POZVÁNKA: Sedm důvodů, proč letos dorazit na CONiáš-PARCON!

Článek od: Míla Linc - 17.08.2016

Pomalu se blíží sobota 24. září, kdy se v Městské knihovně v Praze odehraje už desátý ročník setkání fanoušků sci-fi, fantasy, hororu, komiksů, her… a všeho dalšího geekovského… a hlavně knížek. Kulaté narozeniny oslavíme ve velkém, protože CONiáš bude letos zároveň i národním conem Parconem. Co to znamená? Víc zábavy, víc programu, víc zážitků!

1)   Máme skvělé téma. Každý CONiáš má leitmotiv, který se jako zlatá nit vine všemi pořady. Letos je jím cestování v čase. A cestovat v čase nebudeme jen se svými oblíbenými knihami a filmy, ale také s fanoušky: do dob, kdy nebyl internet, většina knih u nás byla zakázána a informace jsme nečerpali z internetu, ale z mnoha podomácku dělaných fanzinů. Protože:

2)   Máme možnost být Parconem. Tenhle con je tu s námi už od roku 1982, každý rok jej pořádá někdo jiný – a pokud nejlepší filmy dostanou Oskara, nejlepší knihy ocenění Akademie SFFH, pak největší poctou pro pořadatele conu je stát se zároveň pořadatelem Parconu.

3)   Máme genius loci. Knihovna je totiž tím místem, kde existují miliony příběhů, jeden vedle druhého. Knihy mají své kouzlo nenahraditelné ničím jiným. Také my máme knihy rádi a proto se i přednášky snažíme vybírat tak, aby ladily víc k nim než k filmům, seriálům nebo hrám. A připravili jsme pro vás i fantastickou výměnu knih (kus za kus, přečtenou za novou), komiksovou čítárnu nebo exkurzi po knihovně pro opravdové bookoholiky.

4)   Máme skvělé hosty. Pozvání přijali Vilma Kadlečková, Jiří W. Procházka, Leoš Kyša, Leonard Medek, Františka Vrbenská, Tomáš Bandžuch, Vlado Ríša, Pavel Renčín, Zdeněk Rampas a mnozí další. Jen Kotleta říkal, že zase nepřijde, ale že na nás bude myslet. Kromě toho nám přijede i host ze zahraničí – Samantha Shannonová, autorka skvělých knížek Kostičas a Vidořád. Věděli jste, že Kostičas se stal nejlepší knihou roku, byl přeložen do osmadvaceti jazyů a co nevidět ho uvidíme i v kinech? No, a s touhle skvělou autorkou si budete moct na CONiáši-PARCONU popovídat.

5)   Máme bohatý doprovodný program. Víme, že na přednáškách se netráví většina času. Proto myslíme i na ty, kteří budou v předsálí. Máme bar a máme i maid kavárnu. Máme místa k sezení, relaxační zónu, deskovky, plackovač pro výrobu vlastních placek, výstavu, koncert… a další překvapení.

6)   Máme skvělý organizační tým. Jsme totiž knihovníci, kteří milují fantastiku – a milujeme, když fantastiku čtou i ostatní. Takže můžeme slíbit kromě tisíce slonů a horkovzdušných balonů hlavně to, že do organizace dáme všechno. Což by měl být při pořádání akcí standart, ale i tak je dobré to vědět, že na to nepečeme J

7)   A hlavně: máme vás! Protože vy jste ti, pro koho tu jsme my. Pro vás chceme udělat ten nejlepší con vůbec. A pro vás to i dokážeme. Stačí jen, když přijdete (cosplay oceníme!). Všechno ostatní už půjde samo.

 

Kdy: v sobotu 24.9.2016 od 10:00 hodin.

Kde: Městská knihovna v Praze – Mariánské náměstí 1 (hned u zastávky Staroměstská, v centru nejcentrovatějším, kam je odevšad blízko)

Za kolik: Ti, kteří mají průkazku do Městské knihovny v Praze, to mají zadara. Vstupné pro ostatní v ceně průkazky – 80 korun

Nestačí mi to: v pátek 23.9. od 19:00 budeme promítat film Ikarie XB 1.

Více informací: na webu www.mlp.cz/conias  nebo na facebook.com/conias.knihovna

 

 

Přidat komentář