VYŠLO: Vyšlé knihy od 20. února do 13. března 2011

Článek od: Daemon - 13.03.2011

sci-fi

Agent JFK 25: Soumrak Camelotu
Francová, Karolina

Nakladatel: Triton, E. F.
Obálka: Tomáš Jedno
Redakce: Milena Matějková, Zuzana Kupková
Rok vydání: 2011
Počet stran: 200
Rozměr: 125 x 185
Provedení: paperback

Na severu pustoší úbočí kopců hejna draků, králova synovce přepadne neznámý mág v samém srdci země, na dohled věží Camelotu, neporazitelný bojovník Lancelot podlehne v souboji svému protivníkovi a ocel legendárního meče se v Artušových rukou mění v břidlici. Nastává se soumrak Camelotu nebo je ještě naděje? Může ji zkoušenému království přinést JFK - muž, který zabil prvního rytíře?

Cena: 149.00 Kč


fantasy - nové vydání -

Zaklínač II: Meč osudu
Sapkowski, Andrzej

Nakladatel: Leonardo
Překlad: Stanislav Komárek, Jiří Pilch
Obálka: Michal Ivan
Redakce: -
Rok vydání: 2011
Počet stran: 400
Rozměr: 105 x 175
Provedení: paperback
Stav: nové vydání

Geralt z Rivie, známý a svým způsobem i slavný zaklínač, je považován za mistra meče, chladného profesionála, za mutanta bez emocí - a po pravdě řečeno sám tuhle svoji pověst podporuje. Jak ale stále více vychází najevo, jeho proměna neproběhla tak hladce. V boji i v životě se u něj až příliš projevují pocity a city, které by už dávno neměl mít, a jeho kamenná tvář je jen maska. Jenže jizvy z bojů nejsou ani zdaleka tak bolestivé jako rány na duši.

Cena: 269.00 Kč

 


fantasy

Anděl
Tatíčková, Denisa

Nakladatel: Akcent
Obálka: -
Redakce: -
Rok vydání: 2010
Počet stran: 160
Rozměr: 135 x 200
Provedení: hardback

Ve fantasy příběhu se strážný anděl(ka) při své první "službě" zamiluje do pozemského kluka, kterého má ochraňovat. Jaké z toho asi vyvstanou komplikace pro anděla sledovaného přísnými nadřízenými i pro samotného mladíka, který tu a tam může svoji "Andělku" zahlédnout?

 

Cena: 229.00 Kč

 


sci-fi - nové vydání -

Vládci loutek
/The Puppet Masters/
Heinlein, Robert A.

Nakladatel: Banshies
Překlad: Martin Janda
Obálka: Marek Okoń
Redakce: -
Rok vydání: 2011
Počet stran: 240
Rozměr: 145 x 215
Provedení: hardback
Stav: nové vydání

Nejprve přišly zprávy o přistání létajícího talíře v Iowě. Potom dorazilo oznámení prohlašující celou věc za podvrh. Konec příběhu. Případ uzavřen.
Až na to, že dva agenti nejtajenější zpravodajské agentury americké vlády z místa přistání zmizeli, aniž podali nějaké hlášení. A ztratili se i další čtyři vyslaní později. Takže se do celé věci zapojil šéf rozvědky a dva jeho nejlepší agenti; zjistili, že probíhá invaze parazitických vetřelců, kteří dokážou pouhým dotykem převzít nad člověkem naprostou kontrolu. Co ví ta osoba, vědí také. Ať už si parazité přejí cokoli, lidé to udělají. A již mají pod kontrolou většinu Iowy.
Jedním z agentů, kteří odhalili pravdu, je Sam Cavanaugh. Bohužel jen krátce předtím, než se ho jeden z vetřelců zmocnil a on začal nedobrovolně pracovat pro útočníky. A právě zjistil, že vysoký úředník na Ministerstvu financí je pod kontrolou mimozemšťanů. Vzhledem k tomu, že Ministerstvo financí má pod sebou Tajnou službu, která chrání prezidenta, je porobení celého národa na dosah ruky.

Cena: 249.00 Kč


komiks

Balzamovač 3
/Shigeshoushi 3/
Mihara, Mitsukazu

Nakladatel: Hanami
Překlad: Marek Mikeš
Obálka: Mitsukazu Mihara
Redakce: Radosław Bolałek, Magdalena Tomaszewska-Bolałek, Alena Křivánková
Rok vydání: 2011
Počet stran: 192
Rozměr: 150 x 210
Provedení: paperback

Někdy musí člověk něco ztratit a teprve pak pochopí, jak důležité to bylo. Bohužel, některý lidé musí nejprve osamět, aby pochopili že to, co vlastnili, bylo opravdu jedinečný.
Konflikt s otcem, smrt matky, smutné vzpomínky na dětství - Mamiyu ovlivnila řada věcí. Ale i přesto se stal balzamovačem. Proč se rozhodl dělat práci, kterou tak strašně nenáviděl?

Cena: 220.00 Kč


komiks

Ve službách Nuly 4
/Zero no Tsukaima 4/
Močizuki, Nana

Nakladatel: Zoner Press
Překlad: Jan Horgoš
Obálka: Nana Močizuki
Redakce: Pavel Kristián, Jana Tučníková
Rok vydání: 2011
Počet stran: 180
Rozměr: 125 x 190
Provedení: paperback

Aby vyhověla žádosti své dávné přítelkyně, princezny Henrietty, vydává se Luisa se Saitem na přísně tajnou misi - doručit dopis princi Albionu. Na cestě je doprovází nejen spolužáci, ale také vikomt Wardes, kapitán čarodějných ochránců a Luisin snoubenec! Saito začíná žárlit a rozhodně se s tím nehodlá smířit. Co se přihodí během výpravy? Vjedou si Wardes se Saitem do vlasů? Jak se Luisa vyrovná s blížícím se sňatkem?
Čtvrté pokračování oblíbené a pozoruhodné ecchi mangy o klukovi ze současného Japonska, který se díky zpackanému kouzlu stane služebníkem nešikovné čarodějky!

Cena: 166.00 Kč


fantasy

The Colour of Magic / Barva kouzel
/The Colour of Magic/
Pratchett, Terry

Nakladatel: Talpress
Překlad: Jan Kantůrek
Obálka: Paul Kidby
Redakce: Eliška Pospíšilová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 432
Rozměr: 135 x 205
Provedení: hardback

Úvodní příběh jedinečného cyklu Úžasná Zeměplocha, poprvé ve dvojjazyčném provedení.
Ve vzdáleném, starobylém seskupení rozměrů, v astrální rovině, která původně vůbec nebyla určena k pohybu, se zachvěly a rozdělily spletené hvězdné mlhy... Pohleďme... Tam přichází želva, Velká A'Tuin, a pomalu se prodírá mezihvězdnými proudy, nemotorné končetiny obaleny jinovatkou zmrzlého vodíku a prastarý krunýř zbrázděný krátery po dopadu meteoritů. Oči velikosti moří, zakalené revmatismem a prachem rozpadlých asteroidů, upírá neochvějně k Osudu.

Cena: 259.00 Kč


sci-fi

Tiché moře
/The Silent Sea/
Cussler, Clive - Du Brul, Jack

Nakladatel: BB art
Překlad: Ondřej Duha
Obálka: -
Redakce: Zuzana Pokorná, Jan Řehoř
Rok vydání: 2011
Počet stran: 272
Rozměr: 160 x 235
Provedení: hardback

Cusslerovy příběhy o Oregonu a jeho posádce – "chytrém, neporazitelném Juanu Cabrillovi a jeho veselé partě houževnatých, důvtipných bojovníků a bojovnic" (Publisher Weekly) – si mezi čtenáři získaly statisíce fanoušků. Ale sedmé dobrodružství Oregonu je i tak pozoruhodné.
Dne 7. prosince 1941 prozkoumávalo pět bratrů šachtu na ostrůvku nedaleko pobřeží státu Washington a učinilo vzrušující objev, jenže jejich výzkum přerušily zprávy o útoku na Pearl Harbor. V současnosti učiní Cabrillo, pátrající v argentinské džungli po pozůstatcích zříceného satelitu, vlastní šokující objev. Snaha objasnit záhadu ho nejprve dovede k onomu ostrůvku a jeho tajemství a pak mnohem hlouběji do minulosti, k pradávné čínské expedici a prokletí, které, jak se zdá, přetrvalo po pět set let. Pokud Cabrillův tým uspěje ve svém pátrání, čeká ho nevyčíslitelné bohatství. Pokud ne… bude jim jedinou odměnou smrt.

Cena: 299.00 Kč


fantasy

Čarodějnice školou povinné V: Akademie v ohrožení
/The Worst Witch Saves the Day/
Murphy, Jill

Nakladatel: Nakladatelství XYZ
Překlad: Tomáš Bíla
Obálka: Jill Murphy
Redakce: Šárka Kociánová, Pavel Dvořák
Rok vydání: 2011
Počet stran: 166
Rozměr: 135 x 195
Provedení: hardback

Další díl oblíbené série o copaté smolařce Mildred je tady! Na akademii pro čarodějnice se děje něco velmi zvláštního... Nová Mildredina učitelka je opravdu hodně divná, vůbec se jako učitelka nechová a Mildred má neblahé tušení... Co za tím je? Jak školu zachránit před nebezpečnou bytostí? Vymyslí Mildred vhodné kouzlo? Malá nezbednice se snaží přijít věci na kloub, ale jako vždycky se jí věci poněkud vymknou z rukou. Namíchá špatný lektvar, což má tragické následky, a aby toho nebylo málo, její kocour se nervově zhroutí...

Cena: 169.00 Kč


horor

Temný anděl
/The Darkangel/
Pierce, Meredith Ann

Nakladatel: Albatros Media - CooBoo
Překlad: Dana Stuchlá
Obálka: -
Redakce: Karolina Medková, Soňa Šedivá, Lubomír Kuba
Rok vydání: 2011
Počet stran: 200
Rozměr: 135 x 205
Provedení: hardback

Temní andělé jsou skuteční! Existují! Eoduin se posmívá příběhům a pohádkám staré chůvy, ale co když je v nich ukryto kruté zrnko pravdy? Její služebná Aeriel až příliš brzy zjistí, že temní andělé jsou smrtelně skuteční. A neskutečně krásní!
Vampýr odnese Aeriel na svůj hrad, kde musí sloužit jeho třinácti manželkám - přízrakům bez krve a duše. Aeriel je omámena magickou přitažlivostí temného ikara a nedokáže se mu vzepřít. Bolestně si však uvědomuje, že ho musí zabít!

Cena: 229.00 Kč


fantasy

Dobrodružství potkanů
Matějovský, Bohumil

Nakladatel: Akcent
Obálka: -
Redakce: -
Rok vydání: 2010
Počet stran: 240
Rozměr: 135 x 200
Provedení: hardback

Stárnoucí potkan Vasil má už své nejlepší období dávno za sebou. Živoří v podzemí Staré čtvrti a nostalgicky vzpomíná na své mládí. Celou tu dobu ho však trápí jeden nepotrestaný zločin, který se stal ještě v době, kdy sloužil u místní sklepobrany. Zdá se, že tento zlý skutek zůstane už navždy nepotrestán. Pak se tu však objeví odvážný potkan Majkl, který právě přicestoval v lodním podpalubí ze vzdálené Ameriky. Nabízí svou pomoc, své bohaté zkušenosti a slibuje, že neznámého zločince vypátrá. Bude se za ním ovšem muset vydat do tajemné země moudrých potkanů. Země opředené mýty. Země ležící kdesi za kanalizační hranicí Staré čtvrti. Právě tam totiž vedou stopy hledaného potkana. Existuje však vůbec taková tajemná země? Jsou tam skutečně k vidění všechny ty neuvěřitelné věci, o kterých si potkani ve Staré čtvrti po večerech povídají? Vydejte se s našimi hrdiny na tuto tajuplnou a nebezpečnou cestu. Cestu, která ukáže, jakou hodnotu má skutečné přátelství.

Cena: 229.00 Kč


fantasy

Svatá kniha vlkodlaka
/Svjaščennaja kniga oborotňa/
Pelevin, Viktor

Nakladatel: Albatros Media - Plus
Překlad: Ondřej Mrázek
Obálka: Viktor Pivovarov
Redakce: Martina Mašínová, Soňa Šedivá, Lubomír Kuba
Rok vydání: 2011
Počet stran: 392
Rozměr: 135 x 205
Provedení: hardback

Svatá kniha vlkodlaka je nesmírně zábavný, svižně napsaný román, jehož bizarní zápletka a výstřední imaginace kupodivu zároveň vypovídají mnohé o krizi identity i hodnot, v níž se zmítá soudobé Rusko. Viktor Pelevin rafinovaně využívá všeobecně rozpoznatelných archetypů a popkulturních motivů k satirickému zobrazení postsovětské společnosti: hlavní hrdinka A Čuri, tisíce let stará žena-liška vtělená ve svůdnou nezletilou prostitutku, pomocí svého chvostu hypnotizuje své klienty, a zatímco oni sní své erotické sny, ona jim odčerpává životní energii, díky níž je takřka nesmrtelná; a navzdory svému povolání zůstává nedotčenou pannou.... Ovšem jen do chvíle, kdy potká vysoce postaveného oficíra z bývalé KGB, shodou okolností mocného vlkodlaka.

Cena: 349.00 Kč


fantasy

Dům u vycházejícího slunce
/Dom Wschodzącego Słońca/
Janusz, Aleksandra

Nakladatel: Brokilon
Překlad: Robert Pilch
Obálka: Chris McGrath
Redakce: Robert Pilch, Renata Heitelová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 336
Rozměr: 115 x 180
Provedení: paperback

První mágové přišli do města Farewell v dobách, kdy na parketech kraloval charleston a alkohol se dal koupit výhradně na černém trhu. Od té doby uběhlo téměř sto let, ale oni zde pořád jsou. Zdánlivě se ničím neliší od obyčejných lidí. Žijí na hranici dvou světů a chrání smrtelníky před neznámem.
Ve Farewell má každé zákoutí svůj příběh. Po soumraku se ze snu probouzejí bytosti, s nimiž se nikdo netouží setkat tváří v tvář - chrliči, vládci krys, neklidní mrtví. Pod skořápkou každodennosti se skrývají nepochopitelná tajemství. Odpovědi střeží rozsochatá Vrba, jejíž kořeny sahají až k srdci města.
Eunice Wightová - moderní mladá dívka - absolvuje první krůčky spletitého umění magie. Ještě úplně nechápe, čím je svět, k němuž začíná náležet. Vždy se však může spolehnout na pomoc starších mágů, přestože i oni mají dost problémů.
Mág-šermíř Lloyd se utká se svou temnou minulostí. Geniální informatik Timothy vkročí do virtuálního světa. Narcistický rocker Gabriel se konečně začne rozhodovat sám. Společně s řádovou sestrou Veronikou, prastarým Kryštofem a s nečekaným návštěvníkem ze vzdálených míst se postaví mytickým i dávným - a také novým - nepřátelům.
Naleznou odpovědi na záhady, jež po sobě zanechala legendární Kaia Modrooká?
Vyjde Eunice vítězně ze zkoušky, kterou jí uchystal osud?

Dům u vycházejícího slunce je výpravou do hloubi světa, kde se vyplňují proroctví, uskutečňují sny i noční můry. Nikdy nevíte, kam vás zavede další odbočka a jaké překvapení se skrývá v následující uličce.

Cena: 248.00 Kč


komiks - nové vydání -

The Amazing Spider-Man: Návrat
/The Amazing Spider-Man: Coming Home/
Straczynski, J. Michael - Romita, jr., John - Hanna, Scott

Nakladatel: Crew
Překlad: Jiří Pavlovský
Obálka: J. Scott Campbel17
Redakce: Marta Běhounková, Filip Gotfrid
Rok vydání: 2011
Počet stran: 152
Rozměr: 170 x 255
Provedení: paperback
Stav: nové vydání

V přírodě je to už tak zařízeno. Malá zvířata žerou brouky, velká zvířata žerou ta malá, lidé žerou ta velká - každý je součástí potravinového řetězce. Dokonce i Spider-Man - i když o tom ještě neví. Do města totiž právě přijíždí Morlun. Prastarý tvor, který se živí superhrdiny.
A Spider-Man je jen dalším chodem na jeho jídelníčku. Spider-Man bojoval už proti všem možným padouchům. Ale ještě nikdy nebojoval proti někomu tak silnému, ta neúnavnému, tak nelítostnému, tak nezastavitelnému. V souboji s Morlunem může udělat jednu jedinou věc.
Umřít.

Název Návrat se týká nejen příběhu, ale i celé spidermanovské série. Právě tímhle eposem se vrátil Spidey zpátky na výsluní popularity. Proslulý televizní a comicsový scénárista J. Michael Straczynski vrátil Petru Parkerovi všechno, co hrdina za poslední léta poztrácel - silné protivníky, zajímavé zázemí, jiskru, styl, srdce, a ze všeho nejvíc - humor.
Roku 2002 získal Spider-Man: Návrat nejvyšší možné comicsové ocenění - Cenu Willa Eisnera za nejlepší seriál.

Cena: 329.00 Kč


komiks

Gladiátoři a Koloseum
/The Story of Gladiators and the Colosseum/
Saunders, Nick

Nakladatel: Grada Publishing
Překlad: Irena Klímová
Obálka: Nick Saunders
Redakce: Magdaléna Jimelová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 48
Rozměr: 155 x 230
Provedení: paperback

Pojďte se seznámit s dobrodružstvím hrdinných gladiátorů a úžasnou historií římského Kolosea. V tomto zábavném naučném komiksu pro čtenáře od 9 let najdete množství historických údajů a zajímavostí z období největšího rozkvětu římské říše, kdy nechal císař Vespasián vystavět obrovský amfiteátr, v němž se odehrávaly krvežíznivé gladiátorské zápasy. Dozvíte se, jak vypadal život gladiátorů, kde trénovali, s čím obvykle bojovali a jak se jednotliví gladiátoři nazývali. Zajímá vás, jaký byl další osud Kolosea? Odpověď najdete v knížce.

Cena: 129.00 Kč


fantasy

World of WarCraft: Příliv temnoty
/World of WarCraft: Tides of Darkness/
Rosenberg, Aaron

Nakladatel: Fantom Print
Překlad: Lukáš Balabán, Marie Balabánová
Obálka: Glenn Rane
Redakce: Libor Marchlík, Jiří Popiolek
Rok vydání: 2011
Počet stran: 352
Rozměr: 110 x 165
Provedení: paperback

Stormwind je zničen Hordou. Zbytky utečenců vedené rytířem Lotharem prchají do Lordaeronu, aby všechny obyvatele tohoto kontinentu varovali před hrozbou, která stojí před branami. Podaří se králi Terenasovi ustanovit Alianci nejen lidí, ale i elfů a trpaslíků, aby se nájezdu Hordy ubránila? Vrátí ork Orgrim Doomhammer, svému lidu čest, již ztratil už na rodném Draenoru, když podlehl volání po moci, a vybojuje mu zemi, ve které by mohl pokojně žít? A co plánuje zrádný černokněžník Gul’dan společně se svým dvouhlavým pomocníkem, ogrem Cho’gallem? Pokusí se vyrvat Orgrimovi moc nad Hordou a pokusí se ji získat zpět do vlastních rukou?

Cena: 249.00 Kč


komiks

Green Lantern: Tajemství původu
/Green Lantern: Secret Origin/
Johns, Geoff - Reis, Ivan

Nakladatel: BB art, Crew
Překlad: Richard Klíčník
Obálka: Ivan Reis, Dave McCaig
Redakce: Richard Podaný, Mirka Pelnářová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 176
Rozměr: 170 x 255
Provedení: paperback

Poprvé se českým čtenářům dostává do rukou Green Lantern - jedna z nejslavnějších postav universa nakladatelství DC. Ochránce země i vesmíru s všemocným prstenem síly. Odhalte i vy jeho tajemství původu!
Předtím, než se stal největším z Green Lanternů...
A ještě předtím, než se znovuzrodil jako nejmocnější ochránce univerza, nebyl Hal Jordan víc než prachsprostý testovací pilot bez letadla s mizivými vyhlídkami na návrat do vzduchu - až do okamžiku, kdy mu umírající mimozemšťan Abin Sur předal Prsten moci, nejsilnější zbraň vesmíru.
Nad známým příběhem Hala Jordana se ake vznášejí nejasnosti. Na cestě k jejich objasnění se musí utkat s vražedným monstrem, které zná temnou stránku Strážců vesmíru a proroctví o konci všeho živého v něm. Než se Hal postaví věštbě a odhalí záhadu Nejčernější noci, musí nejprve odhalit pravdu a poznat své tajemství původu.

Cena: 399.00 Kč


fantasy

Princezna
/Księżniczka/
Pilipiuk, Andrzej

Nakladatel: Laser-books
Překlad: Pavel Weigel
Obálka: Dorothea Bylica
Redakce: Tomáš Jirkovský, Helena Šebestová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 240
Rozměr: 125 x 195
Provedení: paperback

Upír kolem sebe vytváří specifickou atmosféru. Cosi subtilnějšího než vůně. Cosi, co lovec upírů vyciťuje šestým smyslem, smyslem pro lov.
A tento smysl přivádí do Krakova hned dva lovce najednou.
Je možné získat zlato i jiným způsobem než alchymií, dokonalou vědou? Ano. Ale cena je vysoká. Mistr Sedzivoj jej zná, zná i tajemství Bratrstva Druhé cesty.
Bude muset zahynout?
Pokračování příhod tří vpravdě neobvyklých dívek - Stanislavy, Kateřiny a princezny Moniky. Stejně jako v předchozích Sestřenkách se i zde vypravěčský talent mistra polské fantastiky zaskví v plné síle a snad vynahradí i dlouhá léta čekání na pokračování nezapomenutelného příběhu.

Cena: 199.00 Kč


fantasy

Píseň kostí
/Bone Song/
Meaney, John

Nakladatel: Fantom Print
Překlad: Kateřina Niklová
Obálka: Jan Patrik Krásný
Redakce: Libor Marchlík, Jiří Popiolek, Soňa Hájková
Rok vydání: 2011
Počet stran: 320
Rozměr: 150 x 210
Provedení: hardback

Vítejte v Tristopoli. Vítejte v městě smrti...
Ve spleti katakomb pod ulicemi Tristopole leží nespočet mrtvých. A generátory nekrofluxu z jejich kostí čerpají energii. Díky ní žije mnoho obyvatel města v luxusu a blahobytu. Jednou však za to budou muset zaplatit...
Kosti mrtvých uchovávají vzpomínky a prožitky svých majitelů - zpívají. Proto existují lidé toužící po kostech geniálních umělců. A někteří z nich odmítají čekat, až tito umělci zemřou přirozenou smrtí...
Donal Riordan je dobrý policista. Dost dobrý na to, aby mu svěřili ochranu operní divy, která má vystoupit v Tristopoli. Její ochrana je otázkou života a smrti, protože vše nasvědčuje tomu, že i ona je na seznamu netrpělivých milovníků umění.
Uspěje Donal ve městě plném přízraků, oživlých chrličů a zombií, ve městě, kde píseň kostí je nejzákeřnější drogou, ve městě, které udržuje při životě sama smrt?
Nový román Johna Meaneyho je mimořádným spojením mysteriózního thrilleru a temného hororu. V Meaneyho vesmíru jsou naše nejtemnější sny chladnou realitou a smrt je teprve začátkem.
Slyšíte píseň kostí...?

Cena: 259.00 Kč


horor

John Sinclair 461: Vyvolávač ďábla
/John Sinclair 411: Der Herold des Satans/
Dark, Jason

Nakladatel: Moba
Překlad: Marek Küchler
Obálka: Vicente Ballestar
Redakce: Lucie Klusková
Rok vydání: 2011
Počet stran: 52
Rozměr: 155 x 225
Provedení: paperback

Neuvěřitelné a záhadné příběhy - vrchní inspektor Scotland Yardu John Sinclair svádí ať už sám, či i s pomocí svých přátel nerovný boj se zlem a nadpřirozenými silami.

Cena: 37.00 Kč

 


Pevnost 03/2011 - Město čarodějů
Mazurek, Jiří - Ashley, Michael A. - Drescher, Alex - … 

Nakladatel: Pražská vydavatelská společnost, Epocha
Překlad: Ľudovít Plata
Obálka: Lubomír Kupčík, Electronic Arts
Redakce: Tomáš Němec, Jiří Popiolek, Wojta Běhounek, Ďuro Červenák, Martin Fajkus, Filip Gotfrid, Martin Kučera, Petra Neomillnerová, Daniel Storch
Rok vydání: 2011
Počet stran: 98
Rozměr: 210 x 295
Provedení: paperback

Měsíčník o fantasy, sci-fi a hororu.

Povídky:
- Michael A. Ashley: Polibek žulového sboru
- Alex Drescher: Pekla & návraty (2. část)
- David Rozsíval: Neporažený

- Jiří Mazurek: Město čarodějů
Mladík Syr'dan přijíždí do bájného Averot'hu jako divák na turnaj čarodějů. Městu vládne Rada čarodějů, Ka'tan, a Mág vládnoucí mocí, které se nic na světě nevyrovná. Syr'dan ještě netuší, že v Averot'hu nalezne kromě zábavy také lásku, nenávist a možná i smrt. Z nebe se jako supi snášejí Ka'tani a unášejí lidské oběti, zatímco jejich vůdce, zrádný Spálený čaroděj, intrikuje proti lidem i králi. A samotný Mág vyzve Syr'dana na souboj, v němž může zůstat naživu jen vítěz...

Cena: 125.00 Kč


Pevnost 03/2011
Ashley, Michael A. - Drescher, Alex - Rozsíval, David

Nakladatel: Pražská vydavatelská společnost
Překlad: Ľudovít Plata
Obálka: Electronic Arts
Redakce: Tomáš Němec, Jiří Popiolek, Wojta Běhounek, Ďuro Červenák, Martin Fajkus, Filip Gotfrid, Martin Kučera, Petra Neomillnerová, Daniel Storch
Rok vydání: 2011
Počet stran: 98
Rozměr: 210 x 295
Provedení: paperback

Měsíčník o fantasy, sci-fi a hororu.

Povídky:
- Michael A. Ashley: Polibek žulového sboru
- Alex Drescher: Pekla & návraty (2. část)
- David Rozsíval: Neporažený

Cena: 55.00 Kč


fantasy

Královna stínů
/The Shadow Queen/
Small, Bertrice

Nakladatel: Baronet
Překlad: Jana Pacnerová
Obálka: Martina Kysucká
Redakce: Marie Hošková
Rok vydání: 2011
Počet stran: 384
Rozměr: 125 x 200
Provedení: hardback

Než duch Magnuse Hauka opustil jeho tělo, svěřil pán Terahu břímě osudu národa na bedra své milované Laře.
Ačkoli se Lařin syn princ Taj těšil přízni lidu, byl stále ještě příliš mlád, než aby mohl sám vládnout. Žezla vlády se proto v souladu s Magnusovým přáním musela ujmout Lara, která naštěstí našla mocného spojence v princi Kaliqovi.
Avšak mnozí v Terahu se nesmířili s myšlenkou, že by žena mohla nosit korunu, a Lara a její dcery se znovu musely postavit starým nepřátelům toužícím po moci a odplatě, kterým se podařilo uniknout před Magnusovým hněvem.

Cena: 279.00 Kč


komiks

Kryštof Kolumbus
/The Story of Christopher Columbus/
Saunders, Nick

Nakladatel: Grada Publishing
Překlad: Jakub Roček
Obálka: Nick Saunder
Redakce: Magdaléna Jimelová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 48
Rozměr: 150 x 230
Provedení: paperback

Nový komiks vhodný pro čtenáře již od 9 let vás seznámí se čtyřmi fascinujícími dobrodružnými výpravami Kryštofa Kolumba, známého mořeplavce, cestovatele a obchodníka. Čeká vás množství zajímavostí, historických a zeměpisných detailů. Spolu s Kolumbem proniknete až ke dvoru španělského krále Ferdinanda II. a jeho ženy Isabelly, kteří se stali štědrými mecenáši jeho objevitelských výprav. Ocitnete se také mezi domorodci žijícími na nově objevených územích, zjistíte, jak žili, jaký dopad měly Kolumbovy cesty na jejich další osudy a na uspořádání tehdejšího světa, do něhož přibyl nový světadíl - Amerika.

Cena: 129.00 Kč


sci-fi

Perry Rhodan: Hvězdný oceán 065 - Ztracené stvoření
/Perry Rhodan: Der Sternenozean 065 - Die verlorene Schöpfung/
Anton, Uwe

Nakladatel: Moba
Překlad: František Ryčl
Obálka: Alfred Kelsner
Redakce: Blanka Černá
Rok vydání: 2011
Počet stran: 64
Rozměr: 155 x 225
Provedení: paperback

Na planetách Mléčné dráhy obývaných lidmi se píše rok 1333 n.g.l. Vinou takzvaného hyperimpedančního šoku panuje v galaxii směsice hospodářského úpadku a smělé průkopnické nálady.
Na Zemi, prastarém domově lidstva, žijí navíc mnozí obyvatelé v narůstajícím strachu: tajemný "bůh" Gon Orbhon natahuje z temnot ruce po moci. Vláda předpokládá, že jeho úkryt je někde ve Velkém Magellanově oblaku. Byla vypravena expedice, aby zlikvidovala zlo přímo u kořene.
Pod krycím názvem "Operace Krystalická bouře" vyrazil před půl rokem Richard Burton - po mohutných úpravách a s novou výzbrojí - na cestu. Po dlouhém letu se kosmická loď přibližuje ke svému cíli.
V Magellanu ovšem mnohé není tak, jak to Pozemšťané znají z dřívějších kontaktů. Kromě jiného terorizují blízké okolí nové hvězdokupy takzvaná šroubovicová torpéda. Pozemšťané narážejí na ztracené stvoření...

Cena: 59.00 Kč


sci-fi

Limit
/Limit/
Schätzing, Frank

Nakladatel: Euromedia Group - Knižní klub
Překlad: Vítězslav Čížek
Obálka: Michael Benson
Redakce: Ivana Parkmanová, Martina Adlová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 1176
Rozměr: 150 x 235
Provedení: hardback

2025. Průkopnické technologie vnesly revoluci do kosmických letů. Američané i Číňané v neúprosném závodě těží hélium 3 – prvek, jenž má vyřešit všechny energetické problémy světa. Tou dobou má detektiv Owen Jericho vypátrat v Šanghaji zmizelou čínskou disidentku Jo-jo. Co na první pohled vypadá jako rutina, je pouhou předehrou k hrůzostrašné honičce, neboť jak krásná, tak zároveň únavná Číňanka je držitelkou přísně střeženého tajemství a není si jista životem. Stopa vede kolem zeměkoule – a na Měsíc, kde skupina kosmických turistů učiní nebezpečný objev.

Cena: 599.00 Kč


horor - nové vydání -

Nespavost
/Insomnia/
King, Stephen

Nakladatel: Beta
Překlad: Gabriel Gössel
Obálka: Michal Kuba
Redakce: Helena Šebestová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 616
Rozměr: 150 x 210
Provedení: hardback
Stav: nové vydání

Hlavního hrdinu provázejí problémy. V poslední době má potíže se spánkem. Mívá vidění, ale není si tak zcela jistý, zda se skutečně jedná jen o halucinace. Stále ještě se nesmířil se svou čerstvou rolí vdovce a zažívá teď opravdu těžké časy... A není divu, vždyď děj příběhu se odehrává v Derry, malém městečku tak velmi dobře známém všem fanouškům tohoto autora. Pod klidným povrchem všedního života zde zuří temné síly a strhávají obyvatele nemilosrdně do svého smrtícího víru.

Cena: 449.00 Kč


komiks

Lucky Luke: Na stopě Daltonovým
/Lucky Luke 17: Sur la piste des Dalton/
Goscinny, René - Morris

Nakladatel: Egmont ČR
Překlad: Zuzana Šmejkalová
Obálka: Morris
Redakce: Stanislav Kadlec, Alena Mrázová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 48
Rozměr: 215 x 285
Provedení: paperback

Lucky Luke opět pronásleduje uprchlé vězně bratry Daltonovy. Poprvé se setkává s neuvěřitelným stopařem Tramtabumem, který ho od té doby bude doprovázet při mnoha dalších dobrodružstvích na Divokém západě.

Cena: 149.00 Kč


komiks

Myšlenky smyšlenky 2
/Hanashippanashi 2/
Igarashi, Daisuke

Nakladatel: Hanami
Překlad: Anna Křivánková
Obálka: Daisuke Igarashi
Redakce: Radosław Bolałek, Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Rok vydání: 2011
Počet stran: 236
Rozměr: 150 x 210
Provedení: paperback

Myšlenky smyšlenky je dvoudílná antologie povídek inspirovaných japonským folklórem. Příběhy zasazené do současnosti otevírají čtenáři bránu do světa plného kouzelných bytostí, nadpřirozených událostí a svérázných postav. Občas vás vyděsí, nezřídka rozesmějí, ale ve většině případů překvapí nečekanou pointou.

Cena: 275.00 Kč


sci-fi

Luminous
/Luminous/
Egan, Greg

Nakladatel: Talpress
Překlad: Petr Kotrle
Obálka: Tomáš Kropáček
Redakce: Jitka Cardová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 432
Rozměr: 110 x 175
Provedení: paperback

Greg Egan dokázal již svou první povídkovou sbírkou Axiomat, že i v době, kdy by se mohlo zdát, že science fiction všechna svá témata opotřebovala, je možné hledat nové pohledy, otevírat nové obzory. Také jeho druhá sbírka Luminous přináší v deseti povídkách brilantní, nápadité vize - od prognóz pro relativně blízkou budoucnost po improvizace vzdálené v čase i prostoru. Příběhy Grega Egana bývají vystavěny kolem poměrně složitých problematik, ať už se jedná o vyspělé biotechnologie v renegátské Amazonii, teorii čísel, chemii mozku nebo skok do černé díry, ale to hlavní - je na nich něco, co by se dalo nazvat "ohledávání hranic lidství." Tedy něco, co nebylo nikdy aktuálnější než dnes.

Cena: 299.00 Kč


komiks

Usagi Yojimbo 14: Maska démona
/Usagi Yojimbo 14: Demon Mask/
Sakai, Stan

Nakladatel: Crew
Překlad: Ľudovít Plata
Obálka: Stan Sakai
Redakce: Filip Gotfrid
Rok vydání: 2011
Počet stran: 232
Rozměr: 145 x 205
Provedení: paperback

Miyamoto Usagi vybojoval v Japonsku na sklonku bouřlivého 16. století mnoho bitev, ztratil v nich pána a stal se roninem. Zatímco se z mnoha roninů stali bandité nebo žoldnéři, Usagi si vybral osud potulného válečníka, který putuje krajinou a hledá osvícení a spravedlnost. Jeho cesta vede skrze mnohá nebezpečí, souboji se zločinci počínaje a setkáními s nadpřirozenými bytostmi konče. Usagi se musí vypořádat s lesem plným bájných příšer, mladíkem toužícím po dobrodružství, nájemným vrahem, pavoučími monstry i se zabijákem v masce démona...
Cenami ověnčený Stan Sakai vytvořil epické dobrodružství pro všechny věkové skupiny vycházející z důkladných znalostí japonské historie, kultury a mytologie. Jenom málokterý komiks nabízí tolik akce, hloubky a čisté zábavy jako Usagi Yojimbo.

Cena: 259.00 Kč


 

Přidat komentář