LITERATURA: Čtení na víkend 6

Článek od: Marta Novotná - 19.04.2013

Nanečisto – Sergej Lukjaněnko 

Kirill Maximov se jednoho dne probudí a zjistí, že ho v práci neznají, v jeho bytě už roky bydlí někdo jiný, rodiče tvrdí, že jsou bezdětní a lidé na ulici, jako by ho ani neviděli. Ale znáte to, když se zavřou jedny dveře, otevřou se jiné. V případě Kirilla dokonce patery a navíc do cizích světů. A jako bonus může svou osobností ovlivnit, do kterých světů se dveře otevřou. Podle mě je Nanečisto jeden z nejlepších Lukjaněnkových románů. 

Vlastní krev – Petra Neomillnerová

Petru Neomillnerovou jistě nemusím představovat. Pokud jste od ní nic nečetli, je povídková sbírka Vlastní krev určitě dobrý začátek. S Petřinými hrdinkami se svět nemazlí, ale ony s ním také ne. V prvních pěti povídkách se seznámíte s čarodějkou Moire, které pak autorka věnovala vlastní sérii. Další tři vyprávějí o třech různých čarodějkách. Povídky jsou plné napětí, ale i humoru.  A v tomhle krásném počasí má ideální velikost do baťůžku na výlet do přírody.

Mrazení - Maggie Stiefvaterová 

A na závěr něco pro romantické dušičky. V prvním díle trilogie Vlci z Mercy Falls nazvaném Mrazení, se seznámíte s ústřední dvojicí: Samem a Grace. Sam se při větší zimě změní ve vlkodlaka. Grace má rodiče duchem mimo, a tak si žije po svém. Z dálky se znají odmalička, ale když se konečně dají dohromady, zbývá Samovi poslední léto, než se stane vlkodlakem nastálo.  

Přidat komentář