PR+LITERATURA: Rod Rees, Polosvět: Léto

Článek od: Anonym - 21.11.2012

V Nakladatelství JOTA právě vychází novinka z ediční řady Beletrie. Třetí díl světově úspěšné tetralogie.
„Umělecké dílo... Temný bratranec Zeměplochy.“ Stephen Baxter, spisovatel

POLOSVĚT: LÉTO
Rod Rees

Události v PoloSvětě nabírají na dramatičnosti. Heydrich, hnán touhou ovládnout celý PoloSvět, vyhlašuje válku dalšímu sektoru – Sabatii. Její vládkyně, císařovna Wu, má podobný záměr, přičemž spoléhá na supertajnou zbraň, s jejíž pomocí chce vyhladit „nepohodlnou“ polovinu lidstva. Lady IManual, dříve Ella Thomasová, v podobě reinkarnovaného prastarého zla Lilith, za nimi nezaostává a světovlády chce dosáhnout magií. Do cesty jí však vstupuje její bratr Billy vyslaný z reálného světa profesorem Bolem, jenž má své vlastní plány nejen ohledně vývoje v PoloSvětě, ale především na ovládnutí reálného světa prostřednictvím tajemných gřigořů. A obyčejní obyvatelé PoloSvěta doufají, že je spasí Mesiáš. Adeptů je však několik a nikdo přesně neví, kdo z nich je ten pravý…

Děj třetího dílu série se odehrává převážně v čínsko-japonské feministické Sabatii, do níž se stahují ti, co uprchli před Heydrichem z ostatních sektorů či jsou nedobrovolně přivedeni, jako například daemon Norma Williamsová a její přátelé z normalistického hnutí. Velikášské záměry vůdců jednotlivých sektorů, nečekaná mocenská spojenectví, rychle se měnící politická situace, zákulisní intriky, proradnost údajných přátel a vynucená spolupráce s dřívějšími nepřáteli – taková je realita PoloSvěta v horkém létě roku 1005.

I třetí díl nabízí příběh s dramatickým spádem a množstvím nečekaných zvratů. Na povrch vyplouvají další indicie skutečného důvodu, který stojí za vytvořením PoloSvěta. V něm se však věci vyvíjejí zcela nečekaně a hlavně odlišně od plánů jeho stvořitelů. Komplikovaný propletenec postav a událostí nabývá na jasnosti, ale je všechno opravdu tak, jak se na první pohled zdá?

Ponořte se do fascinujícího virtuálního světa v dalším pokračování příběhu, který vás určitě nebude nudit a hlavně navnadí na závěrečnou část, jež přinese strhující vyvrcholení.

Zažijte maximum v počítačové simulaci PoloSvět!
Strhující vyvrcholení série očekávejte v připravovaném díle PODZIM!
Oficiální webové stránky knihy: www.thedemi-monde.com

pevná vazba s přebalem / 488 stran / 398 Kč

Rod Rees prožil svůj dosavadní život na cestách po Africe, Středním východu, Bangladéši a na nějakou dobu se usadil v Kataru, Teheránu a Moskvě. Budoval farmaceutické továrny v Dháce, zřizoval satelitní komunikační síť v Moskvě, koncipoval a projektoval jazzový hotel ve Velké Británii. Nyní se plně věnuje dráze spisovatele.

JIŽ VYŠLO:

POLOSVĚT: ZIMA

Kolik zlosynů se může sejít na jednom místě? Ve virtuální simulaci PoloSvět nechybí nikdo: inkvizitor Torquemada, revolucionář Robespierre, nacista Heydrich, divous Rasputin, ani velký mystifikátor Aleister Crowley.

PoloSvět je nejpokročilejší počítačová simulace, která kdy byla americkou vládou vyvinuta. Jejím cílem bylo připravit vojáky na strašlivé podmínky při vedení současných válek. Virtuální PoloSvět je tak odsouzený k nekončící občanské válce. Třicet milionů jeho digitálních obyvatel ovládají vybraní duplikovaní nejkrutější tyrani.

POLOSVĚT: JARO

Mraky nad PoloSvětem se začínají stahovat. Heydrichova vojska v jednom šiku obsazují Paříž a dávno zapomenuté zlo Lilith se znovu probouzí.

Norma nemá na vybranou, musí se postavit do čela hnutí odporu. Ztracená v děsivé noční můře PoloSvěta musí vzít na sebe obrovskou zodpovědnost a vyrovnat se s tím, že její přátelé teď stojí jako úhlavní nepřátelé na druhé straně barikády. Aby v tomto surreálném kybersvětě zvítězila, musí dokázat mnohem víc, než si kdy myslela, že zvládne… jinak zahyne.

Z recenzí na blogu Roda Reese:

  • „..elegantně vymyšleno, šikovně napsáno, nemožné přestat a nedočíst. Končí to nádherně napínavě.“
  • „…silné osobnosti společně s chytrým propletencem zdánlivě nesouvisejících dějů tvoří mimořádný virtuální svět nejen pro fanoušky hi-tech science fiction a kyber fikce.“

Přidat komentář