ČASOPIS: Pevnost 7/16

Článek od: Redakce - 27.06.2016

ČERVENCOVÁ PEVNOST SI DÁVÁ ODDYCH OD KLAĎASŮ!

Červencová Pevnost se rozhodla držet basu se školou povinnými všeho věku a dala si oddych od vyzdvihování těch zpropadených klaďasů. Což se hodí, protože do kin se řídí Suicide Squad v čele se všemi milovanou Harley Quinnovou a její baseballkou! Povídání o dalších superpadouších a jejich těžkém denním chlebu tak pochopitelně nesmí chybět. A od superpadouchů je to jen krůček ke zlým emzákům. Když budou v Americe slavit ten Den nezávislosti, tak je jasný, že to chce pořádnou destrukci, takže vítejte v pevnostním Fokusu o invazích z kosmu a jejich obsesi ničením našich oblíbených památek.

Nesmíme ale zapomínat ani na sice bez superschopností, takže zdánlivě jen obyčejné padouchy, kteří se rekrutují z řad nacistů. Tady končí veškeré sympatie s ďáblem, Rolling Stones prominou – exkurze do světů, kde Třetí říše vyhrála druhou světovou, bude mrazivá a vyčerpávající.

Abychom si zlepšili náladu, máme tady pár sympaťáků k pohledání. Pekelné dítko s noirovou vizáží Hellboy jde ve své domovině do finále a u nás se chystá druhá Pekelná knižnice, u čehož nemůžeme chybět! Jindřich Rohlík, legenda českých videoher, zase nabízí román ze světa Bran Skeldalu a je to parádní ironická jízda. V záloze je i mstitel Green Arrow, který potrestá každého, kdo zklamal jeho město. A dostane se i na fanoušky young adult, protože v Pevnosti najdou článek o Zkoušce aneb příběhu, kde jen ti nejlepší jsou hodni zachránit svět.

Svět jde ale pochopitelně měnit i jinak než studiem mezi těmi nejlepšími. Své o tom ví Paul Atreides z legendární Duny, která dostala naprosto epesní audio podobu. Do OneHotBooks jeden velký, ba obří palec nahoru, protože tohle je paráda. A ještě drsněji jdou na změnu světa v kultovní herní sérii Total War, která se tentokrát propojila se snad ještě kultovnějším Warhammerem!

No a to jsme pořád ještě nezmínili skvělé povídání o americké válce za nezávislost, nakouknutí do temnější stránky japonské mytologie, už klasické verbalovské verbalizace nejrůznějších hejtů i nějakého toho překvapivého obdivu a fotoreportáže z premiéry WarCraftu či ohlédnutí za třeboňským Anifilmem. Nu a bonbónek na závěr? Pochopitelně Dan Černý a jeho rady začínajícím komiksovým tvůrcům... a navíc tentokrát i upoutávka na jeho komiks Matracman, který prostě musíte mít!

Přečíst naši Pevnost na začátku prázdnin bude prostě fuška – ale taková, která stojí za to i dvakrát!

 

OBSAH čísla 7/16:

téma

06 HRDINOVÉ DRUHÉ STRANY TÉMA Padouši jsou pro příběh stejně důležití jako superhrdinové. Pojďme si představit ty nejzajímavější, nejšílenější a nejděsivější z nich.

11 SEBEVRAŽEDNÝ ODDÍL TÉMA Některé mise jsou tak nebezpečné, že na ně neseženete žádného hrdinu. Tak nezbývá nic jiného než naverbovat záporáky.

fokus

20 EMZÁCI ÚTOČÍ! Ufouni se snaží ovládnout Zemi už pěkně dlouho a jdou na to hodně drsně. Zatím jsme jim ale vždycky dokázali nakopat zadek a poslat je s pláčem domů k mamince.

film

12 FILMOVÝ KOMPAS RECENZE WarCraft: První střet, Alenka v říši divů: Za zrcadlem, Želvy Ninja 2, X-Men: Apokalypsa. 14 SERIÁLOVÉ NOVINKY SERIÁLY Další várka připravovaných seriálů a seriál 11.22.63. 18 FILMOVÁ HLÍDKA NOVINKY Indie scéna žije, Síla davu, Indy v sukních, Lobo brutální, Kameňák a spousta novinek. 23 DEN NEZÁVISLOSTI: NOVÝ ÚTOK FILM Vždycky jsme věděli, že se emzáci jednou vrátí. Už jsou tady nažhavení na druhé kolo.

literatura

24 KNIŽNÍ KOMPAS RECENZE Útok na třetí planetu, Příchod bohů, Mágův konec, Konstantynův efekt a kupa dalších knih. 28 NÁCKOVÉ JSOU TADY ZAS! ČLÁNEK – Příběhy, ve kterých to s hitlerovským Německem dopadlo trochu jinak než ve skutečnosti. 33 DUNA AUDIOKNIHA – Kultovní román z pouštní planety Arrakis, tentokrát podávaný přímo do ouška. 34 ARROW – POMSTA KNIHA – Moderní Robin Hood v akčním, intrikánském a parádně odsýpajícím příběhu, z něhož jde mráz po zádech! 35 JEDNOHUBKA / HLOUBKOVÉ PONORY HAROLDA WARPA POVÍDKY Martin Sládek / David Šenk. 51 ZKOUŠKA KNIHA – Jen ti opravdu nejnadanější mohou opravdu zachránit svět! Pokud se jim podaří složit zkoušku. 52 LEGENDA O ROVENU KNIHA – Tak trochu netradiční česká fantasy ze světa kultovní hry Brány Skeldalu!

54 PROFÍCI RADÍ PORADNA Dan Černý a šestá lekce na téma Jak dělat komiks. 56 KOMIKS ČLÁNKY Pekelný borec Hellboy a jeho největší okamžiky i rány! 58 KOMIKS RECENZE Pravidelná várka recenzí. 60 LITERÁRNÍ HLÍDKA NOVINKY Poslední hvězda, Velké problémy v malém Vietnamu, Bazar zlých snů a další kousky.

historie

70 VÁLKA ZA NEZÁVISLOST TÉMA Co všechno se semlelo, než mohlo lidstvo nakopat emzáky na Den nezávislosti. 74 IGNOROVANÁ IZANAMI PODTÉMA V Japonsku se občas semelou divočiny i v těch nejlepších božích rodinách…

hry

62 HERNÍ KOMPAS NOVINKY Pořádná dávka novinek (je libo Attack on Titan?!) a jak je to vlastně s filmy podle her a civilizačním úsilím? 64 VIDEOHRY TÉMA Skvělá série Total War se potkává s fenomenálním Warhammerem! 69 DESKOVKY

RECENZE Mysterium / Minutové říše. 76 BEZ CENZŮRY TÉMA Verbal opět útočí na viktoriánské šestákové krváky i relikty z muzeí, co nakopou i FBI! 78 GEEKZÓNA TÉMA Pepa Horký a jeho okénko do geekské duše opět v ráži. 79 GEEKZÓNA REPORTÁŽE Vítejte v Třeboni na Anifilmu a v Bio Oku na WarCraftu!

Přidat komentář