FILM: Filmové léto

Článek od: Redakce - 16.07.2015

Léto je v plném proudu. Za sebou máme první filmové zklamání v podobě nového Terminatora. A před sebou kupu dalších filmů, u kterých se můžeme v letním horku zchladit.

Ant-Man

Už tento týden dorazí do kin Ant-Man. Což není nikdo jiný, než další marvelovský superhrdina, který se dokáže zvětšovat a zmenšovat. V komiksovém univerzu je známý především jako vědec Hank Pym, který pomohl založit Avengers a taky sestrojil Ultrona. Ale jak už dneska víme, ve filmovém univerzu si jeho masku obleče zlodějíček a specialista na elektroniku Scott Lang. Stejně jako předchozí marvelovky, i Ant-Man kombinuje komiksovku s jiným žánrem, tentokrát je to heist movie nebo-li zlodějský film. Režisér James Gunn (Strážci galaxie) označuje Ant-Mana za nejlepší marvelovku. Naposledy podobně James Cameron chválil Terminatora a víme, jak to dopadlo, takže natěšenost necháváme na uzdě. Už jen kvůli tomu, že Edgar Wright, který film dlouhou dobu kutil, byl nahrazen režisérem komedií Peytonem Reedem. Ovšem obsazení Michaela Douglase jako Hanka Pyma nám udělalo radost a Paul Rudd jako Scott Lang taky nevypadá špatně.

V českých a slovenských kinech 16.7.

 

V hlavě

Studio Pixar patřilo dlouhou dobu mezi krále animovaných filmů. Ale v posledních letech mu tohle označení přebírá studio Dream Works. Vypadá to ale, že by si Pixar mohl svůj titul vzít zpátky a být opět jedničkou. A to díky snímku V hlavě. Ten vypráví příběh o jedenáctileté dívence, která právě vstoupila do puberty. Nebudeme ale sledovat ji samotnou, nýbrž to, co se děje v… její hlavě. Zní to šíleně a zároveň dobře. Film napsal a taky natočil Pete Docter (Příšerky S. R. O., Vzhůru do oblak), takže nepochybujeme, že v hlavě bude stejně kvalitní. A první recenze a vysoké tržby nasvědčují, že tomu tak skutečně je.

V českých kinech film uvidíme od 23.7. Na Slovensku se ho pak dočkají až 13.8.

 

Nenasytná Tiffany

Název Nenasytná Tiffany zní tak trochu jako název pro porno film, který se nějak podařilo protlačit do kin. Ve skutečnosti se ale jedná o horor a dokonce o horor z českých zemí. Takže jsme o to zvědavější, jestli bude výsledek stát za to. Film se bude točit kolem hledání pokladu, takže čucháme tajemné síly. Nebo snad konkurence, která se nebojí ubodat soupeře? Uvidíme. V hlavní roli Leoš Noha.

 

V českých kinech se film objeví 30.7.

Fantastická čtyřka

A máme tu další restart. Tentokrát se ho dočkal jeden z nejstarších komiksových týmu, samotná Fantastická čtyřka. A když říkám restart, tak skutečně restart se vším všudy, takže začínáme úplně od nuly. Máme tu tedy další zrození týmu a jejich protivníka a první hašteření. Snad to tentokrát dopadne lépe, než poprvé. Po herecké stránce nemá film žádné vyložené eso, ale Kate Mara ještě nikoho neurazila a Jamie Bell taky není k zahození. Na režisérskou sesli si sednul Josh Trank, který svět uhranul svoji Kronikou.

V českých a slovenských kinech od 13.8.

Pixely

 

Bez čeho se neobejdete v létě? Jasně, bez pořádně šílené komedie. A přesně tou by film Pixely mohl být. Představte si, že na svět zaútočí mimozemšťani, jejichž lodě vypadají jako kostičky Tetris nebo potvory ze hry Packman. A jedinou šancí, jak se emzáků zbavit, je povolat hráče, kteří v těchto hrách patřili k elitě. Zní to šíleně a doufáme, že by to mohlo být šílené. V hlavních rolích se objeví Adam Sandler a Peter Dinklage. Coby režisér je pod filmem podepsaný Chris Columbus, který natočil Sám doma a hlavně první dva díly Harryho Pottera.

Ve slovenských kinech se bude pařit už od 23.7. U nás si musíme počkat až do 13.8.

Hitman: Agent 47

Hollywood je místo, kde rádi dávají druhé šance. Zažili jsme to u Wolverina a koneckonců u Fantastické čtyřky. A teď to čeká Hitmana. Aby taky ne, kdo by nechtěl vytáhnout peníze z fanoušků jedné z nejpopulárnějších her na světě. Film natočí Aleksander Bach, který za sebou nemá žádné filmové zkušenosti, takže může jenom překvapit. Rupert Friend jako hlavní hrdina hrál doposavad pouze jen páté housle, takže bude zajímavé sledovat, jak to utáhne. Na druhou stranu filmu už teď trochu kazí očekávání scénárista Skip Woods, který zpackal už Hitmanův první filmový pokus. Dočkáme se alespoň solidní adaptace? Uvidíme na konci srpna. 

Hitman se do akce vydá 27.8.

Přidat komentář