KOMIKS: Hellboy: Pekelná knižnice kniha první

Článek od: Redakce - 25.09.2014

„Ke kroku začít připravovat Hellboye v krásné unikátní verzi jsme se rozhodli po obrovském úspěchu Kurva velkýho Sin City. Ukázalo se, že naši čtenáři dokážou netradiční vydání velmi ocenit a důvěřují nám natolik, že si takovou knihu dokonce předplatí. Toho všeho si nesmírně vážíme. Dalo nám to motivaci v této cestě pokračovat a pokusit se opět vydat něco jedinečného, co naše čtenáře potěší. A zrovna Hellboy si takovou péči rozhodně zaslouží,“vysvětluje Václav Dort, ředitel nakladatelství Comics Centrum.

Plánovaný velkoformátový svazek „Hellboy: Pekelná knižnice kniha první“ obsahuje první čtyři díly komiksu („Sémě zkázy“, „Probuzení ďábla“, „Spoutaná rakev“ a Pravá ruka zkázy“) doplněné o nikdy nepublikované skici a komentáře Mikea Mignoly. Další specialitou vydání je chronologické řazení povídek ze třetí a čtvrté knihy. Unikátní je i samotná podoba vydání – šitá knižní vazba v kvalitním černém plátně, se zlatoražbou na titulu a na hřbetě, s vlisovaným obrázkem a červenou stužkou. Kniha má cenu 2200 korun.

Vzhledem k vysokým výrobním nákladům je k realizaci unikátního Hellboye nezbytná spolupráce čtenářů. Aby mohl být svazek „Pekelná knižnice kniha první“ realizován, mělo by si jej předplatit minimálně tři sta zájemců a to do 31.října 2014. Pokud se tak stane, kniha vyjde v první polovině prosince 2014. V případě, že Comics Centrum nenashromáždí dostatečný počet objednávek, peníze předplatitelům v technicky nejkratším možném termínu vrátí. Odměnou za spolupráci bude pro kupující uvedení jejich jména v knize na speciální stránce. Jednotlivé výtisky budou číslovány.  

„Postava Hellboye mě strašně baví hlavně proto, že mám moc rád témata spojená s pekelnými silami, i když jsem ateista. Je to klasický antihrdina, který se vlastně narodil jako symbol zla, ale podařilo se mu změnit a přizpůsobit se okolí. Na tuhle speciální edici se vážně těším a doufám, že bude Comics Centrum v jejich vydávání pokračovat. Jsou totiž TOP. Mám už doma Kurva velký Sin City a Hellboye chci zařadit do svojí knihovny určitě taky,“ říká k plánované novince známý slovensky rapper a fanoušek komiksu Strapo.

.

Více informací naleznete na www.comicscentrum.cz.  

 

Přidat komentář