CONiáš-PARCON za dveřmi

Článek od: Míla Linc - 16.09.2016

Už se to blíží, za necelých čtrnáct dní nastane velký svátek všech milovníků scifi a fantasy. Možná si tím nejste jisti, možná o tom pochybujete, ale podprahová zpráva skrytá v tomto textu vás určitě přesvědčí, abyste do Městské knihovny v Praze v pátek a sobotu 23.-24. září dorazili.

Většina propagačních článků v téhle části vychvaluje onu akci horem dolem, láká návštěvníky na program a všelijaké bonusy, a dokazuje, že není lepší akce než té jejich. Ale tohle o nás určitě už víte. Prostě jsme nejlepší, to je fakt, a díky našemu podprahovému ovlivňování vašich myslí o tom po přečtení tohoto článku nebudete pochybovat.

Na druhou stranu, něco sem napsat musíme, protože kdyby zde nebyl žádný text, nemohli bychom do něj nic kódovat. Takže, na co se těšit?

Přestože je CONiáš-PARCON jednodenní, myslíme i na ty, kteří přijedou do Prahy na celý víkend. V pátek vysíláme digitalizovanou verzi jednoho z nejlepších českých scifi filmů vůbec – Ikarii XB1. Možná jste ji už viděli, ale na velkém plátně a ve společnosti správných lidí, to je jiná písnička. Víc se dozvíte tady: https://www.mlp.cz/cz/akce/e18085-ikarie-xb1/

Zdroj: http://paris.czechcentres.cz/public/galleries/70/69883/f55f1d0b6f62add6a6ea197a79f104.jpg

Hlavním lákadlem je bezpochyby – kromě slavnostního galavečera s předáváním významných fandomových cen – zahraniční host. Pozvání přijala Samanta Shannon z Velké Británie, autorka úspěšných knih Vidořád a Kostičas. Těšit se můžete na besedu, autogramiádu, i možnost si jenom popovídat.

Zdroj: http://img.thesun.co.uk/aidemitlum/archive/01798/SNF3034SS--_1798176a.jpg

Samozřejmě i další program stojí za to – abychom neurazili žádného z přednášejících, tak bychom museli vyjmenovat všechny, což není tak zajímavé. Takže nám prostě věřte, že přijde elita české fantastické scény. Vybrali jsme jenom některé z těch nejlepších, protože abychom mohli pozvat úplně všechny nejlepší, musel by CONiáš-Parcon trvat týden.

V čem jsme lepší než jiné cony? Jsme komorní, ne zase tak malí, se skvělým prostorem v centru Prahy (a rozhodně nepochybujte, že knihovna JE skvělý prostor), milujeme knížky a tomu podřizujeme hlavní i doprovodný program. A hlavně máme rádi Vás, naše návštěvníky! A vy máte rádi nás. Vy nás milujete. Protože jestli jste dočetli až sem, tak naše podprahová informace musela zapůsobit. Tak ahoj na CONiáš-PARCONU! 

Přidat komentář