PR+LITERATURA: Nejúspěšnější audioknihou roku 2012 je Steve Jobs

Článek od: Anonym - 06.02.2013

Nejúspěšnější audioknihou roku 2012 je Steve Jobs z nakladatelství Práh

Poprvé v historii udílení prestižních ocenění Český bestseller byla vyhlášena nejúspěšnější audiokniha. Za rok 2012 se jí stala audio verze bestselleru Waltera Isaacsona Steve Jobs v interpretaci herce Martina Stránského. Na slavnostním galavečeru, který se konal v sobotu 26. ledna v kongresovém sále pražského hotelu DUO,ocenění převzal Martin Vopěnka z nakladatelství Práh, které audioknihu vydalo.

Do užší nominace na nejúspěšnější audioknihu za loňský rok v České republice se dostaly také tituly Stieg Larsson: Dívka, která si hrála s ohněm (ADK Prague, čte Martin Stránský), Michal Viewegh: Mafie v Praze (Audiotéka, čte Jiří Dvořák), Christopher Paolini: Eragon (Fragment, čte Martin Stránský), Jonas Jonasson: Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel (Panteon, čte Martin Stránský). Rozhodujícím kritériem byl počet prodaných kusů za období od 1. ledna do 31. prosince 2012.

Pořadatelem galavečera s vyhlášením nejprodávanějších knižních novinek za rok 2012 Český bestseller byl internetový obchod a síť kamenných knihkupectví KNIHCENTRUM.cz. Ocenění za nejúspěšnější audioknihu bylo předáno ve spolupráci s Audiotéka.cz.

Přidat komentář