Editorial: Na křídlech léta

Článek od: Martin Stručovský - 02.07.2016

Slunce hřeje na plné pecky, což je jasné znamení toho, že nastaly dva nejlepší měsíce v roce plné koupání, radovánek a především volného času. Ano, červenec dorazil se vší parádou a začala doba prázdnin a dovolených. Také na Sardenu během následujících dvou měsíců poněkud zvolníme. Nebudeme měnit kabát a rozhovory si pro vás schováme na podzimní sezónu. Ale je možné, že alespoň jeden rozhovor přineseme během srpna, ale o tom víc až v dalším editorialu. Během prázdnin chceme spíše lenošit a odpočívat, abychom nabrali síly. Snad nám to nebudete mít za zlé. Ale o čtení a soutěže rozhodně nepřijdete. Ba naopak.

Až do 7.7. s námi můžete hrát o komiksovou Temnou věž Stephena Kinga, což je autor, kterého rád čtu zejména během letních dní. Ostatně teď mám na nočním stolku jeho nejnovější knihu Bazar zlých snů.

Nevíte, co si letos v létě přečíst? Nemusíte zoufat. V redakci jsme sestavili menší seznam čtení na léto, který vám nabídneme už v pondělí. Samozřejmě nejen knihami je živ fanoušek fantastiky. Léto taky znamená filmovou nálož v kinech. Matyáš Pařátek sestavil seznam žánrových filmů, které během dvou měsíců profrčí kiny.

V recenzích se mrkneme na Fax ze Sarajeva, prozradíme kdo je zločinec Parker a podíváme se na Supermana podle Straczynskiho. Dorazí také dva tematické články. V tom prvním zůstaneme u komiksu, zaměříme se na Zámek a klíč. Ve druhém článku pak zahrajeme na trochu temnější notu. Na Sardenu přivítáme jednoho z králů současné americké detektivky Dennise Lehanea, o jehož románech Stephen King prohlašuje následující: „Znamenité detektivní romány Dennise Lehanea pro mne představují jakési záchranné lano.“

Zkrátka a dobře, léto je tu, přátelé. A budeme se vám ho snažit co nejvíc zpříjemnit. 

Přidat komentář