AKCE: 2074 Osaka Underground – Zvukové tsunami podruhé

Článek od: Anonym - 14.05.2013

Čas se v elektronickém světě Matrixu kroutí a sténá jinak než na umírajících ulicích Megaměsta hnaných undergroundovou hudbou a trhanými pohyby tanečníků. Běží čtyřikrát rychleji a rok 2073 je dávno vymazán z virtuální paměti. Návrat do Osaky za 3, 2, 1...

text: Vojtěch Čepelák, Ondřej Václavík

Ulici skrápěl sírou čpící kyselý liják. Kapky se tříštily o schodiště na stěně budovy. Ocelová konstrukce tu sváděla svůj marný boj se rzí a agresivní toxickou směskou, kterou k ní déšť a vítr přinášeli z přilehlé průmyslové zóny. Betonové panely, kterými byla ulice zpevněna, se začaly měnit v pestrobarevnou mozaiku drobných louží, na nichž rozpuštěná mastnota z popílku a kyselý liják vytvářely duhové odlesky.

Dveře do temných skladišť byly povětšinou zavřené. Jedny z nich však zely dokořán a do mokrého venkovního povětří se jimi valil tabákový kouř, blikající světla a zvuk. Ve světelné mlze se tu a tam mihla silueta lidské postavy v taneční póze.

Už podruhé geeci potkávají hudební underground!

A stejně jako u Osaky 2073 dojde v sobotu 18. května k průniku mezi podzemními evropskými a japonskými styly elektronické hudby. K tomu přihoďte slušnou porci tematické projekce a kostýmní cyberpunk-dark anime soutěž.

Hlavní hudební zážitek bude spočívat na eklektickém mísení asijské harmonizace a ultrarychlých rytmů...

...s invencí a originalitou zvukových experimentů Západu.

Náladu a zvuk budou kořenit vokální samply v japonštině, ale také experimenty s chiptunes, jednoduše syntetizovanými zvukovými stopami, které evokují počátky zvuku a hudby v počítačových hrách a počítačovém průmyslu dřevních dob vůbec.

Akce zůstává věrna klubu, který jí umožnil vzniknout, tedy Music Clubu 77 na pražském Žižkově (Velehradská 26, Praha 3). Naši DJs se věnují ledasjaké muzice a tak je možná znáte ze SteamUpu v pražském klubu HooDoo. Příležitostně se objevují taky mezi DJi akcí Welcome to Hell v pražském klubu Styx a samozřejmě jsou součástí CZScene podporované Sanctuary.cz.

Vstup 30 Korporátních čchinů.

A jako vždy, stalkujte nás na FB!

Přidat komentář