PR+SOUTĚŽ: Letní čtenářská soutěž - poznejte hrad

Článek od: Anonym - 16.08.2011

Náš portál pravidelně seznamuje své čtenáře se zajímavostmi z oblasti literární fantastiky. Tentokrát věnujeme pozornost možným inspiračním zdrojům. Rozhodli jsme se vyzkoušet vaše znalosti českých pamětihodností, které jsou navíc v této době dovolených a prázdnin vhodným tipem na výlet. Na výherce čeká kromě tradiční knižní odměny, jejíž přečtení samozřejmě doporučujeme, také jedna velmi zvláštní a hodnotná cena, kterou do soutěže věnoval Spolek přátel krásného slova.

Jaká jsou pravidla?

Jednoduchá! Stačí, když poznáte český hrad, který se stal předlohou pro ilustraci na obálce nedávno vydané knihy debutující české autorky Zuzany Hlouškové. Jedná se o netradičně poeticky pojatý román s krásnými stylovými ilustracemi, přinášející zprávu o zničení světa, kde byla vyřešena otázka kvadratury kruhu. Zdá se vám to málo? Pak se pokuste zodpovědět ještě bonusovou otázku: Poznáte další českou lokalitu, která se nápadně podobá místu z příběhu?

O co se soutěží?

Pokud správně zodpovíte i bonusovou otázku, můžete vyhrát prvotřídní dalekohled Celestron SkyMaster, s jehož pomocí prokouknete všechny hradní záhady. Pět vylosovaných soutěžících, kteří odhalí alespoň ilustraci z obálky, obdrží román Čtyři klíče s věnováním autorky.

Kam a jak zasílat odpovědi?

Své tipy zasílejte nejpozději do 30. srpna 2011 včetně na e-mail: lukas.vanicek@fantasyplanet.cz. Odpovědi uvádějte ve formátu: Na obálce je: konkrétní český hrad, v románu na straně č. XX je: další velmi známé místo. Do předmětu uveďte heslo„soutěž“. Výsledky zveřejníme na webech Sarden, Fantasy Planet i SPKS (http://www.spks.info/).

Lukáš Vaníček (Spolek přátel krásného slova)

Přidat komentář