VYŠLO: Vyšlé knihy od 13. do 22. března 2011

Článek od: Daemon - 04.05.2011

komiks

Anjel
König, Jakub

Nakladatel: Albatros Media - Plus
Obálka: Jakub König
Redakce: Petr Onufer, Soňa Šedivá, Lubomír Kuba
Rok vydání: 2011
Počet stran: 136
Rozměr: 210 x 150
Provedení: paperback

I andělé občas ztratí křídla. Horší ale je, když se ztřískají do němoty a někdo jim je šlohne, pak jim nezbude než počkat tady u nás dole na zemi, než jim zase dorostou. A čas se tu někdy pekelně vleče, ještě že si ho mohou krátit alkoholem, drogami a občasnými hovory s Bohem, který je naštěstí dost pohledná bytost a nejspíš má i pěkná prsa, jen je pořád nechce ukázat...
Komiksový strip Anjel je odpovědní na kultovní Red Meat, ba co víc. Je drsnější a nemilosrdnější!

Cena: 169.00 Kč

 


sci-fi

Star Wars: Nový řád Jedi - Nepřátelské linie 2 - Bašta rebelů
/Star Wars: New Jedi Order - Enemy Lines 2 - Rebel Stand/
Allston, Aaron

Nakladatel: Egmont ČR
Překlad: Milan Pohl
Obálka: Dave Seeley
Redakce: Stanislav Kadlec, Alena Mrázová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 248
Rozměr: 105 x 175
Provedení: paperback

Jediové se utkávají s monstrózním zlem, jakému nečelili od dob císaře Palpatina. Pokud se jim nepodaří zvítězit, galaxie je odsouzena k záhubě. Smělý plán Luka Skywalkera na zastavení yuuzhanvongské invaze selhává na všech frontách. Han a Leia Organa Solovi navíc uvíznou na malé planetě, jejíž vládci se hodlají podvolit Yuuzhan Vongům a vydat jim jediské rebely.
Luke a Mara Jade Skywalkerovi odhalují na Coruscantu šokující tajemství, jež brání Yuuzhan Vongům v naprostém ovládnutí planetárního města. Jenže když je nepřátelé vystopují, Luke, Mara a jejich spojenci se ocitají v zoufalém boji o holé životy. Vyhlídky na záchranu jsou čím dál mizivější. Ve vesmíru mezitím zuří další bitva, která může mít děsivé následky pro Novou republiku i pro řád Jedi...

Cena: 249.00 Kč

 


komiks

Daredevil: Muž beze strachu (recenze)
/Daredevil: Man Without Fear/
Bendis, Brian Michael - Maleev, Alex

Nakladatel: BB art, Crew
Překlad: Tomáš Jeník
Obálka: Alex Maleev
Redakce: Jiří Pavlovský, Mirka Pelnářová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 448
Rozměr: 160 x 235
Provedení: hardback

Tohle jsou nová pravidla Hell's Kitchen.
V letech 1979 až 1983 předváděl Frank Miller na stránkách Daredevila hotová kouzla, zcela tohoto komiksového hrdinu předefinoval a zanechal po sobě odkaz, který neměl nikdo šanci překonat.
A potom přišel Brian Michael Bendis.
Bendis byl ve světě mainstreamového komiksu drzým nováčkem, který nadchl vybíravé fanoušky hity, jako byli Sam & Twitch a Torso & Powers. Vnesl do Daredevilových dobrodružství nádech pulp fiction a věnoval pozornost rovným dílem oběma osobnostem: Mattu Murdockovi i Daredevilovi. Zkrátka nepřišel ani onen jedinečný svět, který se Daredevilovi stal domovem: jeho čtvrť, ulice potřísněné jeho krví - Hell's Kitchen.
Na stránkách Bendisova Daredevila se čtenáři seznamují s plejádou postav, které mohou existovat jen v tomto prostředí. Se Sammym Silkem, přivandrovalcem do Hell's Kitchen, který čirou náhodou zakopne o klíče ke Kingpinovu království. S Haroldem Driverem, agentem FBI, jenž se s Daredevilovým tajemstvím v kapse ocitne v bezvýchodné situaci.
Bendis také opráší dlouholeté daredevilovské stálice: skálopevně věrného Foggyho Nelsona, přátele z ulice Luka Cage a Spider-Mana, ba dojde i na krátkou mezihru s Elektrou, už jenom kvůli ní se skalním fandům vyplatí koupit si tuto knihu. A co Wilson Fisk alias Kingpin? Bendis nám naservíruje strhující, výpravný příběh, který jednou pro vždy vyřeší vztah mezi Marvelovským Mužem beze strachu a mafiánským bossem, jenž vládne městu ocelovou pěstí - završený famózní scénou, která si po právu zaslouží vstoupit do komiksové síně slávy.
Brian Michael Bendis vytvořil komiksovou sérii, která při vyprávění Daredevilových dobrodružství ve stylu pulp-fiction využívá bohatou paletu postav a psychodrama Muže beze strachu a předkládá je čtenáři v neuvěřitelně pestrém a moderním podání. Bendis a kreslíř Alex Maleev vytvořili daredevilovskou sérii hodnou síně slávy. A po právu za ni získali Eisnerovu cenu za nejlepší dlouhodobou sérii.

Cena: 990.00 Kč


horor

Horory na dobrou noc 3
/More Bloody Horowitz/
Horowitz, Anthony

Nakladatel: BB art
Překlad: Zdeněk Hofmann
Obálka: Mick Brownfield
Redakce: Jiří Pacek, Ludmila Böhmová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 144
Rozměr: 175 x 245
Provedení: hardback

Deset hororových povídek, jejichž hrdiny jsou hlavně děti, a dva dodatky z pera proslulého britského autora a scenáristy.
V pořadí již třetí sérii se setkáme např. s televizní show, ve které jde doslova o život, dražbu dívenky na internetu či vraždícím masážní křeslo. Tentokrát se autor drží klasičtějších témat, ale formálně je hravější a do textu vsouvá různá překvapení, jako jsou inzeráty na „hororové" služby, kris-kros nebo básnička s patřičně temným obsahem.
Příběhy jsou v první řadě určeny pro mládež, ale pochutnají si na nich i dospělí díky sugestivní atmosféře a typicky anglickému černému humoru.

Cena: 199.00 Kč

 


sci-fi

Leviatan (PR)
/Leviathan/
Westerfeld, Scott

Nakladatel: Euromedia Group - Knižní klub
Překlad: Lumír Mikulka
Obálka: Keith Thompson
Redakce: Viola Lyčková, David Dvořák
Rok vydání: 2011
Počet stran: 448
Rozměr: 150 x 235
Provedení: hardback

První svazek nesmírně napínavé nové série pro mladé dospělé. Odehrává se v alternativní steampunkové minulosti, v níž je svět rozdělen na Rachoťáky, kteří ovládají ohromné parní pochodující válečné stroje, a Darwinisty, jejichž hybridní “potvůrky” fungují jako vzducholodi, parní vlaky, válečné lodi i ponorky. Příběh se odehrává těsně před první světovou válkou. Alex, utajený levoboček nedávno zavražděného arcivévody Františka Ferdinanda, prchá před strýcem Františkem Josefem, který ho chce zavraždit, do Švýcarska a tam se s eznámí s Deryn, skotskou dívkou, která se v převleku za chlapce stane plavčíkem na válečné vzducholodi Leviatan, ohromném ekosystému složeném z velryb, netopýrů, včel, šestinohých psů závislých na vodíku a všelijakých jiných potvor, díky níž je neporazitelná.

Cena: 369.00 Kč

 


fantasy

Nejtemnější cesta
/The Darkest Road/
Kay, Guy Gavriel

Nakladatel: Triton, Argo
Překlad: Linda Bartošková
Obálka: John Howe
Redakce: Dominika Křesťanová, Milan Dorazil
Rok vydání: 2011
Počet stran: 368
Rozměr: 150 x 210
Provedení: hardback

V závěrečném svazku Fionavarské tapiserie se spolu s koncem magicky prodloužené zimy dostaví jarní tání přinášející všudypřítomnou smrt a zkázu. Armáda velekrále a jeho spojenců se vydává vstříc závěrečnému boji se silami Rakotha Maugrima. A ve stejnou chvíli stojí Darien, syn, jenž vzešel z Rakothova znásilnění Jennifer, před osudovou volbou. Cítí se vykořeněn a odmítnut silami dobra, vydává se tedy na temnou cestu za svým otcem. Budoucnost Fionavary je nejistá a nikdo neví, jestli se i tentokrát podaří Párače porazit, nebo zda celou zemi navěky zahalí temnota.

Cena: 358.00 Kč

 


fantasy

Percy Jackson: Bitva o labyrint (PR)
/Percy Jackson: The Battle of the Labyrinth/
Riordan, Rick

Nakladatel: Fragment
Překlad: Dana Chodilová
Obálka: -
Redakce: Ilona Sedláčková, Lucie Mikešová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 384
Rozměr: 150 x 215
Provedení: hardback

Jmenuji se Percy Jackson...
Je mi skoro 15. Svět kolem se zdá být čím dál nebezpečnějším. Tábor polokrevných už není co býval. Luke s Kronovou armádou se snaží dostat za jeho hranice. Vydáváme se do prastarého Daidalova labyrintu. Jdeš do toho s námi?
Musím tě ale varovat, důmyslné podzemní bludiště může člověka dovést kamkoli, zmást, dohnat k šílenství a zahubit...

Cena: 399.00 Kč

 


sci-fi

Povídky z jiné dimenze
Matějček, Petr

Nakladatel: Plejáda publishing
Obálka: Martin Zhouf
Redakce: Jana Vašínová, Martin Zhouf
Rok vydání: 2011
Počet stran: 224
Rozměr: 150 x 210
Provedení: hardback

Kniha Povídky z jiné dimenze obsahuje 20 napínavých příběhů řadících se k novodobé české sci-fi literatuře. Přináší čtenáři zábavu, akci a napětí podpořenou kvalitním příběhem zakončeným neotřelou a mnohdy nečekanou pointou. Mezi náměty se setkáme s tématem lidské existence v konfrontaci s mimozemskou civilizací, životem v paralelních dimenzích, existencí podivného kmene dvoumetrových bytostí - pozůstatku jiné civilizace - žijících v odlehlých končinách Země, dostaneme se do výcvikového střediska super-telepatů, kteří bojují o nadvládu nad světem, či do zvláštních prostředí, jež lidem vytváří počítačový program. Nebude chybět ani souboj vesmírných pašeráků se záchranářským týmem o tajemnou zásilku, která uvízla na zdánlivě mrtvé planetě, nebo pátrání po tajemství rokle, jejíž průchod změní život člověka v drobných detailech. Proč asi? Vydejte se za hranice reality a nechte se, společně s Povídkami z jiné dimenze, pohltit říší fantazie.

Cena: 299.00 Kč

 


komiks

SUPER komiks 01
Halas, Paul - Andersen, Flemming - Hedman, Per - …

Nakladatel: Egmont ČR
Překlad: David Litvák
Obálka: -
Redakce: -
Rok vydání: 2011
Počet stran: 256
Rozměr: 125 x 190
Provedení: paperback

256 stran komiksů plných zábavy, vtipů a dobrodružství. Nechte se bavit kouzelným světem Walta Disneye a jeho slavných postaviček. Se svými příběhy na vás čekají kačer Donald, strýček Skrblík, myšák Mickey a mnozí další.

Cena: 129.00 Kč

 


komiks

Thorgal 16: Vlčice
/Thorgal 16: Louve/
Rosinski, Grzegorz - Van Hamme, Jean

Nakladatel: Albatros Media - CooBoo
Překlad: Richard Podaný
Obálka: Grzegorz Rosinski
Redakce: Ondřej Müller, Alexandra Horová, Lubomír Kuba
Rok vydání: 2011
Počet stran: 48
Rozměr: 210 x 295
Provedení: paperback

Další díl Thorgala je tady! Thorgal a Aaricia se synem Jolanem se vracejí do rodné vikinské vesnice. Cestu jim však zkříží vikinský náčelník Wor Skvělý a žádá Thorgala o pomoc při dalších bitvách. Když Thorgal odmítne a Wora pokoří, náčelník přísahá pomstu!

Cena: 179.00 Kč

 


horor

Všichni mrtví (Cyklus Pravá krev)
/All Together Dead/
Harris, Charlaine

Nakladatel: Baronet
Překlad: Ludmila Havlíková, Tomáš Havlík
Obálka: Martina Kysucká
Redakce: Josef Frais
Rok vydání: 2011
Počet stran: 320
Rozměr: 125 x 200
Provedení: hardback

Sookie, kromě toho že ji její upír Bill zradil, musí čelit mnoha nesnázím.
Je pro své mimořádné schopnosti přizvána na vrcholný sněm upírů, aby pomohla při soudu s královnou louisianských upírů, která je obviněna z vraždy.
Sookie ví, že je královna nevinná, ale situace se komplikuje dalšími násilnostmi a Sookin detektivní um je postaven před největší zkoušku, kterou projde jen s pomocí svého nového pomocníka Barryho a jeho telepatického vnímání.

Cena: 259.00 Kč

 


XB-1 03/2011 (recenze)
Kress, Nancy - Smith, Michael Marshall - Petrák, Milan - … 

Nakladatel: Konektor
Překlad: Daniela Orlando, Milan Žáček
Obálka: Martin Zhouf
Redakce: Vlado Ríša, Jaroslav Jiran, Martin Šust
Rok vydání: 2011
Počet stran: 80
Rozměr: 210 x 300
Provedení: paperback

Měsíčník sci-fi, fantasy a hororu.

Povídky:
- Nancy Kress: Erdmannův nexus
- Michael Marshall Smith: Co se stane, když se v noci probudíte
- Milan Petrák: Za trochou nenávisti...
- Jiří Kelbl: Melancholie
- Kamila Hamalčíková: Katastrofa 5323
- Petra Kubátová: Zeď

Cena: 75.00 Kč

 


fantasy

Za stíny (ukázka)
/Beyond the Shadows/
Weeks, Brent 

Nakladatel: Fantom Print
Překlad: Jakub Mařík
Obálka: Calvin Chu
Redakce: Libor Marchlík, Jiří Popiolek
Rok vydání: 2011
Počet stran: 352
Rozměr: 145 x 205
Provedení: paperback

Logan Gyre se stal králem Cenarie, země v obležení, s vyčerpanou armádou a pramalou nadějí. Má jen jedinou šanci, zoufalý risk, který by mohl zničit celé království.
Na severu má nový Bohokrál plán. Pokud přinese kýžené ovoce, nikdo ho už nedokáže zastavit.
Kylar Stern nemá na výběr. Aby zachránil své přátele - a možná i nepřátele - musí dokázat nemožné. Musí zavraždit bohyni.

Cena: 249.00 Kč

 


komiks

Batman: Temné vítězství 1
/Batman: Dark Victory 1/
Loeb, Jeph - Sale, Tim 

Nakladatel: BB art, Crew
Překlad: Jaroslava Kočová
Obálka: Tim Sale
Redakce: Jiří Pavlovský, Viktor Janiš
Rok vydání: 2011
Počet stran: 192
Rozměr: 170 x 265
Provedení: hardback

Nikdo z vás není v bezpečí.
Děj příběhu, v němž Batman musí zastavit nepolapitelného vraha policistů známého jako „Šibeniční vrah", je zasazen do počátků éry Temného rytíře. Batman musí Šibeničního vraha dostat dřív, než opět udeří.
Jediným vodítkem k odhalení totožnosti Šibeničního vraha je dětská hra Šibenice přišpendlená na tělo každé oběti.
Hlavními podezřelými jsou esa zločineckého podsvětí - Two-Face, Joker, Riddler, Catwoman.
Věřit už nelze ani policii, nyní v čele s nově jmenovaným komisařem Gordonem.
Aby Batman vyřešil tento zločin, musí pátrat na těch nejnečekanějších místech.
Tohle musí udělat sám...
Nové napínavé vyšetřování vraždy od nositelů Eisnerovy ceny, Jepha Loeba a Tima Salea, od nichž pochází Batman: Dlouhý Halloween i kultovní komiks Superman for All Seasons.

Cena: 499.00 Kč

 


komiks

Crew2 29/2011
Wagner, John - Siku - Abnett, Dan - … 

Nakladatel: Crew
Překlad: Jiří Pavlovský, Darek Šmíd
Obálka: Eduardo Risso
Redakce: Petr Litoš, Jiří Pavlovský, Milan Krejčí, Martin Němec, Ľudovit Plata, Tomáš Prokůpek, Marek Barányi
Rok vydání: 2011
Počet stran: 76
Rozměr: 210 x 295
Provedení: paperback

Další várka komiksových příběhů. A hned s dvěma premiérami. Za prvé se poprvé v Crwi objeví Spider-Man... vlastně neobjeví, protože i když je příběh z jeho řady, je Odstupné temná gangsterka, která ukazuje, co se stane poté, co Spider-Man překazí Kingpinovu akci. A poprvé se u nás objevuje i legendární komiksový tvůrce jménem Boucq. A pak už je to klasika. Dredd zjistí, jaká je fuška zatýkání Když nejede výtah (v podání výtvarníka známého coby Siku), dozvíme se Co dělat v Downlode, když jste mrtví a samozřejmě spoustu dalších úžasných věcí.

Cena: 99.00 Kč

 


fantasy

Křišťály moci: Hněv Pána ohně
Burdová, Michaela 

Nakladatel: Fragment
Obálka: Petr Vyoral
Redakce: Helena Klečková, Lucie Mikešová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 280
Rozměr: 160 x 235
Provedení: hardback

Vítejte v Mianthilii, čarovné zemi elfů! Boj Temných a Bílých elfů o sedm křišťálů moci, jejichž prostřednictvím je možné ovládnout celý svět pokračuje druhým dílem. Neilin se konečně dostane do země Bílých elfů a s pomocí elfí královny získá první křišťál. V cestě za dalšími křišťály ji však neustále pronásleduje Temný elf Isgraël, který vyšle do boje svou tajnou zbraň, a to draka - posledního Pána ohně. Jak dopadne boj o druhý křišťál s Pánem ohně? Podaří se Neilin vyhrát a pokračovat v hledání dalších křišťálů?

Cena: 279.00 Kč

 


fantasy

Hry s příběhem: Zločin a trest
Holub, Zbyněk K. (ed.) - Černín, Karel (ed.) 

Nakladatel: Mytago
Obálka: Roman Kýbus
Redakce: Václav Pražák, Jiří Reiter
Rok vydání: 2011
Počet stran: 362
Rozměr: 110 x 160
Provedení: paperback

Jaká je souvislost mezi kameny vrostlými do tváří druidů a brutálními vraždami žen v současném New Yorku? Co spojuje romantiku viktoriánské Anglie s drsnou realitou vězeňské planety v daleké budoucnosti? A co má společného sanatorium plné podvržených dětí a prastarý dub obrážející listím jen jediný den v roce?
Už od devadesátých let hrají v České republice stovky lidí RPG hry, které jim umožňují prožívat příběhy ve světech fantazie (nejznámější z těchto her je Dračí doupě). Přesto teprve nyní vychází sbírka povídek, která představuje všechny významné české RPG projekty na jednom místě. Poprvé tak máte příležitost ochutnat, jaké příběhy můžete v herních světech od českých tvůrců prožít, s jakými bytostmi se v nich můžete setkat, kým se zde vy sami můžete stát.
Kniha však není určena jen hráčům - vždyť vyprávění příběhů je staré jako lidstvo samo. Společným tématem této sbírky je zločin a trest. A tak můžete napjatě sledovat, jak zestárlého vykradače hrobek dohánějí dávné hříchy, jak zlomyslní dokážou být britští skřítci nebo jak skončí setkání zraněného komtura rytířského řádu s ranhojičem, který má důvod s jeho léčbou příliš nespěchat.

Cena: 249.00 Kč

 


fantasy

Kaštanový král
/The Chestnut King/
Wilson, N. D. 

Nakladatel: Euromedia Group - Knižní klub
Překlad: Dana Stuchlá
Obálka: Jeff Nentrup
Redakce: Viola Lyčková, David Dvořák
Rok vydání: 2011
Počet stran: 496
Rozměr: 150 x 235
Provedení: hardback

ZKdyž Henry York objevil za stěnou své ložnice devětadevadesát tajných dvířek, netušil, že to jsou vstupy do mnoha dalších světů. Bohužel se mu zároveň podařilo osvobodit i nesmrtelnou čarodějnici z pradávných dob, která dychtí po moci a chystá se zničit veškeré světy za dvířky – a zároveň i všechny ty, které má Henry rád. Henrymu nezbývá než požádat o pomoc legendárního Kaštanového krále. Všechno má však svou cenu a může se stát, že Kaštanový král po něm na oplátku bude vyžadovat cosi stejně nebezpečného jako čarodějnice sama.

Cena: 349.00 Kč

 


komiks

Spirála 3 (recenze)
/Uzumaki 3/
Itó, Džundži 

Nakladatel: Zoner Press
Překlad: Jana Hrčková, Jan Horgoš
Obálka: Džundži Itó
Redakce: Pavel Kristián, Jana Tučníková
Rok vydání: 2011
Počet stran: 222
Rozměr: 145 x 210
Provedení: paperback

Kdysi šťastné a spokojené městečko Kurouzu se pomalu, ale jistě mění v ruiny. Tajfuny změnily ulice k nepoznání a z kdysi živého maloměsta se stává město duchů. Moc spirál útočí plnou silou ze všech stran a lidé i jejich schopnosti se mění doslova před očima. Celá oblast je prokletá, kdo do ní jednou vstoupí, už nemá šanci na návrat. Záchranáři, kteří přicházejí na pomoc z vnějšího světa, jsou předem odsouzeni ke zkáze. Strašlivá spirála ovládá rozum i myšlenky a z lidí se stávají šílené stvůry, schopní činů, při jejich představě by jim dříve tuhla krev v žilách.
Odříznuti od pomoci zvenčí se Kirie se Šuičim snaží o jediné. Přežít. Tajemná síla ovládající celé město má však jiné plány. Sledujte závěr děsivého a odporného hororu Džundžiho Itóa.

Cena: 195.00 Kč

 


horor

Pokoušená (cyklus Škola noci)
/Tempted/
Cast, P. C. - Cast, Kristin 

Nakladatel: Euromedia Group - Knižní klub
Překlad: Jana Kunová
Obálka: Viera Fabianová
Redakce: Iveta Poláčková, Martina Bekešová, David Dvořák
Rok vydání: 2011
Počet stran: 368
Rozměr: 130 x 205
Provedení: hardback

Zoey Redbirdové a jejím přátelům se podařilo vyhnat z Tulsy nesmrtelného anděla Kalonu i zlou velekněžku Neferet a mohou se tak vrátit do Školy noci, po které se jim všem už stýská. Kalonovo záhadné kouzlo však stále působí a Zoey musí jeho svádění odolávat pokaždé, když vstoupí do říše snů. Navíc se jí zdá, že v Kalonovi se přece jen skrývá přinejmenším troška dobra. Není však sama, kdo musí dělat těžká rozhodnutí a vybrat si, jestli poslechne instinkt, nebo hlas rozumu. Její nejlepší kamarádka Stevie Rae, první dospělá červená upírka na světě, totiž skrývá temné tajemství, které ji může stát život – anebo jí ho naopak zachránit.

Cena: 299.00 Kč

 


sci-fi

Zkazky z planety Země
/Tales from Planet Earth/
Clarke, Arthur C. 

Nakladatel: Baronet
Překlad: Veronika Volhejnová
Obálka: Jan Ungrád
Redakce: Daniela Čermáková
Rok vydání: 2011
Počet stran: 304
Rozměr: 125 x 200
Provedení: hardback
Stav: nové vydání

Ve svých knihách překlenul Clarke celý vesmír. Přenesl své čtenáře přes nepředstavitelné vzdálenosti do podivuhodných míst a časů. Avšak současně nikdy neztratil z očí svůj domov. Mnoho jeho největších a nejlepších prací se odehrává na Zemi, či zde pramení.
Tato sbírka obsahuje autorovy nejlepší povídky o naší planetě, která pro něj, snad víc než pro kohokoliv jiného, byla domovem celá. A tak nás v této knize provádí po svém domově, aby se s námi podělil o svůj úžas nad ním, a zve nás, abychom se s ním sdíleli jeho vize a sny.

Cena: 239.00 Kč

 


fantasy

Assassin's Creed: Bratrstvo (recenze)
/Assassin's Creed: Brotherhood/
Bowden, Oliver 

Nakladatel: Fantom Print
Překlad: Kateřina Niklová
Obálka: Ubisoft
Redakce: Libor Marchlík, Jiří Popiolek
Rok vydání: 2011
Počet stran: 288
Rozměr: 145 x 205
Provedení: paperback

„Vydám se do černého srdce říše, abych zničil své nepřátele. Ale Řím nepostavili za jeden den a neobnoví ho osamělý asasín."
Z kdysi mocného Říma zbyly jen ruiny. Městu vládne utrpení a jeho obyvatelé žijí ve stínu nelítostné rodiny Borgiů. Jen jeden muž může lid osvobodit od tyranie Borgiů. Ezio Auditore, mistr asasín.
Cesare Borgia, zákeřnější a nebezpečnější než jeho otec papež, nespočine, dokud nedobude Itálii. A ve zrádných dobách se spiklenci dají najít všude, dokonce i v řadách samotného bratrstva...

Cena: 249.00 Kč

 


fantasy

Hra o trůny (recenze)
/A Game of Thrones/
Martin, George R. R. 

Nakladatel: Talpress
Překlad: Hana Březáková
Obálka: Martina Pilcerová
Redakce: -
Rok vydání: 2011
Počet stran: 846
Rozměr: 135 x 205
Provedení: hardback
Stav: nové vydání

Úvodní část epického fantasy eposu odehrávajícího se ve světě temného středověku, mezi statečnými rytíři, mocnými čaroději, draky, zlovlky a čarostromy...
Jako strážce severu lord Stark považuje za prokletí, když ho král Robert pověří úřadem pobočníka vladaře a vyšle ho na jih, odkud se zatím nikdo z jeho rodiny nevrátil. Bezejmenní staří bohové nemají na jihu žádnou moc, Starkova rodina je brzy rozdělena a pobočník sám je polapen do sítě nebezpečných intrik. Ba co hůř, v exilu ve Svobodných městech za mořem dospěl pomstou posedlý chlapec. Jako dědic šíleného Dračího krále, jehož rodina byla vyvražděna, si dělá nárok na trůn.
A na severu, tam za Zdí, kde člověk nemůže nikdy říct, co je živé a co ne, se mezitím houfují mrtvé armády Jiných, které vyčkávají na konec léta a nadvládu dlouhé zimy. Příběh zrady a ambicí, lásky, čar a kouzel může začít. Zima přichází!

Druhé vydání úvodní části fantasy eposu Písně ledu a ohně, vázané v jednom svazku.

Cena: 499.00 Kč

 


horor

Krásní mrtví: Jonas (PR)
/Beautiful Dead: Jonas/
Maguire, Eden 

Nakladatel: Fragment
Překlad: Edita Drozdová
Obálka: -
Redakce: Helena Škodová, Lucie Mikešová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 272
Rozměr: 115 x 185
Provedení: paperback

Nejsou živí. Nejsou mrtví. Něco mezi tím. V průběhu jednoho roku zemřou za podivných okolností čtyři mladí, krásní lidé, studenti ellertonské střední školy. Jonas, Arizona, Summer a - Phoenix. Ta poslední smrt zasáhne Darinu nejvíc. Byl to její kluk, její veliká, největší láska... Je její setkání s Krásnými mrtvými skutečné? Co znamenají ta andělská křídla, která vidí, slyší a která nakonec sama dostává? Jonas zemřel jako první, zabil se na motorce. Ale je tolik nezodpovězených otázek... Odhalí Darina včas temná tajemství tajemství, aby tak vykoupila duše Krásných mrtvých?

Cena: 199.00 Kč

 


fantasy

Pán císařů
/Lord of Emperors/
Kay, Guy Gavriel 

Nakladatel: Talpress
Překlad: Milena Poláčková
Obálka: Milan Dubnický
Redakce: Květa Svárovská
Rok vydání: 2011
Počet stran: 480
Rozměr: 130 x 200
Provedení: paperback

Druhá kniha Kayovy Sarantské mozaiky pokračuje opět plavbou do Sarantia, která vnáší do příběhu nového aktéra, bassanského doktora Rustema. Jakmile vstoupí do města, je stejně jako Crispin okamžitě vtažen do složitých intrik kolem dvora a s nimi souvisejícího nebezpečí a do závratného tempa, kterým se události dají do pohybu. Valeriovy plány na válečná tažení proti Crispinovu i Rustemovu domovu, ambice členů císařského dvora a antajské královny z Rhodia, která je v Sarantiu v exilu, nevysvětlitelné požáry, které v sarantských ulicích noc co noc vypuknou, to všechno zasahuje do osudů velmi přesvědčivě vykreslených postav kolem Crispina, bývalé otrokyně Kasie, vozatajů na císařském hipodromu, vojáků, obyčejných lidí i císařské rodiny, a ústí v dramatické vyvrcholení.

Cena: 389.00 Kč

 


sci-fi

Příběhy vašeho života
/Stories of Your Life and Others/
Chiang, Ted 

Nakladatel: Albatros Media - Plus
Překlad: Richard Podaný, Pavla Horáková, Robert Hýsek
Obálka: Milan Malík
Redakce: Martina Mašínová, Alexandra Horová, Lubomír Kuba
Rok vydání: 2011
Počet stran: 272
Rozměr: 135 x 205
Provedení: hardback

Už jste si někdy z vrcholku Babylonské věže razili cestu vzhůru nebeskou klenbou, tvrdou jako žula? Už jste někdy zastavovali krvácení člověka poraněného při útoku anděla? Už jste někdy vedli jednání s radiálně symetrickými mimozemšťany, kteří se dorozumívají ne jedním, ale hned dvěma velmi zvláštními jazyky? Že ne? Ted Chain, jeden z nejlepších povídkářů, vám na tyto otázky odpoví ve své nové knize!

Cena: 299.00 Kč

 


sci-fi

Rodinný podnik
/The Family Trade/
Stross, Charles 

Nakladatel: Talpress
Překlad: Hana Březáková
Obálka: Jana Šouflová
Redakce: Květa Svárovská
Rok vydání: 2011
Počet stran: 304
Rozměr: 130 x 200
Provedení: paperback
Stav: nové vydání

Miriam Becksteinová, ambiciózní žurnalistka z Bostonu, žije spokojeným životem, a to až do dne, kdy zjistí, že když se upřeně zadívá do medailonu po své matce, ocitne se ve světě temného středověku... kde ji pronásledují rytíři ve zbroji a s automatickými zbraněmi místo mečů. Po opakovaných výpravách následuje únos, a Miriam se dozvídá, že je ve skutečnosti dlouho pohřešovanou dědičkou šlechtického rodu, příslušnicí jedné z rodin mocného Klanu, jež oplývají schopností přecházet mezi paralelními světy - svým královstvím a novodobou Amerikou. Je uvržena do světa intrik a vražedných úkladů, ze kterých zdánlivě není úniku. Toto zábavné, hravé a napínavé srovnávání životního stylu dvou odlišných světů a epoch, zkombinované s dobrodružným příběhem, udrží čtenáře v napětí od začátku do konce.

Cena: 269.00 Kč

 


sci-fi

Vykoupení Kryštofa Kolumba (recenze)
/Pastwatch: The Redemption of Christopher Columbus/
Card, Orson Scott 

Nakladatel: Laser-books
Překlad: Andrea Peprlová
Obálka: Jan Patrik Krásný
Redakce: Tomáš Jirkovský, Helena Šebestová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 416
Rozměr: 110 x 165
Provedení: paperback

Vykoupení Kryštofa Kolumba sice není nejznámějším Cardovým dílem, ale mnozí ho pokládají za jeho nejvyzrálejší a možná i nejlepší román. Každý ví, jak zničující účinek mělo objevení Ameriky na tamní domorodé obyvatelstvo. Představte si tedy, že vědci z budoucnosti tuto tragédii pečlivě prostudovali a rozhodli se tok dějin změnit. Nejdříve je však nutné zjistit, co vlastně pohánělo Kolumba tak silně v jeho objevitelské snaze...
A to je úkol pro dvojici pozorovatelů, manželský pár a později i pro jejich dceru. Kolumbus se v jejich očích proměňuje z dobře známé historické postavy v charismatického vůdce, hluboce věřícího člověka a muže mnoha předností i slabostí, které korespondují s dobovým chápáním světa. Zcela samostatný román Vykoupení Kryštofa Kolumba patří díky pečlivě a věrohodně vystavěným charakterům k vrcholným dílům science fiction s motivem cest v čase.

Cena: 279.00 Kč

 


fantasy

Likario (recenze)
Šlechta, Vladimír 

Nakladatel: Brokilon
Obálka: Michal Ivan
Redakce: Robert Pilch, Jiří Popiolek
Rok vydání: 2011
Počet stran: 320
Rozměr: 110 x 165
Provedení: paperback

Likario zažívá obrovský rozvoj, vlastně se teprve teď stává městem. Lidé, skřeti i všemožní míšenci zde nacházejí dobré místo k životu. Ve starém  podzemí se však  někdo skrývá. Potají získává spojence, zastrašuje, korumpuje. Plánuje, že jedné temné noci vyjde na povrch a stane se místním vládcem.

Cena: 248.00 Kč

 


sci-fi

Příliš blízké setkání
Kotouč, Jan 

Nakladatel: Epocha
Obálka: Karel Zeman
Redakce: Tomáš Němec, Boris Hokr
Rok vydání: 2011
Počet stran: 224
Rozměr: 110 x 165
Provedení: paperback

O mimozemské rase Hunů lidé věděli jen jedno: komunikace s nimi probíhá skrze válečné lodě - Hunové totiž útočili na každého, kdo se přiblížil k jejich území. Komandér-poručík Vivian Evansová to moc neřešila, jako nový taktický důstojník na lehkém křižníku Ardent měla plno vlastních problémů. Všechno se ale od základů změnilo, když Ardent dostal rozkaz vydat se na mateřskou planetu Hunů, aby se pokusil s agresivními mimozemšťany navázat přátelský dialog.

Cena: 139.00 Kč

Rozhovor s autorem.

 


fantasy

Zmije (recenze)
/Żmija/
Sapkowski, Andrzej 

Nakladatel: Leonardo
Překlad: Stanislav Komárek
Obálka: Jana Komárková
Redakce: Robert Pilch, Jiří Popiolek
Rok vydání: 2011
Počet stran: 224
Rozměr: 105 x 175
Provedení: paperback

Afghánistán, sedmý rok panování Alexandra Velikého.
V bohy zapomenuté zemi umírají nejlepší synové Makedonie.
Aleksandros ho Trítos ho Makedón!
27. července 1880.
V průběhu druhé britsko-afghánské války ztrácí 66. pěší pluk v bitvě u Maiwandu čtyřiašedesát procent svého početního stavu.
God Save the Queen!
15. února 1989.
Ukončení sovětské intervence v Afghánistánu, během níž zahynulo více než třináct tisíc vojáků Rudé armády.
Da zdravstvujet Sovětskij Sojuz!
Rok 2010.
Znovu jsou tady. Ani šuraví, ani amerikáni, ale nějací další, šejtanem vyslaní nevěřící psi - aby je Alláh vyhubil.
Lá iláha illá-l-láh!

Cena: 220.00 Kč


 

Přidat komentář