Editorial: A už je tu zase další rok

Článek od: Martin Stručovský - 01.01.2016

Rok 2016 je tu. 

Mílí čtenáři,

 

tak už je tu zase další rok. Tenhle končí sice šestkou, ale všichni doufáme, že bude šťastný, radostný a plný splněných přání. A že se na jeho konci zase všichni sejdeme ve zdraví s našimi blízkými.

 

Pokud bych měl zhodnotit rok 2015, tak můžeme říct, že byl pro nás úspěšný. V první polovině roku jsme sice jeli jen na půl plynu, ale v té druhé jsme pořádně sešlápli pedál a snažili jsme se vám naši sníženou aktivitu vynahradit. Přinesli jsme vám kolem 20 soutěží o nádherné ceny, spoustu recenzí nejen na knihy a filmy, ale také na deskovky. A jelikož komiksy a televizní seriály vládnou světu, zaměřily jsme na ně ještě víc.

Zrealizovaly jsme také několik projektů. Tím prvním je rubrika Letem (fantastickým) světem, se kterou se můžete setkávat každou neděli. Tím druhým pak bylo redakční ohlédnutí za fenoménem Star Wars. A ani v roce 2015 jsme vás neochudili o povídku na Štědrý den.

Stejně jako v roce 2014, tak i v roce 2015 jsme nabrali do našich řad nové redaktory. S některými už jste se mohli prostřednictvím recenzí setkat, na jiné jejich premiéra teprve čeká. Osobně doufám, že budete s jejich prací spokojeni.

Z hlediska fantastiky se jednalo o rok skvělý. Došlo k realizaci projektů, před nimiž nezbývá než smeknout. Dostali jsme spoustu kvalitních filmů, knih, komiksů a seriálů, až člověk nevěděl, co vzít do ruky dřív. A když se na okamžik podíváme do nepříliš vzdálené budoucnosti, zjistíme, že letos to bude snad ještě nabušenější.

Nakladatelé svoje ediční plány ještě neodkryli, ale kupříkladu chystaná produkce nakladatelství Strak na vrbě vypadá víc, než dobře. Fanoušci Františka Kotlety si už teď jistě okusují nedočkavostí nehty při čekání na Velké problémy v Malém Vietnamu. I letos budeme nejspíš hodně času trávit v kině. Už v březnu nás čeká střet Supermana s Batmanem, kde si roli miliardáře a bojovníka se zločinem poprvé střihne rozpačitě přijímaný Ben Affleck. Na svoje si přijdou i milovníci Marvelu, který se proti sobě rozhodl postavit Iron Mana a Capa. Barvy sci-fi se pokusí uhájit nový Star Trek a fantasy zase pro změnu Lovec, který dorazí bez Sněhurky. Čekání na tohle všechno nám pak mohou zkrátit seriály. Už dneska (případně zítra od osmi večer na ČT 2) dorazí speciální díl Sherlocka. Na konci ledna se vrátí po dlouholeté pauze Mulder a Scullyová. Ačkoliv oči všech diváků jsou upřené k dubnu, kdy Daredevil vyrazí znovu do ulic, ale také vypukne další kolo Hry o trůny.

Na tomto místě se také sluší poděkovat všem nakladatelům a distributorům, kteří nám poskytují knihy a komiksy a pouští nás na projekce svých filmů. Bez vás bychom naši činnost dělat nemohli. Děkuji také mým trpělivým redaktorům, kteří jsou čím dál tím lepší a překvapují mě stále svým zápalem. A děkuji také vám, našim oddaným čtenářům, kteří se k nám vracíte a snad tomu tak bude i po následujících dvanáct měsíců.

 

Ať je váš rok 2016 šťastným a spokojeným

 

Martin Stručovský

Šéfredaktor 

Přidat komentář