CON+PR: Fénixcon 2011

Článek od: Anonym - 01.12.2011

Úvod

Po apokalypse a následném chaosu musí nutně přijít na řadu - Genesis (zrod nebo vznik).

Toto je vůbec kouzelné téma. Badatelé se dodnes hádají, kdo byl původním autorem biblické Genesis (Mojžíš zřejmě dost těžko mohl psát o vlastní smrti :-)). Genesis je rovněž název populární britské skupiny, jejímiž nejznámějšími členy byli Peter Gabriel a následně Phil Collins.

Ovšem geneze jako taková je na počátku všeho – člověka, příběhu, knihy, aktu, činu, konu (nebo conu?). Letos se tedy podíváme na zoubek počátkům (určitě nemáme na mysli obec Počátky v trojúhelníku mezi Pelhřimovem, Jindřichovým Hradcem a Telčí, ani část Chotěboře, či Seče, eventuálně Kraslic - ty jsou jaxi :-) někde jinde :-)).

Na počátku všeho bylo údajně slovo – ovšem bylo to skutečně ono Effelovsko-Werichovské: "Budiž světlo!" ze slavného animovaného filmu "Stvoření světa"? Tady by se zavilí kuřáci mohli hádat, jaký druh zapalovače Bůh použil (zda americký Zippo nebo tzv. rakušák – dle svědectví pamětníka, který to údajně viděl v rakouské TV se při nějaké estrádě konferenciér zeptal diváků, mají-li něco, nač se mohou 100% spolehnout – jeden z nich povstal a prohlásil, že se může spolehnout na svůj zapalovač. Byl pozván na jeviště a tam jím 100x škrtl, zapalovač 100x chytil – podle šuškandy okamžitě dostal od výrobce za tuto úžasnou reklamu nový Mercedes; prodávám, jak jsem koupil, pozn. Tunelář)

Ale zpět od ohně ke krbu – najmě takhle v zimních měsících je vyloženě pohoda usednout s dobrou knihou u sálajícího tepelného zdroje a ponořit se do příběhu.

Dozvíte se, jak vzniká povídka nebo kniha z hlediska autora či vydavatele, a naši přednášející Vám přiblíží, jak vzniká cokoli (a nemusí se právě jednat o rodinnou tragédii :-)).

Příjemnou zábavu přeje jménem organizátorů Tunelář v.v.

Přidat komentář