WORKSHOP: Šťastná sedmička - další kolo literární dílny

Článek od: Míla Linc - 09.01.2012

Chcete se stát spisovatelem? Existuje mnoho cest, ale všechny dají spoustu práce a stojí to spoustu dřiny. Městská knihovna v Praze nabízí možnost, jak si malinko ulehčit. Již po sedmé totiž začne další kolo literárního workshopu, který už několik let probíhá na smíchovské pobočce.

Pokud máte zájem psát, baví vás to a chtěli byste se naučit víc, máte tedy možnost. Ale pamatujte, že i když vám nabídneme hodně rad a získáte zkušenosti, stejně to vždycky bude jenom na vás.

V Městské knihovně v Praze zahájíme v únoru 2012 již sedmý cyklus literárního SFaF workshopu „Mistři písmen, učni slov“. Jaké jsou naše výhody? Dozvíte se řadu důležitých věcí, které vám třeba pomohou zvítězit v literárních soutěžích nebo prostě jenom o trochu lépe zvládnout řemeslo. Seznámíme vás s „důležitými“ lidmi, jako jsou nakladatelé, redaktoři či vydavatelé. Seznámíme vás s jinými kolegy autory, kterých se můžete zeptat na jejich zkušenosti. Stačí pětkrát v průběhu půl roku zajít do knihovny a bude to!

Někteří z našich účastníků již dosáhli nemalých úspěchů: první místo v Ceně Karla Čapka, první místo v soutěži Daidalos, řada dalších umístění v prvních desítkách, otištěné povídky v Ikarii (nyní XB-1) a Pevnosti, a „objevení“ autorů, kteří se díky tomu ocitli v některých antologiích (např. Legendy: draci).

Podmínky účasti jsou jednoduché: Stát se čtenářem knihovny (lze zařídit i na místě, čtenářský průkaz stojí 80 korun) a mít připravenou povídku cca 5-10 stránek dlouhou, na níž budete ochotni během půl roku pracovat, a mít odvahu postavit se čelem ke kritice ostatních účastníků a lektorů. S touto povídkou budeme, byť nepřímo, pracovat po celou dobu. A samozřejmě, udělat si jednou měsíčně v sobotu čas.

Pokud máte zájem, napište na email lincm@mlp.cz – čím dříve, tím lépe. Budeme se těšit na viděnou.

(Fotografie je pouze ilustrační; Redakce)

Přidat komentář