Editorial: Říjen se Sherlockem, horory a Doctorem Strangem

Článek od: Martin Stručovský - 01.10.2016

Září se změnilo v říjen, takže nezbývá než nahlédnout do naší věštecké koule a podívat se, co se bude dít v tomto měsíci. 

Ale napřed krátká rekapitulace za září. Co se soutěží týče, uspořádali jsme tři, z toho ta třetí běží až do příští neděle. Jestliže chcete poznat další trampoty Harryho Pottera, můžete zkusit svoje štěstí a zodpovědět na tři pekelně těžké otázky. V souvislosti s Harrym Potterem jsme také změnili vzhled. Doufám, že se vám líbí stejně jako nám a že si užíváte hrátky s kouzelnou hůlkou. Pokud jste to snad ještě nestihli, tak neváhejte, protože účinek každého kouzla jednou skončí. A tohle to čeká už příští týden. Co nás ale potěšilo, jsou reakce, které jsou pod recenzemi. Pro nás je to znamení, že texty čtete a že s názorem recenzenta ztotožňujete či ho naopak vyvracíte. Děkujeme za ně.

Ale teď už dost vzpomínání a podívejme se na říjen. Minule jsem věštil lijáky a zimu a nějak mi to nevyšlo, tak snad to klapne tenhle měsíc. Přece jen Halloween se blíží, takže možná budou nějaké texty zaměřené na horor. Rozhodně ale v recenzích dorazí čtvrté Skalpy (páté už jsou za rohem) nebo jedno z knižních dobrodružství Doctora Who. Už příští týden dorazí nové Literární vyhlídky, jejichž prostřednictvím vás tentokrát Honza Křeček upozorní na to, co byste si neměli nechat ujít. Z akcí byste si neměli rozhodně nechat ujít autogramiády spisovatelských person Chucka Palahniuka a Michela Fabera.

V televizi začala nová řada American Horror Story, takže se mrkneme, jestli tomuhle seriálu už dávno nedošel dech. A ani tenhle měsíc vás neochudíme o soutěže. Hrát budeme třeba o nový komis Edda Brubakera Gotham Central a dorazí také pan Sherlock Holmes. Ovšem o které jeho knižní dobrodružství budeme hrát, neprozradíme. Nechte se překvapit. Největší událostí října je pak premiéra nové marvelovky, v níž se představí nový hrdina Doctor Strange. Připíše si Benedict Cumberbatch do svého portfolia další nezapomenutelnou roli a hlavně nezapomenutelnou podívanou? Všichni pevně doufáme, že to tak bude.

Zkrátka a dobře říjen je tu, tak si ho užívejte společně s námi.

Martin Stručovský

Šéfredaktor 

Přidat komentář