KOMIKS: Kim Myung-Hee, Simon Sues 3: Znamení hada

Článek od: Tereza Kadečková - 19.01.2017

Simon je po posledním boji s démonem stále otřesen. Přesto nezahálí a přijme další případ, který je ale větší sousto, než se na první pohled zdá.

Simon se ještě pořád nevzpamatoval z posledního procesu s démonem. Čas jeho smlouvy se ale krátí a tak nemá jinou možnost, než pokračovat dál. Dostane se na stopu Netromancerovi, který na univerzitním kampusu rozhazuje své sítě, a tentokrát se zdá, že nepůjde jen o malý případ, kdy je v ohrožení jeden člověk. Univerzita se jen hemží podivnými znaky a nepřítel má v ruce květinu, pomocí níž dokáže ovládat mysl lidí.

Aby toho nebylo málo, objeví se na scéně Lumens rozhodnutý Simonovi pomoct. Za zády mu stojí agentura, která dříve dělala Simonovi problémy, ale teď by ho ráda viděla ve svých řadách.

Simon Sues si ke třetímu dílu prošel slušným vývojem. Od obyčejného Předvolání ďábla přes výborné Klíčové setkání až k nynějšímu Znamení hadaKim Myung-Hee zvyšuje napětí a konečně začíná odhalovat karty zápletky, která sahá mnohem hlouběji, než se na první pohled zdálo. Do knihy se tentokrát vměstnaly jen dva případy, jsou na sebe ale tak blízko navázané, že máte pocit, že čtete jeden dlouhý děj a ne jednotlivé spisky, jako tomu bylo dřív.

Jenomže ačkoliv má tedy autorka víc prostoru pro to, aby děj poctivě a pomalu vysvětlila, nějak jí uniká mezi prsty. Snaží se toho říct spoustu a rychle. Ve druhém spisku Případ utonulých duší tak třeba vysvětlení rituálu pokulhává a čtenář marně pátrá, odkud se berou všechny informace. Místo toho je zavalen akcí. Tu sice Myung-Hee zvládá dobře, ale ve chvíli, kdy je čtenář zmatený nad dějem, si ji tolik neužije.

Dalším drobným problémem Znamení hada jsou pak postavy. Kromě hlavních hrdinů, o které se autorka stará vážně dobře a člověk se je naučí mít rád a zajímá ho jejich osud, jsou tu ti ostatní. Šedý dav, u kterého musíte sáhnout pro minulé díly, abyste si připomněli, co jsou zač, protože ve vás nezanechali ani matnou vzpomínku.

Plusovým bodem je opět kresba démonů. Obyčejní lidé občas splývají i vzhledově a je těžké je odlišit, ve chvíli, kdy se ale dostaneme k démonům, je vidět, že se Myung-Hee neskutečně baví. Příšerky jí prostě jdou, každá je originální a jde z nich strach.

Znamení hada není sice tak dobré jako Klíčové setkání a scénář občas škobrtá v místech, kde autorka chce říct vše a příliš rychle, přesto je Simon Sues pořád zajímavý příběh. Dostává nový rozměr, kdy se aspoň částečně dozvídáme plány hlavního padoucha, a zdá se, že se v budoucnu můžeme těšit ještě na pořádné problémy.

 

Hodnocení:  70%

 

Simon Sues 3: Znamení hada

Autorka: Kim Myung-Hee

Nakladatelství: Zanir

Vazba: Paperback

Rozměry: 112 x 175 mm

Počet stran: 232

Rok vydání: 2016

Cena: 199 Kč

Přidat komentář