SOUTĚŽ: S nakladatelstvím Plejáda publishing o román Black Hills

Článek od: Anonym - 19.12.2010

Ve svém nejnovějším románu nás Dan Simmons, autor úspěšných titulů Terror a Drood, zavádí mezi americké indiány. Jak už bývá u Dana Simmonse zvykem, také v této knize kombinuje fikci a historická fakta. Spolu s postavami románu se zúčastníme mnoha pozoruhodných událostí z amerických dějin... A vy skrze soutěž můžete patřit ke šťastlivci, který se do Ameriky 19. století vydá také. Stačí jen zodpovědět několik jednoduchých otázek.

Celkem nám přišlo 66 e-mailů s odpověďmi. Převážná většina nebyla vyhodnocena jako správných, neboť se ve čtvrté otázce vyskytla odpověď "příslušník kmene Lakotů", což Paha Sapa opravdu neznamená. Kdo odpovídal i stručněji než je uvedeno níže, měl správnou odpověď (např. Black Hills, lakotské označení hor, atp.). Druhý bod musel obsahovat jméno a rok (odpovědi s úplným datem vydání byly vyhodnoceny jen pouze roku vydání). Dovolím si jen poznámku, že na žádosti o radu si nemůžeme dovolit odpovídat, ostatně je to soutěž a každý má stejné podmínky. Vylosovali jsme výherkyni paní A. Slezákovou. Vítězce blahopřejeme a všem účastníkům za hlasy děkujeme.

Soutěžní otázky a odpovědi:

  1. Které 4 knihy Dana Simmonse letos (ať poprvé nebo v novém vydání) vyšly v českém překladu?
    Haldové hry, Black Hills, Krutý osud, Kantos Hyperionu 
  2. Kdo je autorem české obálky a kdy kniha poprvé vyšla v originálu.
    Martin Zhouf, 2010
  3. Nakladatelství Plejáda publishing letos vydala obsáhlou upírskou sbírku: Jak se jmenuje a jak souvisí s Danem Simmonsem?
    Z upířích archivů 2 - obsahuje jeho povídka - Doba mrchožroutů (Carrion Comfort) 
  4. Co znamená název Pahá Sápa?
    Jde o lakotské jméno pro pohoří ležící v Jižní Dakotě a Wyomingu v USA. Anglicky se přepisuje právě jako Black Hills (Černé kopce).

Své odpovědi na soutěžní otázky můžete odesílat do neděle 2. ledna 2011 21:00 na dobře známý e-mail: sarden@pagiserver.cz (do předmětu uveďte "Black Hills" a do e-mailu nezapomeňte uvést i svou adresu).

Přidat komentář