Filmový duben

Článek od: Vojtěch Hamerský - 03.04.2014

Po Hulkovi, Iron Manovi a Thorovi byl Kapitán Amerika dalším marvelovským hrdinou, který se lidem představil před uvedením Avengers. Právě tam mohli zmíněné postavy (a nejenom ty) uvidět v akci na bitevním poli pospolu. Captain America: Návrat prvního Avengera má velkou šanci být v lecčems lepší než jeho předchůdce. Změna prostředí, zasazení příběhu do současnosti a propojení s druhými Avengery – to vše film krásně obohatí. Po zkušeném režisérovi Joe Johstonovi se režie tentokrát ujala dvojice Anthony Russo a Joe Russo, která má za sebou zejména produkci TV seriálů, s blockbusterovým snímkem nemá žádnou větší zkušenost. Vzhledem k víceméně kladným ohlasům v cizině i v Česku však divák může očekávat dobrou podívanou. Kapitán Amerika v tomhle díle čelí nebezpečí na každém kroku, zejména záhadnému Winter Soldierovi. Neváhá se tedy obrátit pro pomoc k Black Widow a Falconovi. Chrisu Evansovi (Fantastická čtyřka), který si Kapitána Ameriku střihne již potřetí, bude sekundovat Scarlett Johansson (Don Jon), tuto dvojici navíc doplní Samuel L. Jackson (Pulp Fiction). Objeví se také Robert Redford v roli Alexandra Pierce.

Captain America: Návrat prvního Avengera
Premiéra: 3. dubna
Distributor: Falcon
Index očekávání: 8/10

 

Dalším snímkem je Transcendence, akční sci-fi, jehož hlavními tahouny a lákadlem budou dvě hollywoodské hvězdy – Johnny Depp (Piráti z Karibiku) a Morgan Freeman (Temný rytíř). Filmů o umělé inteligenci (jejíž vývoj je i dnes teprve v plenách s přihlédnutím na nápady v různých sci-fi filmech) není jak vidno stále dost. To, že Transcendence může do těchto vědeckofantastických vod přinést něco nového a opravdu transcendentního, napovídá už samotný trailer a také fakt, že se jedná o režijní debut Wallyho Pfistera, dvorního kameramana Christophera Nolana. Nejvíc pohledů se však bezpochyby stočí na Johnnyho Deppa, kterému se už čtyři roky dobré filmy vyhýbají obloukem. Snímek mixující akční sci-fi s thrillerem, kde by neměla ve vzduchu chybět ani nějaká ta filozofická otázka, by mu v tomto ohledu měl pomoci opět se vyhoupnout do sedla.

Transcendence
Premiéra: 17. dubna
Distributor: Bontonfilm CZ
Index očekávání: 8/10

 

Konec dubna pak bude patřit dalšímu komiksovému superhrdinovi, a to druhému Amazing Spider-Manovi. Tomu se nabídky od padouchů jen hrnou, největším z nich je Electro. Každý občas potřebuje vypnout a Amazing Spider-Man 2 v dubnu bezpochyby bude jednou z nejlepších voleb, jak si užít akci, nad kterou není nutné přemýšlet. Ústřední dvojice zůstává. Emma Stone (Gangster Squad – Lovci mafie) jako sexy krasavice a Andrew Garfield (Sociální síť) jako týpek zachraňující svět. Tedy alespoň New York. Nový Amazing Spider-Man by měl být podle traileru nabitý větší akcí, než jaká byla divákovi předvedena v jedničce. S největší pravděpodobností za to může výměna scénáristických trojic. Místo Stevea Klovese, Jamese Vanderbilta a Alvina Sargenta byli povoláni Alex Kurtzman, Roberto Orci, Jeff Pinkner, kteří mají zkušenosti s takovými projekty jako Transformers, Star Trek či Ztraceni. Uvidíme tedy, jak z toho Spider-Man v konečném výsledku vyjde.

Amazing Spider-Man 2
Premiéra: 24. dubna
Distributor: Falcon
Index očekávání: 6/10

 

Přidat komentář