PR+LITERATURA: Vladimír Liška - Nejděsivější místa české historie

Článek od: Anonym - 26.01.2012

V PRAZE DNE 23. LEDNA 2012 - Osudovost, tragika, zločin a někdy i tajemno – to spojuje místa, která si podle Vladimíra Lišky zaslouží označení nejděsivější. Jde o místa s magií lidské bolesti, utrpení, bídy, ale i smrti, která si zde kdysi vybírala svou krutou daň.

Vydává XYZ, počet stran 264, doporučená cena 299 Kč

Zkušený záhadolog vede čtenáře na místa, kde se odehrály tragédie válečné, politické i ryze soukromé. Nejstarší příběh z Obřího hradu je starý dva a půl tisíce let, ten poslední z kladenského domu U vraha se odehrál před šedesáti lety. Všechny však mají společné to, že tragické události, které se tam odehrály, byly vždy dílem lidí, ne prozřetelnosti nebo osudu.
„Děsivá místa a události našich dějin jsou proto varovnou připomínkou, co se může stát, když pro někoho lidský život přestane mít cenu,“ říká v doslovu Vladimír Liška.

Vladimír Liška (1955) je přední český záhadolog, publicista a spisovatel. V 90. letech minulého století byl zakladatelem a prezidentem Československé archeoastronautické asociace, která se zaměřovala na propagaci paleoastronautiky, ufologie, parapsychologie, psychotroniky a řešení historických otazníků a záhad. Od roku 2001 se plně věnuje publicistické dráze, je autorem více než třiceti knížek. Patří ke kmenovým autorům nakladatelství XYZ, kde mu od roku 2007 vyšlo už 15 titulů.

Přidat komentář