Audioknižní novinky vydavatelství OneHotBook na SVĚTĚ KNIHY

Článek od: Redakce - 12.05.2016

Audioknižní novinky vydavatelství OneHotBook na SVĚTĚ KNIHY

Na letošní knižní veletrh a literární festival SVĚT KNIHY jsme si nachystali větší stánek (pod číslem L207), spoustu zajímavých novinek, ale nebude chybět sleva 25 % na veškerou naši produkci či oblíbená akce 2 audioknihy na CD + 1 ke stažení zdarma. Navíc jsme dali dohromady také bohatý program s našimi herci, pokřtíme čerstvé audio přírůstky a připojíme se k oslavám severské literatury na stánku ReadNordic. A na jaké audioknižní novinky se můžete na Světě knihy těšit?


KAREL IV. – Císař a císařovna
Josef Bernard Prokop
čte: Jiří Dvořák
Známe ho jako velkého panovníka. Ale jaký byl Karel IV. člověk?  Jaký byl pro Karla IV. rok 1363? Po sňatku s Alžbětou se chystá zúčtovat s Rudolfem Habsburským a  připravuje se na císařskou korunovaci. Musí též řešit křížovou výpravu, pátrá po odkazu své matky i vrahovi svého otce?

Křest audioknihy za účasti autora a interpreta: čtvrtek 12. 5. 2016, 14.00 - 14.30, stánek OneHotBook L207  – Levé křídlo

Poslechněte si ukázku z předchozí autorovy audioknihy o KARLOVI IV.: http://bit.ly/1OD9gkz

Porodní bába
Katja Kettu
účinkují: Pavla Beretová, Jaroslav Plesl, Jan Vlasák
Nemožná láska v nepříčetné podobě v nesnesitelné době.Nemanželská dcera ze šamanské rodiny, odmalička odsunutá na okraj společnosti, působí jako porodní bába. Pak se ale bezhlavě zamiluje do nacistického důstojníka Johannese. Je léto roku 1944 a na severu Finska probíhá laponská válka…

Křest audioknihy za účasti autorky a interpretky: čtvrtek 12. 5. 2016, 16.00 - 16.20, stánek Read Nordic S201 – Střední hala

Poslechněte si ukázku z audioknihy:  http://bit.ly/276ZxyG

Metro 2033
Dmitry Glukhovsky
čte: Filip Čapka

Ticho, temno, tíseň, tma a tunely… Život v podsvětí má blízko ke smrti.

Arťom žije v labyrintu moskevského metra, kam se lidstvo uchýlilo po jaderné válce. Mladík kdysi porušil jedno ze základních přikázání podzemí, a aby odčinil svou vinu, musí putovat od jedné stanice ke druhé, až do té poslední…

Křest audioknihy za účasti autora: pátek 13. 5. 2016, 12.40 - 13.00, Velký sál – Střední hala



Ve slepé uličce
Henning Mankell
čte: Jiří Vyorálek
Slunné dny jako stvořené pro prázdniny ve dvou. Krvavé léto roku 1994. Vysněnou dovolenou komisaři Wallanderovi překazí sériový vrah. Proč se v řepkovém poli upálila dívka? Jaké je spojení mezi galeristou, ex-ministrem a zlodějíčkem?

Poslechněte si ukázku z audioknihy: http://bit.ly/276YONV

Křest audioknihy za účasti interpreta: pátek 13. 5,  15.00 - 15.50, Autorský sál - Levé křídlo

 

Dívka, která spadla z nebe
Simon Mawer
čte: Lucie Pernetová
Pád do jiné reality, vpád do jiné identity, uvržení do víru války. Marian je napůl Angličanka a napůl Francouzka, což z ní za 2. světové války činí ideální adeptku pro britský výsadek ve Francii. Roku 1943 ji po intenzivním výcviku umístí nedaleko Paříže, odkud má pomociemigrovat významnému fyzikovi. 

Poslechněte si ukázku z audioknihy: http://bit.ly/1OjW2sT

 

Báje a pověsti starého Egypta a Mezopotámie
Eduard Petiška
čte: Miroslav Táborský
Slyšte vyprávění našich předků, z něhož se můžeme poučit dodnes. Vraťme se zpátky do dob, kdy staří Egypťané uctívali boha slunce, ale také do časů velkolepého stavitelského umění i řemesel a do věku počátků lékařské vědy a astronomie. Z Egypta se pak přesuneme do Mezopotámie…

Poslechněte si ukázku z předchozí autorovy audioknihy Příběhy starého Izraele: http://bit.ly/1NQLJ4v

 

Lovci vran
Lyndsay Faye
čte:  Martin Písařík
Fascinující historická detektivka ukazuje autentický obraz americké metropole poloviny 19. století. Počátkem roku 1846 je Timothy posilou nového newyorského policejního sboru a pověřen řešením zdánlivě nevysvětlitelných případů. Přivydělávají si lovci uprchlých otroků z Jihu unášením svobodných černochů ze Severu?

Poslechněte si ukázku z audioknihy: http://bit.ly/1OjWyY0

 

Ostrov Entry
Peter May
čte: Jiří Dvořák
Dávná nespravedlnost nebude zapomenuta…K atmosféře trilogie Lewis se autor vrací v příběhu o vraždě ve skotské komunitě na kanadském ostrově, jehož minulost souvisí s ostudnou kapitolou britské historie zvanou Vyklízení Vysočiny.


Poslechněte si ukázku z audioknihy: http://bit.ly/1T0jTQp

 

DUNA
Frank Herbert
účinkují: Marek Holý, Jana Stryková

Jeho světem provždy zůstane Arrakis, pouštní planeta známá jako Duna.Dvakrát zfilmované a oceňované kultovní dílo sci-fi vyprávío mocenských bojích uvnitř vesmírného Impéria, v nichž jde o ovládnutí pouštní planety Arrakis, zdroje vzácného koření poskytující svému uživateli mimořádné psychické schopnosti. 

 

Složka 64
Jussi Adler-Olsen
čte: Igor Bareš
Kam až může vést vize, která jisté lidi považuje za podřadné?Zneužívání a nátlak patřily před čtyřiceti lety do každodenního života žen deportovaných na dánský ostrov Sprogø. Asad s Rose přimějí Carla, aby se pokusil zjistit, co se tehdy dělo a proč tomu stále není konec. 

Křest audioknihy za účasti interpreta: neděle 15. 5. 2016, 14.00-14.30, stánek OneHotBook L207  – Levé křídlo

 


Program vydavatelství OneHotBook na Světě knihy2016 najdete zde.

Přidejte se naOneHotBook Facebook, abyste nepropásli soutěže o pozoruhodné ceny ani novinky ze světa audioknih, literatury a čtení!

Materiály v tiskové kvalitě si můžete stáhnout v profilech jednotlivých audioknih ze sekce PRESS KIT (vždy vlevo pod obrázkem titulu) na webových stránkáchwww.onehotbook.cz.

Přidat komentář