AKCE+PR: Draculaaa!

Článek od: Silver - 18.04.2011

Klubový filmový projekt Jameson Cult Film Club se po veřejné projekci úsměvného sci-fi Návrat do budoucnosti vrací k temnějšímu žánru, jímž se v listopadu 2010 poprvé otevřel českým fanouškům na palubě plné Vetřelců.

Dracula: Love Never Dies

Psal se rok 1897, kdy britský horrorový spisovatel Bram Stocker zpracoval původní pramen mýtu o Draculovi a nejen příznivcům gothické kultury přiblížil temný příběh v románové podobě.

O sto let později, v roce 1992, nabylo jeho dílo pod taktovkou režiséra Francise Forda Coppoly fantastické a svůdné vizuální podoby, a Draculův osud tak ožil na filmových plátnech po celém světě. Mimořádný kinematografický skvost odměněný třemi Oskary (za nejlepší kostýmy, masky a střih zvukových efektů) vyniká i hereckým obsazením, kterému vévodí Gary Oldman, Winona Ryder, Anthony Hopkins či Keanu Reeves.

Nyní, v době neustálé modernizace třetího tisíciletí, je po běžné dostupnosti filmu na DVD Coppolův mistrovský kousek v prodeji i ve vysokém rozlišení na BLU-RAY. Jak blíže, kvalitněji a skutečněji proniknout do temnotou opředené legendy impozantního knížete Draculy ?

Vážení přátelé filmové klasiky a gotické mytologie! Osudný den nepředvídatelného setkání se samotným knížetem temnot se nemilosrdně blíží !

Již ve čtvrtek 21.4. se otevřou brány pekel a v děsivých útrobách Kostela sv. Michaela Archanděla u Staroměstského náměstí (dnes Venue music club, Michalská 29, Praha 1) povstane mocný Dracula se svou družinou z hlubin nejtemnějších bájů, aby vás na rozhraní života a smrti poctil svou děsivou společností a fatálním příběhem své oddané vášně. A to nejen prostřednictvím filmové projekce. . . Temný éter a famózní scenérie, které neodmyslitelně provází Coppolovo ztvárnění tragické legendy, vás obklopí horrorovou atmosférou nasáklou pachem krve a naplní pocitem všudypřítomného napětí přímo mezi chladnými zdmi historického kostela.

Kultovní snímek Dracula: Love never dies vám bude představen v originálním znění s tituky a ve skvělé kvalitě z BLU-RAY disku. Po projekci následuje vampírská zábava, která může za přítomnosti krvelačného knížete nabýt tisíce podob a neočekávaných rozměrů. Zaručit můžeme jen to, že namísto (či kromě) krve naplní poháry irská whiskey Jameson. Vydejte se vstříc kontrovernímu hrdinovi, jenž se pro nenaplněnou avšak nehynoucí lásku postavil na stranu Zla. Na jakou stranu se postavíte vy, zůstává jen na vaší volbě. Dorazit můžete vyzbrojeni česnekem, dřevnými kůly či stříbrnými kulkami. Vítáni ale budete i jako stoupenci krutého, leč charismatického ďábelského aristokrata ve vampírské róbě.

Vstupenky za pouhých 99 Kč zakoupíte v síti TicketStream. V ceně je zahrnut voucher na Jameson drink zdarma.

Dracula / 21.4.2011 / Venue music club (Michalská 29, Praha 1) / opening v 19h / start projekce 20h

Více informací na :

Jameson Cult Film Club

Multimediální projekce kultovních snímků v produkci výrobce světově proslulé irské whiskey Jameson mají svůj původ ve Velké Británii. Cílem JCFC je dodat kvalitní filmové prezentaci absolutní rozměr a uspokojit nadstandardní potřeby i těch nejnáročnějších fajnšmekrů. V rámci svého programu navozuje atmosféru, jež poctivě respektuje obsah i náladu promítaného filmu a absorbuje diváky do samotného dění. Od své premiéry v roce 2009 představil ve své mateřské zemi filmy jako Taxikář, Moon či Trainspotting. Do Čech vstoupil JCFC v listopadu 2010 a zorganizoval projekce filmů Alien a Back To The Future.

Přidat komentář