Editorial: Březen za kamna vlezem… a nejlíp se Sardenem

Článek od: Martin Stručovský - 01.03.2016

Na co se u nás můžete těšit v březnu? 

Únor byl hodně zvláštní. Počasí venku se střídalo, jako na kolotoči. Chvilku nám příroda nabízela jaro a chvilku zimu. Jako kdyby se nemohla rozhodnout. Zato diváci v kinech měli celkem jasno a sypali do Deadpoolovy kino kasičky pořádný ranec peněz. Dokonce takový ranec, že se teď mluví o erkové, tedy drsnější verzi chystaného Wolverina, ale i dalších filmů. Čeká nás tedy filmová revoluce? To ukáže teprve čas.

Únor byl ale také dobrý měsíc pro Sarden. Podařilo se nám vydat hned tři rozhovory, činili jsme se ale i v recenzích. Podařilo se nám vydat hned patnáct knižních recenzí a šest recenzí na komiksy. Nejčtenějším článkem se s přehledem stala recenze na druhé Legendy české fantasy s 1147 přečteními. Gratuluju, Moniko.

A na co se můžete těšit v březnu? I tentokrát toho bude hodně. V recenzích si posvítíme třeba na Naštěstí (ne)máme mléko Neila Gaimana. U příležitosti vydání románu Děti vánice, pro vás chystáme rozhovor s Terezou Matouškovou. Filmovou událostí číslo jedna bude premiéra filmu Batman V Superman: Úsvit spravedlnosti. K čemuž určitě nezůstaneme lhostejní. A kdoví, třeba bude i nějaká soutěž, která se k Batmanovi a Supermanovi váže. A samozřejmě zabrousíme i do seriálů, kde se mrkneme na adaptaci Kingova románu Dallas 63 a druhou řadu Daredevila.

Především ale vyhlásíme výsledky ankety Kniha Sardenu roku 2015, kterou zorganizoval Honza Křeček. Myslím, že výsledky vás všechny překvapí.

A kutíme toho pro vás mnohem víc. Během března totiž dorazí ještě jedno velké překvapení. 

Užívejte si březen za kamny. Budeme se vám ho tam snažit zpříjemnit, co možná nejvíc to jen bude možné.

Martin Stručovský

Šéfredaktor

 

Přidat komentář