CON: Pozvánka na FPcon

Článek od: Anonym - 12.03.2011

Nemáte na příští pátek ještě žádný program? Přijeďte na FPcon! Báječné setkání s redaktory a přispěvovateli webu FantasyPlanet.cz, které se odehraje odpoledne 18. 3. 2011 od 15.00 ve smíchovské pobočce Městské knihovny Praha. Pobavíme vás přednáškami, zpěvem i hrou, nebude chybět soutěž o věcné ceny, a abyste se nemuseli koukat jen na nás, pozvali jsme i slavné hosty – třeba Štěpána Kopřivu, Františku Vrbenskou či Leoše Kyše. Na co všechno se můžete těšit?

Program:

  • 15.00–15.45: Štěpán Kopřiva, Vojtěch Rabyniuk, Boris Hokr: Komiks a film - Jak se liší práce na scénáři k filmu a komiksu, oč by se měli tvůrci snažit? Kde se to povedlo? Méně, více, nejlépe? Štěpán Kopřiva nám to poví… a když nepoví, tak pobaví!
  • 15.50–16.25: Šimon Šedivák: Tam v Arcádii, já… - Nahlédněte do zákulisí tvorby literárního seriálu Et in Arcadia Ego Šimona Šediváka. Je Atlantida pouhou fikcí? Odkud autor čerpal své informace? A uvidíme Eridia ještě? Šimon Šedivák se rozpovídá nejen o samotném seriálu, ale také o nadcházejících projektech a technikách, které byly použity pro tvorbu doprovodných upoutávek.
  • 16.30–17.15: Leoš Kyša, Pavla Lžičařová, Boris Hokr: Publicistický píseček - Kterak správně recenzovati, kyblíčky ošklivé knihy kydliti a na sprosté autory kyš kyš dělati. Tedy: trocha zamyšlení od toho, kdo to dělá, kdo to řídí a kdo to dělá, řídí i pořádně vidí…
  • 17.20–17.50: Laeg Mortemir: Koncert písní z larpů - Elfí bard Laeg Mortemir – fantasy písně na kytaru a akordeon.
  • 17.55–18.40: Veronika Salášková, Františka Vrbenská: Historická fantasy - Povídání spisovatelky Františky Vrbenské a redaktorky Fantasy Planet Veroniky Saláškové o historické fantasy, rozdílech mezi knihou a realitou, zdrojích inspirace pro její autory a podobně.
  • 18.40–19.00: Odtajnění Sauronova péra, vyhodnocení soutěže o věcné ceny (včetně CD Laega) a dlouhý potlesk :-)

Akci bude moderovat vždy vtipný a pohotový Lukáš Vaníček.

Pro každého návštěvníka také připravujeme malý dárek, a hlavně – po skončení oficiálního programu všechny zveme na příjemné posezení do Cafe Restaurantu YC Cere, které se nachází cca tři zastávky tramvají od Smíchova.

Kromě přednášejících se můžete těšit také na řadu osobností, které přislíbily účast v publiku – Tomáše Němce, Otomara Dvořáka, Martina D. Antonína či Jiřího W. Procházku.

A hlavně – u vstupu po vás nebudeme chtít ani korunu. :-)

Čas: pátek 18. 3. 2011, 15.00–19.00 (+ afterparty do blíže neurčených ranních hodin :-))
Místo: pobočka Smíchov Městské knihovny Praha (Nám. 14. října 15, Praha 5)
S sebou: dobrou náladu a spoustu dotazů na redakci :-)

Prohlédněte si i další pozvánku s dvojrozhovorem Pavly Lžičařové a Borise Hokra.

Prosím, šiřte tuto pozvánku, ať se dostane k co nejvíce očím. Děkujeme!

Těšíme se v březnu na Smíchově na viděnou!

FPcon na Facebooku

Pavla "wiwi" Lžičařová

Přidat komentář