stal kultem i u nás. Red Meat 3 přináší další průhledy do autorova bizarního světa, plného černočerného humoru, kruté nadsázky, mrazivé ironie, psychopaticko-sadisticko-kriminologicko-laktačně-autistického sarkasmu. Cannonovi hrdinové jako by byli vystřiženi z filmů Davida Lynche; jejich strnulé výrazy ostře kontrastují s dynamickým, agresivním humorem, který leckoho šokuje, leckoho irituje, leckoho fascinuje, ale nikoho nenechává chladným - podobně jako rapper a výtvarník Vladimir 518, který třetí svazek Cannonovy ságy vyprovodil do světa svou předmluvou.

Cena: 99.00 Kč

 


komiks

Rappa 1
/Rappa 1/
Kikuchi, Hideyuki - Kou, Sasakura

Nakladatel: Mensa, Advík
Překlad: Kateřina Garajová
Obálka: Sasakura Kou
Redakce: Michal Bezvoda, Jana Votrubová
Rok vydání: 2010
Počet stran: 176
Rozměr: 125 x 180
Provedení: paperback

V tajuplné mlze narazí Arama se svým bratrem na bandu lovců odměn, kteří pátrají po muži, na kterého je vypsána odměna přímo královská. Komu se podaří získat odměnu ve výši jednoho sta milionů zlatých a kdo je vůbec ten záhadný mladý muž, na kterého je odměna vypsána?

Cena: 159.00 Kč

 


horor

Proutkařka
/The Diviner's Tale/
Morrow, Bradford

Nakladatel: Euromedia Group - Ikar
Překlad: Věra Klásková
Obálka: Jana Šťastná
Redakce: Milena Pellarová, Anna Urbanová, Jiří Staněk
Rok vydání: 2010
Počet stran: 344
Rozměr: 130 x 205
Provedení: hardback

Hrdinka psychologického thrilleru Cassandra zdědila po otci zvláštní nadání – dokáže s pomocí proutku objevit kdekoliv pod zemí vodu. Najme si ji majitel vzdáleného pozemku, kde Cassandra ke své hrůze najde oběšenou mladou dívku. Když tam přivede policii, dívka je pryč. Byl to přelud? A proč od té doby Cassandru potkávají podivné náhody a pronásledují vidiny? Cassandra se snaží vypátrat pravdu a přesvědčit ostatní, že tajemnou dívku skutečně viděla – jinak by musela přiznat, že má blízko k šílenství.

Cena: 279.00 Kč

 


fantasy

Pouštní Kopí (recenze a ukázka)
/The Desert Spear/
Brett, Peter V.

Nakladatel: Triton
Překlad: Mirka Polová
Obálka: Larry Rostant
Redakce: Monika Jupová, Petr Mušálek
Rok vydání: 2010
Počet stran: 624
Rozměr: 150 x 210
Provedení: hardback

Pouštní Kopí, pokračování románu Tetovaný, líčí střet dvou kultur, dvou světů. V jednom z nich, pohlceném válkou s démony, je nejvíce ceněna schopnost bojovat a život jednotlivce je bezvýznamný, druhý si lidského života váží nadevše a brání každého člověka. Ano, Osvoboditel přichází, ale který to je?
Arlen narozený do světa spoutaného strachem z démonů se rozhodl vzepřít osudu. Stal se z něj Tetovaný, osamělý bojovník, na něhož lidé hledí jako na spasitele. Arlenovou snahou je však lidem dokázat, že každý je za svůj osud i život zodpovědný především sám.
Kdo je tedy bojovník z pouště, který sám sebe prohlásil za Osvoboditele a vydal se na válečné tažení s cílem sjednotit národy v boji proti démonům? Kdo z nich má větší šanci, když démonské řady rovněž posilují...?

Cena: 489.00 Kč

 


fantasy

Pomezí světa
/The Edge of the World/
Anderson, Kevin J.

Nakladatel: Baronet
Překlad: Simona Kučerová
Obálka: Martina Kysucká
Redakce: Josef Frais
Rok vydání: 2010
Počet stran: 512
Rozměr: 120 x 195
Provedení: paperback

Terra Incognita je bílým místem na mapách, za hranicí světa. K této legendární zemi upírají své zraky oba znepřátelené národy vzývající jiného boha a válčící o nadvládu nad známým i neznámým světem. Příběh dobrodružství na širých mořích je důstojným vstupem slavného autora SF do fantasy žánru.

Cena: 299.00 Kč

 


komiks

Pohádky ze života
mad meg

Nakladatel: Divus
Překlad: Luděk Liška
Obálka: mad meg
Redakce: -
Rok vydání: 2010
Počet stran: 136
Rozměr: 120 x 160
Provedení: paperback

Kniha kreslených příběhů francouzské umělkyně mad meg s liberální, bezpečnostní a ekonomistickou tématikou určenou všem nebohým blbčanům co se vrátili od uren kde zas prodloužili své otroctví v touze po změně, a všem stranickým skřetům, kteří se nám chystají vládnout a šetřit (kniha je tištěna jen jednou ale dobrou barvou).

Cena: 290.00 Kč

 


sci-fi

Perry Rhodan: Hvězdný oceán 062 - Mimo veškerou naději
/Perry Rhodan: Der Sternenozean 062 - Jenseits der Hoffnung/
Haensel, Hubert

Nakladatel: Moba
Překlad: František Ryčl
Obálka: Dirk Schulz
Redakce: Blanka Černá
Rok vydání: 2010
Počet stran: 64
Rozměr: 155 x 225
Provedení: paperback

Na Zemi a planetách osídlených lidmi se píše rok 1332 n.g.l. V tuto dobu pronikli Perry Rhodan a jeho pomocníci z hvězdného oceánu Jamondi do Arphonijské hvězdokupy. K tomu použili Pozemšťan, Arkonidan Atlan, Šozak Rorkheta, Oceánští věštci, takzvaná Mediální hlídka Lyressea a Motany pod Zephydiným vedením Distanční stopu.
Díky tomuto tajuplnému transportnímu systému se podařilo dosáhnout dalšího nového mikrokosmu. Distanční stopa se za nimi ovšem zhroutila: to znemožnilo Kybbům pronásledovat je - ale současně pro ně neexistuje cesta zpět do hvězdného oceánu.
Jestli bylo chytré zvolit tuto cestu, to se teprve musí ukázat. Také v Arphonii jsou Rhodan a jeho přátelé ohrožováni nepřátelskými kosmickými loděmi; ale v poslední minutě se posádce Meče podařilo uprchnout. Při tom jim pomáhá posádka jiné kosmické lodi. Té, jak se zdá, velí příslušník národa Šozanů.
Aniž by věděli, co bude dál, jedno Perry Rhodan a jeho přátelé tuší: nyní jsou už mimo veškerou naději...

Cena: 59.00 Kč

 


fantasy

Pátý bojovník
/The Five Greatest Warriors/
Reilly, Matthew

Nakladatel: Alpress
Překlad: Dalibor Míček
Obálka: Libor Drobný
Redakce: Otilie Grezlová
Rok vydání: 2010
Počet stran: 352
Rozměr: 130 x 205
Provedení: hardback

Na obloze se jednoho dne objeví druhé slunce. Neúprosně se blíží k Zemi: hrozí ji zničit a s ní i veškerý život. Rozhodný Australan Jack vytvoří tým, který má zjistit, jak střetu dvou sluncí zabránit. Musí vypátrat pět hrdinů v dějinách lidstva, kteří dokážou naši planetu zachránit. Čtyři jména znají, ale kdo je pátý bojovník? Zápas o přežití se brzy mění v boj o nadvládu nad Zemí...

Cena: 269.00 Kč

 


fantasy

Forgotten Realms: Temné stezky II - Páteř světa
/Forgotten Realms: Paths of Darkness II - The Spine of the World/
Salvatore, R. A. - Athans, Philip

Nakladatel: Fantom Print
Překlad: Kateřina Niklová
Obálka: Todd Lockwood
Redakce: Libor Marchlík, Jiří Popiolek
Rok vydání: 2010
Počet stran: 256
Rozměr: 145 x 205
Provedení: paperback

Je to hrdý a čestný muž, kterého vychoval Bruenor, muž, který bojoval po boku Drizzta v tolika bitvách? Muž, který zachránil barbarské kmeny před vyhlazením a lid Desetiměstí před katastrofou? Muž, který procestoval celý Faerün kvůli zajatému příteli? Muž, který pomohl Bruenorovi dobýt zpět ztracené království?
Anebo je Wulfgar muž, který ublížil Catti, uštvaný muž odsouzený k naprostému selhání?

Cena: 239.00 Kč

 


sci-fi

Ostrov mrtvých
/Isle of the Dead/
Zelazny, Roger

Nakladatel: Straky na vrbě
Překlad: Richard Podaný
Obálka: Tomáš Kučerovský
Redakce: Michael Bronec, Jana Kopečková, Zuzana Kupková
Rok vydání: 2010
Počet stran: 208
Rozměr: 105 x 165
Provedení: paperback

Když je někdo hodně bohatý, peníze pro něj často moc neznamenají. Jak říká náš hrdina, Francis Sandow: "Cokoli nad první miliardu je čirá metafyzika." Když někomu takovému ale začnou zabíjet přátele, tak obvykle ví, jak prachy využít, aby to útočníka hodně mrzelo. Jenže náš příběh není takhle jednoduchý - co když někomu takovému začnou chodit fotografie staletí mrtvých přátel, které kdysi sám pohřbíval?
Zelaznyho samostatná novela je akční a strhující!

Cena: 170.00 Kč

 


sci-fi
- nové vydání -

Neuromancer
/Neuromancer/
Gibson, William

Nakladatel: Laser-books
Překlad: Josef Rauvolf
Obálka: Tomasz Maroński
Redakce: Tomáš Jirkovský, Helena Šebestová
Rok vydání: 2010
Počet stran: 336
Rozměr: 110 x 165
Provedení: paperback
Stav: nové vydání

Case, jeden z nejlepších "kovbojů kyberprostoru", kteří se pohybují ve virtuálním vesmíru, udělal chybu, za kterou byl surově potrestán. Za neloajalitu vůči zaměstnavatelům platí poškozením nervového systému, což mu znemožňuje další práci a odsuzuje ho k uvěznění ve vlastním těle. Při hledání léčby se dostává do japonské Chiby, kde se snaží vydělat si dost peněz, aby mu na nelegálních klinikách vrátili schopnost připojení mysli k počítači. Brzy se stává pouhým pěšákem ve hře, v níž se dvě mocné umělé inteligence snaží o nelegální spojení do jednoho celku za předem neznámým účelem. Jde o hru, kterou ani tak schopný hacker jako Case nemusí přežít...
Dnes již kultovní kniha příznivců kyberpunku se k nám ve svém čtvrtém vydání vrací v novém překladu, jehož by se měla dočkat celá volně propojená trilogie. Poprvé si tak plně vychutnáte legendu žánru, jednu z nejoriginálnějších žánrových vizí osmdesátých let, a s ní i brilantnost a bohatost Gibsonova jazyka.

Cena: 269.00 Kč

 


sci-fi

Není cesty zpět
/Only Forward/
Smith, Michael Marshall

Nakladatel: Epocha
Překlad: Petra Diestlerová
Obálka: Jiří Grus
Redakce: Antonín K. K. Kudláč, Pavlína Kajnarová
Rok vydání: 2010
Počet stran: 464
Rozměr: 115 x 180
Provedení: paperback

Stark řeší na zakázku potíže všeho druhu ve Městě, rozlehlém systému samosprávných Čtvrtí, který pokrývá celou zemi od pobřeží k pobřeží. Každá Čtvrť si vytváří vlastní zákony a za pomoci umělé inteligence se snaží naplnit všechny tužby svých obyvatel, ať už jsou jakékoli.
Když se na Starka obrátí Zenda Rennová z Akčního centra, vypadá to jako obyčejné pátrání po pohřešované osobě. Stark ovšem ví, že zdání často klame, a pokud něco vypadá moc jednoduše, většinou se to brzy ošklivě zkomplikuje. Ani on však netuší, že bude zanedlouho muset čelit jak minulosti, tak přítomnosti, přičemž v obou ožívají sny, které mohou snadno zabíjet.
Tam, kde se spolu rvou minulost a budoucnost, realita a noční můra, je Stark jediný člověk, který může něco změnit. Zbývá mu málo času a ustoupit není kam, protože v tomto světě není cesty zpět...

Cena: 345.00 Kč

 


horor

Nekroskop XIV: Dotek
/Necroscope: The Touch/
Lumley, Brian

Nakladatel: Polaris
Překlad: Jana Mikulenková
Obálka: Bob Eggleton
Redakce: -
Rok vydání: 2010
Počet stran: 416
Rozměr: 125 x 200
Provedení: hardback

Scott St. John truchlí nad smrtí své ženy, když tu je zasažen úlomkem duše Harryho Keogha, původního nekroskopa. Brzy poté Scott zjistí, že disponuje schopnostmi, kterým nerozumí. Díky tomuto vzácnému daru je zrekrutován pobočkou E, kde se ti nejlepší z jejích mentálně nedaných bojovníků budou chtě nechtě muset utkat se zcela novým zlem: trojicí šílených zlovolných mimozemských vetřelců zvaných Shing‘tové, kteří za sebou ve své sluneční soustavě zanechali zkázu a nalezli pro sebe nový terč: Zemi...

Cena: 299.00 Kč

 


fantasy

Mínótauří trilogie
/The Minotaur Trilogy/
Swann, Thomas Burnett

Nakladatel: Classic
Překlad: Augusta Cenkerová
Obálka: Stephen Hickman
Redakce: -
Rok vydání: 2010
Počet stran: 432
Rozměr: 105 x 175
Provedení: paperback

Příběh tajemného lesa, kde žijí mínótauři, kentauři, dryády a ostatní tvorové, z poloviny lidé a z poloviny zvířata zároveň. Příběh z období mínójské civilizace, jejíž bohatství, barvy a elegance berou dech. Příběh o lásce ve všech podobách. O bolesti, která svírá srdce, jež je jí zasaženo, o boji, který svádí cit a rozum, o zoufalství, které mučí duši. Příběh o radostech a strastech života, společných lidem i mýtickým tvorům. Příběh o ušlechtilosti a odvaze, jíž bije i srdce zvířat. Příběh o boji proti zlu, který je třeba podstoupit bez ohledu na překážky. Příběh o kráse, jejíž moc dokáže povznést, ale i zničit svého nositele.

Cena: 279.00 Kč

 


komiks

Město světel
/Hikari no machi/
Asano, Inio

Nakladatel: Hanami
Překlad: Anna Křivánková
Obálka: Inio Asano
Redakce: Radosław Bolałek, Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Rok vydání: 2010
Počet stran: 216
Rozměr: 150 x 210
Provedení: paperback

Město světel je normální japonské sídliště. Jeho obyvatelé pracují, baví se, chodí do školy, žijí a umírají. Vlastně, poslední dobou skutečně spíše umírají, protože počet sebevražd je tu neúměrně vysoký. Skrývá snad toto přívětivé sídliště bez ohledu na své jméno nějaké temné tajemství?
Inio Asano se ve Městě světel přiklání k magickému realismu. Nahlíží do nejtemnějších zákoutí lidské duše a zároveň analyzuje a kritizuje současnou společnost. Jeho kresba je čistá a detailní a udiví vás absurdními vtipy, zakomponovanými do pozadí.

Cena: 275.00 Kč

 


komiks

Marvel Heroes 05/2010
Peatty, James - Edwards, Neil - Gomez, Carlos

Nakladatel: Egmont ČR
Překlad: -
Obálka: -
Redakce: Milan Pohl
Rok vydání: 2010
Počet stran: 32
Rozměr: 210 x 295
Provedení: paperback

Marvel Heroes je měsíčník o Hulkovi, Iron Manovi, Spider-Manovi a dalších slavných superhrdinech! Má 32 celobarevných stran formátu A4. V každém čísle čtenáři najdou dva napínavé komiksy, hádanky a doplňovačky, spoustu zajímavostí a novinek ze světa filmu a počítačových her a navíc ještě zdarma atraktivní dárek.

Cena: 50.00 Kč

 


fantasy

Lexikon lektvarů paní Daneové
/The Physick Book of Deliverance Dane/
Howe, Katherine

Nakladatel: Euromedia Group - Ikar
Překlad: Martina Neradová
Obálka: Jana Šťastná
Redakce: Gabriel Pleska, Anna Urbanová, Jiří Staněk
Rok vydání: 2010
Počet stran: 400
Rozměr: 130 x 205
Provedení: hardback

Studentka historie na Harvardu Connie potřebuje dokončit svou disertační práci, ale místo toho musí zařizovat prodej opuštěného domu své praprababičky v městečku Salem. Náhodou objeví starou Bibli ze 17. století a v ní klíč se jménem Deliverance Daneové. Connie s úžasem zjišťuje, že dávno mrtvá žena byla odsouzenou čarodějnicí a zanechala po sobě lexikon plný nadpřirozeného vědění. Navíc se zdá, že Connie je s historií Salemu a jeho krvavých procesů sama spojena víc, než měla tušení, a že stará magie možná skutečně existovala…

Cena: 289.00 Kč

 


sci-fi

Ledozem Hauneebu
Patočka, Karel

Nakladatel: Naše vojsko
Obálka: Jindřich Procházka
Redakce: Jitka Gruntová
Rok vydání: 2010
Počet stran: 296
Rozměr: 150 x 210
Provedení: hardback

Nacistická říše nezanikla porážkou Německa ve druhé světové válce, ale ukryta ledem Antarktidy se z tajné podzemní pevnosti připravuje ovládnout svět. Objev cestování časem světové civilizaci ukáže, že její zničení na Zemi neznamenalo konec existence agresivních snah potomků nacistů, kteří i ve vzdálené budoucnosti útočí na lidstvo.

Cena: 269.00 Kč

 


fantasy
- nové vydání -

World of WarCraft: Kruh nenávisti
/World of WarCraft: Cycle of Hatred/
DeCandido, Keith R. A.

Nakladatel: Fantom Print
Překlad: Jan Netolička
Obálka: Glenn Rane
Redakce: Jiří Popiolek, Libor Marchlík
Rok vydání: 2010
Počet stran: 224
Rozměr: 110 x 165
Provedení: paperback
Stav: nové vydání

Plamenná legie byla poražena a o východ Kalimdoru se dělí dva národy: orkové v Durotaru, vedeni náčelníkem Thrallem, a lidé v Theramoru, vedeni mocnou čarodějkou - lady Jainou Proudmoore.
Avšak křehký mír mezi lidmi a orky se náhle hroutí. Náhodné útoky proti Durotaru dávají tušit, ze lidé se rozpomínají na svou nevraživost vůči orkům. Jaina s Thrallem musí nyní odvrátit katastrofu, než nenávist vzplane na obou stranách - a Kalimdor se bude zmítat v další strašlivé válce.
Jainina snaha odhalit, co se za útoky skrývá, vede k šokujícímu odhalení a vrhne nové světlo na tajemnou historii světa...

Cena: 209.00 Kč

 


fantasy

Konyvran: Plameny
/The Magic Thief: Found/
Prineas, Sarah

Nakladatel: Junior
Překlad: Jana Jašová
Obálka: Antonio Javier Caparo
Redakce: Alena Jakoubková, Veronika Jelenová
Rok vydání: 2010
Počet stran: 360
Rozměr: 145 x 185
Provedení: hardback

Kouzelník se v lecčems podobá zloději. Když má rychlé ruce, dokáže nechat mizet věci. Dokonce dokáže nechat zmizet i sám sebe. Když se ale proti němu postaví veliké zlo, a Arhionvar je zlo skoro nepřekonatelné, kouzelník musí napnout všechny síly, aby zachránil město, ve kterém žije. Z Wellmetu zase mizí magie a Konyvran navíc musí čelit obrovskému draku, chrlícímu plameny...

Cena: 279.00 Kč

 


komiks

Kannonina ruka 3
/Arm of Kannon 3/
Yamaguchi, Masakazu

Nakladatel: Talpress
Překlad: Martin Boček
Obálka: Masakazu Yamaguchi
Redakce: -
Rok vydání: 2010
Počet stran: 196
Rozměr: 125 x 190
Provedení: paperback

Na úpatí hory Fuji poručík Ken a mystici Garamy jdou po Mao Mikamim, kterého ovládla legendární "Ruka Senju Kannon". Aby odkryl její temná tajemství, musí si tajemný bojovník Ryo vzpomenout na dávnou minulost. Ale démon ukrytý v Maovi se probouzí - a chce se bavit! Pokud jej snad pronásledovatelé dostanou, budou padat hlavy. Doslova!

Cena: 269.00 Kč

 


komiks

Jsem Fagi
Fagi

Nakladatel: Seqence
Obálka: Fagi
Redakce: -
Rok vydání: 2010
Počet stran: 80
Rozměr: 150 x 210
Provedení: paperback

Fagi je virtuální komiksová celebrita z Facebooku. Fagi je třináctiletá holčička, která žije ve světě jako my. Má protivné sourozence jako my. Divné nadřízené jako my. Milují ji nepřitažlivý mladíci, které ona nechce. Ona miluje arogantní mladíky, kteří nechtějí ji. Hodně si o sobě myslí, jako my. Ale oproti nám má velkou výhodu. Je to komiksová postava a má humor, za který by se nemusel stydět Red Meat nadívaný ryze českými slovními vtipy. Řeší situace pomocí slovních hříček, drzých pravd, absurdní logiky.
Od ledna 2010 dává své komiksy na Facebook skoro každý druhý den. Od té doby měla 6 výstav a "její" příběhy hraje brněnské Divadlo Dno jako loutkové představení Svět podle Fagi.

Cena: 145.00 Kč

 


horor

John Sinclair 454: Osudové karty
/John Sinclair 404: Karten des Unheils/
Dark, Jason

Nakladatel: Moba
Překlad: Jana Povolná
Obálka: Blanchard
Redakce: Lucie Klusková
Rok vydání: 2010
Počet stran: 52
Rozměr: 155 x 225
Provedení: paperback

Neuvěřitelné a záhadné příběhy - vrchní inspektor Scotland Yardu John Sinclair svádí ať už sám, či i s pomocí svých přátel nerovný boj se zlem a nadpřirozenými silami.

Cena: 37.00 Kč

 


Ikarie 11/2010 (recenze)
Bear, Elizabeth - Guzek, Maciej - Sanford, Jason - …

Nakladatel: Mladá fronta
Překlad: Tadeáš Pelech, Robert Pilch, Robert Tschorn, Jan Hlavička
Obálka: Bob Eggleton
Redakce: Vlado Ríša, Jaroslav Jiran
Rok vydání: 2010
Počet stran: 80
Rozměr: 210 x 295
Provedení: paperback

Měsíčník science fiction, fantasy a hororu.

Povídky:
- Elizabeth Bear: Led
- Maciej Guzek: Špinavé břehy
- Jason Sanford: Do stínu stínem padáme
- Matthias Falke: Harey ...An Experiment in Reality...)
- Pavel Hrubý: Já nejsem dnešní
- Petr Čepek: Encyklopedie Gorgonů
- Josef Pecinovský: Stavitel

Cena: 99.00 Kč

 


komiks

130: Hodní, zlí a oškliví
Nikkarin

Nakladatel: Labyrint
Obálka: Nikkarin
Redakce: Joachim Dvořák
Rok vydání: 2010
Počet stran: 128
Rozměr: 190 x 250
Provedení: paperback

Originální a nevšední příběh se před čtenářem-divákem odvíjí jako důmyslně propojené scény sci-fi velkofilmu. Vstupte do světa, kde neexistují žádné hranice mezi fantazií a realitou. V pustině bývá ticho před bouří zvlášť dusné. To čekání na první mohutné zahřmění, které přijde každým okamžikem. Nitky osudů hlavních hrdinů se pomalu prolínají, střípky příběhu začínají tvořit jasnou mozaiku, kde dobro bojuje se zlem a kde se věda střetává s vírou. Kterou stranu si zvolíte vy?

Cena: 225.00 Kč

 


horor

Ghostgirl 2: Mezi světy
/Ghostgirl 2: Homecoming/
Hurley, Tonya

Nakladatel: Junior
Překlad: Jana Jašová
Obálka: Alison Impey
Redakce: Daniela Řezníčková
Rok vydání: 2010
Počet stran: 330
Rozměr: 135 x 240
Provedení: hardback

Další pokračování duchařské trilogie pro čtenáře od 12 let. Dějí se věci…! Petula bojuje o život a Scarlet se rozhodne ji s Charlottinou pomocí zachránit, ať to stojí cokoli, třeba i Damenovu lásku nebo její život.

Cena: 399.00 Kč

 


horor

Ghostgirl 1: Vítejte na onom světě
/Ghostgirl 1: Rest In Popularity/
Hurley, Tonya

Nakladatel: Junior
Překlad: Jana Jašová
Obálka: Alison Impey
Redakce: Daniela Řezníčková
Rok vydání: 2010
Počet stran: 330
Rozměr: 135 x 240
Provedení: hardback

Středoškolačka Charlotte má první den po prázdninách pocit, že jí teď ve škole všechno vychází - ale jen do chvíle, než zůstane na chvíli sama v učebně na fyziku a udusí se želatinovým medvídkem.
S úžasem ale zjišťuje, že smrtí nic nekončí: čekají ji podobně tragicky zesnulí studenti na kursu Posmrtné výuky, kde se má naučit, jak dořešit své světské záležitosti a posunout se dál. Charlotte se ale posunout nechce: nejvíc ze všeho si touží aspoň jednou zatančit se svou tajnou láskou Damenem. A ještě jeden sen by si ráda splnila: vždycky toužila patřit mezi populární studenty, ale byla spíš přehlížená šedá myška. Zdá se ale, že smrt je v tomhle ohledu mnohem slibnější. Stačí se jen trochu snažit, naučit se telekinezi, telepatii či vstupování do těl živých lidí, a úspěch se ocitá nadosah ruky. Jen kdyby se Charlotte neustále nestavěla do cesty žárlivá mrtvá Prue, která chce její záměry překazit...

Cena: 399.00 Kč

 


fantasy
- nové vydání -

Erik / Pohyblivé obrázky
/Eric / Moving Pictures/
Pratchett, Terry

Nakladatel: Talpress
Překlad: Jan Kantůrek
Obálka: Josh Kirby
Redakce: -
Rok vydání: 2010
Počet stran: 512
Rozměr: 135 x 235
Provedení: hardback
Stav: nové vydání

V pořadí již pátá dvojkniha z vázané edice románů z cyklu Úžasná Zeměplocha od Terryho Pratchetta s ilustracemi Paula Kidbyho, jenž některé maluje speciálně jen pro tato vázaná vydání.

Cena: 399.00 Kč

 


komiks

Elegie pro ovečku 3
/Lament of the Lamb 3/
Toume, Kei

Nakladatel: Talpress
Překlad: Martin Boček
Obálka: Kei Toume
Redakce: -
Rok vydání: 2010
Počet stran: 212
Rozměr: 125 x 190
Provedení: paperback

Zatímco Kazunu sužují náhlé a nezvladatelné záchvaty touhy po krvi, jeho tak dlouho ztracená sestra Chizuna mu odhaluje tajemství jejich minulosti. A čím si jsou oba
sourozenci navzájem bližší, tím víc se odcizují okolnímu světu... A jediný lék na jejich strašlivou žízeň může snadno zničit všechny, které milují.

Cena: 269.00 Kč

 


audio CD

Čtyři roční doby: Dýchací metoda
/Different Seasons: The Breathing Method/
King, Stephen - Pelzer, Petr

Nakladatel: Tympanum
Překlad: Libuše Trávníčková, Luboš Trávníček
Obálka: Ondřej Fučík
Redakce: Michal Bureš
Rok vydání: 2010
Počet stran: 0
Rozměr: 125 x 140
Provedení:

Příběh o smrti a přežití. David Adley je pozván do pánského klubu, kde je vítán každý, kdo má rád dobré příběhy. Jeden neuvěřitelný zde vypráví bývalý lékař Emlyn McCarron. Příběh těhotné ženy Sandry, která porodí chlapečka, i když by sama měla být podle všeho mrtvá...
Další z povídek Stephena Kinga, která vyšla v cyklu Čtyři roční doby.

Cena: 299.00 Kč

 


fantasy

DragonLance: Drakoniánská čest (recenze a ukázka)
/DragonLance: Draconian Measures/
Weis, Margaret - Perrin, Don

Nakladatel: Fantom Print
Překlad: Zuzana Hanešková
Obálka: Keith Parkinson
Redakce: Libor Marchlík, Jiří Popiolek, Dalibor Zeman
Rok vydání: 2010
Počet stran: 224
Rozměr: 145 x 205
Provedení: paperback

Kangovi a jeho regimentu se stále nedaří splnit si svůj velký sen - usadit se v opuštěném trpasličím městě daleko na severu a klidně žít. Do cesty se jim staví zima, hlad - a tisíce goblinů, kteří na ně neustále útočí.
Drakoniánů ubývá a Kang má strach, že se mu nepodaří splnit ani nejdůležitější úkol ze všech, které si stanovil - ochránit malou skupinku drakoniánských žen, které se vylíhly z vajec nalezených v dračí slují pod trpasličími chodbami, a zachovat tak pro drakoniány naději na přežití i do budoucna.
Situace se komplikuje, zvlášť když strategie boje goblinů se náhle dramaticky mění a zdá se, jako by je někdo mocný a schopný řídil a dal do jejich útočných výpadů pevný řád...

Cena: 219.00 Kč

 


komiks

World of WarCraft: Hodina stínů I - Dračí země
/World of WarCraft: Shadow Wing I - The Dragons of Outland/
Knaak, Richard A. - Kim, Jae-Hwan

Nakladatel: Alpress
Překlad: Ondřej Duha
Obálka: Kim Jae-Hwan
Redakce: Miroslav Kozák
Rok vydání: 2010
Počet stran: 168
Rozměr: 125 x 185
Provedení: paperback

Jorad spolu s Tyrygosou uniknou jen o vlásek smrti v Zemi přízraků. Temná brána, kterou při zoufalém útěku překročili, je přivede na území plné krvelačných draků. Jorad ví, že ho jejich energie může uzdravit. Aby zjistil jak, musí se s jedním z nich setkat a získat si jeho přízeň. Pokud ho však předtím nerozsápou nebo ho nezajme rytíř smrti, který jim vládne.

Cena: 179.00 Kč

 


horor

Do tmy: Eia
Králová, Jana

Nakladatel: Jana Králová
Obálka: Lukáš Novotný
Redakce: Michal Polák
Rok vydání: 2010
Počet stran: 300
Rozměr: 145 x 205
Provedení: paperback

Příběh je vyprávěn z pohledu mladé Eii - její osoba je opředena mnohými tajemstvími. Žije v magickém světě, kde neexistuje naše náboženství, čas ani politika. Tento svět je opředen krutostí na jedné straně a vroucí dobrotou na druhé straně. Rovnováha která tu po staletí vládla je narušena, netvorem zrozeným ze samotných pekel. Tento krutý tvor vytváří sobě podobné a terorizuje, tak celou zem. Eia prožívá svá malá dobrodružství a pomalu se přibližuje k tomu pro co byla zrozena, ukočírování démonů v tomto případě nazývaných upíry. Velmi úzce je spojena s elfy, kteří doposud byli v tomto světě těmi nejmocnějšími a tak trochu stáli stranou. Teď je jejich vláda ohrožena, proto i s Eiou vytáhnou do boje. Eia toho musí ještě hodně pochopit, aby v tomto boji mohla vyhrát. Jenže vroucí láska jí čeří mysl a nenechá se soustředit na skutečně důležité věci. Spletitý děj se promotává a zamotává do všech stran. Eia se musí rozhodnout na čí straně bude stát. Na straně dobra nebo zla, ale kdo rozhoduje, která strana je která. Podaří se jí přežít všechny nástrahy co jí život nachystal?

Cena: 299.00 Kč

 


fantasy

Deník strážného anděla
/The Guardian Angel's Journal/
Jess-Cooke, Carolyn

Nakladatel: Plejáda publishing
Překlad: Marie Fulková
Obálka: Mišo Dúha
Redakce: Miroslava Votrubová, Martin Zhouf
Rok vydání: 2010
Počet stran: 216
Rozměr: 150 x 210
Provedení: hardback

"Byla jsem zpátky na zemi. Belfast, Severní Irsko. Zdálo se mi, že může být červenec, ale jakého roku, jsem neměla nejmenší tušení." Tak popisuje návrat na zem Ruth, strážný anděl, v něhož se změnila Margot Delacroix po své předčasné smrti.
Ruth má božský příkaz znovu prožít život plný osudových zvratů a omylů Margot Delacroix a pokusit se jej změnit a tím zabránit i její náhlé smrti. Ruth se vrací na zem v okamžiku svého narození a rozpoznává záblesk svých nadpřirozených andělských schopností. Jimi obdařena je schopná změnit tragický běh svého života. Když si uvědomí, že synův pád do společenské propasti mezi narkomany, končící vraždou, je následek jejích vlastních neuvážených činů, uzavře Margot smlouvu s ďáblem a vzdá se svého místa v nebi výměnou za možnost zachránit svého syna. Změní tedy běh osudu, ale změny, které učiní, mají neblahé a nečekané následky.
"Někteří strážní andělé jsou posláni zpět, aby dohlíželi na své sourozence, děti a lidi, kteří v ně věří. Já se vrátila k Margot. Jsem svůj vlastní strážný anděl, písař v klášteře trpělivě zaznamenávající život a nekonečnou lítost. Klopýtám ve svých vzpomínkách a unáší mě vír dějin, který nedokážu změnit."
Spolu s Margot - Ruth prožíváme vizuálně barvitý příběh plný překvapivých a bolestných zvratů, odzbrojující lidskosti a mystérií spirituálního světa. Je v něm láska, lítost, odpuštění, naděje a touha utkat se s protivenstvím.

Cena: 299.00 Kč

 


sci-fi

Ďáblovo oko
/The Devil's Eye/
McDevitt, Jack

Nakladatel: Baronet
Překlad: Jiří Janda
Obálka: Martina Kysucká
Redakce: Josef Frais
Rok vydání: 2010
Počet stran: 424
Rozměr: 120 x 195
Provedení: paperback

Vynikající román z daleké budoucnosti, jeden z příběhů amatérského detektiva Alexe Benedikta, je plný živých detailů, vzrušujících příhod i politických alegorií. Když Alex dostává zoufalý vzkaz od autorky hororů Vicki Greenové, cítí se být zavázán zjistit, co se jí vlastně přihodilo. Vydává se se svou pilotkou Chase Kolpathovou doslova na konec galaxie, na záhadnou planetu, kde si Vicki připravovala materiál pro svou novou knihu. Zde zjišťuje, že planeta je v obrovském ohrožení, které již po léta vládnoucí byrokracie zatajuje. Nyní však nastává panika a evakuace se zdá být beznadějnou.

Cena: 289.00 Kč

 


komiks

ČVUTIX: Komiks Sedmi statečných z ČVUT
Böhm, David - Grus, Jiří - Nikkarin - …

Nakladatel: ČVUT
Obálka: Vladimír Strejček
Redakce: Alexandra Hroncová
Rok vydání: 2010
Počet stran: 76
Rozměr: 200 x 200
Provedení: paperback

České vysoké učení technické v Praze (ČVUT) historicky poprvé představuje komiksovou publikaci s názvem ČVUTIX: Komiks Sedmi statečných z ČVUT.
Seznamte se s Elektrikem, Jádrem, Biomedičkou, Architektkou a dalšími postavičkami z ČVUT. Dozvíte se, jak tito superhrdinové dneška dokážou bojovat proti nebezpečným virům, zombie příšerám, černým pasažérům nebo dokonce zachránit planetu Zemi před intergalaktickou hypnohoubou!
Publikace představuje celkem osm kreslených příběhů od různých autorů z ateliéru DRAWetc, prostřednictvím kterých se čtenáři můžou seznámit s osmi fakultami a vědními oblastmi ČVUT. ČVUTIX je určen žákům základních škol a za svůj si bere popularizovat vědu a techniku, potažmo studium na ČVUT, zábavnou a velice netradiční formou. Komiks ČVUT navazuje na dlouhodobý projekt Sedm statečných z ČVUT. Součástí publikace je plakát.
Mezi autory, kteří komiks vytvořili, patří např. ilustrátor Vladimír Strejček, Jiří Franta, Jiří Grus, autor známého komiksu Voleman, či výtvarník David Böhm, autor komiksu Ticho hrocha a zároveň finalista Ceny Jindřicha Chalupeckého za rok 2009.

Cena: 149.00 Kč

 


sci-fi

Brigády duchů
/The Ghost Brigades/
Scalzi, John

Nakladatel: Classic
Překlad: Ivana Drábková
Obálka: John Harris
Redakce: -
Rok vydání: 2010
Počet stran: 344
Rozměr: 105 x 175
Provedení: paperback

Brigády duchů jsou zvláštní útvary Koloniálních obraných sil (KOS), elitní jednotky, jejichž příslušníci jsou vytvořeni z DNA zamřelých a proměnění v dokonalé vojáky, vysílané na nejobtížnější mise KOSu. Jsou mladí, rychlí, silní a zcela postrádají lidské zábrany.
Vesmír je pro lidskou rasu nebezpečné místo - a stane se ještě nebezpečnějším. Tři rasy, se kterými lidstvo v minulosti bojovalo, se spojily, aby zabránily expanzi člověka do vesmíru. Jejich hlavní oporou se stal vědec Charles Boutin, který zná největší tajemství KOSu. Aby lidstvo přežilo, musí KOS zjistit, proč Boutin zradil.
Jared Dirac - klon, vytvořený z Boutinovy DNA - je jedinou osobou, která může poskytnout odpovědi. Jaredův mozek má mít přístup do Boutinovy elektronické paměti, ale když se zdá, že se pokus přenést Boutinovy vzpomínky nepodařil, Jared končí u zvláštních jednotek.
Jared splňuje představy o dokonalém vojákovi, ale na povrch pomalu začínají vyplouvat Boutinovy vzpomínky, a Jared intuitivně zjišťuje důvod, který vedl Boutina ke zradě... a pozná, že někteří nepřátelé lidstva myslí na daleko horší věci než na jeho porážku.

Cena: 249.00 Kč

 


horor

Bezpochyby mrtví
/Definitely Dead/
Harris, Charlaine

Nakladatel: Baronet
Překlad: Ludmila Havlíková, Tomáš Havlík
Obálka: Martina Kysucká
Redakce: Josef Frais
Rok vydání: 2010
Počet stran: 328
Rozměr: 125 x 200
Provedení: hardback

Protože má Sookie Stackhouseová tak málo příbuzných, vůbec se jí nelíbí, že přišla o dalšího z nich - o svou sestřenici Hadley, družku královny louisianských upírů.
Hadley zanechala Sookii všechen svůj majetek, když před pár týdny nečekaně skonala, i když vlastně byla již dlouho neživá. Ale vymáhat dědictví se zdá být značně riskantní.
Jsou totiž tací, kteří by neradi viděli, kdyby se Sookie seznámila s Hadleyinou minulostí, i s jejím majetkem, příliš důkladně. A jsou připraveni použít všech dostupných prostředků, aby jí v tom zabránili.
A ať je to kdokoli, jsou určitě nebezpeční, a Sookin život je opět v ohrožení.

Cena: 259.00 Kč

 


komiks

Alanova válka 3
/La guerre d'Alan 3/
Guibert, Emmanuel

Nakladatel: Meander
Překlad: Alena Jurion
Obálka: Emmanuel Guibert
Redakce: Ivana Pecháčková, Štěpánka Pašková
Rok vydání: 2010
Počet stran: 128
Rozměr: 165 x 240
Provedení: paperback

Závěrečný díl biografického komiksu, který podle vzpomínek amerického veterána Alana Copea zachytil uznávaný francouzský tvůrce Emmanuel Guibert, se nese v duchu zklidnění. Dramatické napětí války, jež pohánělo první dva díly, přechází ve třetím dílu v napětí a boje vnitřní. Po skončení druhé světové války Alan zůstává v Evropě a s novými povinnostmi poznává nové končiny a nové lidi. Demobilizace ho sice přivede krátce zpět do USA, ale jen proto, aby si uvědomil, že s tamním povrchním způsobem života nechce mít nic společného. Z dlouhé osobní krize a bolestného hledání nové životní cesty, které provází intenzivní pátrání po zmizelých přátelích, se pomalu rodí Alanova nová, duchovnější a vědomější osobnost.

Cena: 268.00 Kč

 


Přidat komentář