PR+AKCE: Literární dílny v knihovně Smíchov

Článek od: Míla Linc - 28.12.2012

Začátek roku bude pro začínající autory v Městské knihovně v Praze štědrý. Knihovna Smíchov (Náměstí 14. října 15, Praha 5) připravila hned dvě setkání. Pokud tedy píšete a hlavní město pro vás není vzdáleným a nedosažitelným bodem na mapě, tak hezky zaostřete a čtěte. Jsme tu totiž pro vás.

Tvorba literárních světů

Ve čtvrtek 24. ledna 2013 od 16:30 proběhne přednáška a workshop spisovatele Jana Kotouče (např. Pokračování diplomacie, Volání do zbraně) na téma tvorby literárních světů. Zájemci si mohou osvojit základní aspekty jeho tvorby – z hlediska fyziky, geografie, historie, politiky i z hlediska potřeb příběhu. Každý si může zkusit vytvořit vlastní svět a kdo se na to necítí, může zkoušet radit těm, kteří se o to budou snažit.

Vstup je zdarma a po workshopu připravíme pro zájemce posezení v nějaké z blízkých hospůdek.

Mistři písmen, učni slov

Od února zahájíme další kolo pravidelného workshopu s krycím názvem „Mistři písmen, učni slov“. Jde o půlroční setkávání (vždy jednou za měsíc), během kterého projdeme různá zákoutí spisovatelského řemesla. Nabízíme spoustu informací, setkání se spisovateli a nakladateli, tvůrčí úkoly a partu spoluautorů, se kterými si konečně o psaní můžete pokecat.

Ti nejšikovnější se pak probojují na přední místa soutěží, otisknou je v časopisech anebo dokonce dostanou i nabídku na vlastní knihu. Nevymýšlíme si, pár takových již naším workshopem prošlo. Ale! Nedokážeme všechno. Nezaručíme, že všechno půjde hned a jako po másle. Ale proč to nezkusit? Kdo se uvnitř cítí spisovatelem, nemá co ztratit.

K účasti stačí splnit jen pár podmínek: Stát se čtenářem knihovny (lze zařídit i na místě, čtenářský průkaz stojí 80 korun); mít připravenou povídku cca 5-10 stránek dlouhou, na níž budete ochotni během půl roku pracovat, a samozřejmě, udělat si jednou měsíčně ve čtvrtek čas.

Pokud máte zájem, napište na email lincm@mlp.cz – čím dříve, tím lépe. A dozvíte se více.

Přidat komentář