Editorial: Vetřelci i Američtí bohové

Článek od: Martin Stručovský - 01.05.2017

Duben je za námi. A byl to poněkud zvláštní měsíc, protože se počasí střídalo jako na horské dráze. Jednou teplo, pak zase zima. Dokonce i sníh dorazil. Že by neplacená reklama na blížící se sérii Hry o trůny? Ať je to jakkoliv, doufáme, že jsme vám předchozí zpříjemnili, co nejvíc to šlo. Obzvlášť velkou radost mám z posledního týdne, kdy jsme vám takřka každý den přinesli rozhovor.
Ani v květnu o rozhovory nepřijdete. Sice jich nebude tolik, ale určitě dorazí. Vyzpovídali jsme pro vás například Marii Rejfovou, které nedávno vyšla v nakladatelství Mystery Press povedená detektivka Kdo jinému jámu kopá. V recenzích si pak posvítíme třeba na Ohnivého muže, Skalpy nebo Vetřelce.
A když už jsem zmínil toho Vetřelce. Už za pár dnů nás čeká další filmový příspěvek do téhle série. Naváže Ridley Scott na snímek, jímž před léty celou sérii nakopl, anebo nás čeká zklamání jako u Promethea? To uvidíme. Každopádně filmovou kvalitu by měli v kině sichrovat druzí Strážci galaxie. A kdo chce zůstat nohama na zemi, může se vypravit na novou verzi Krále Artuše. Doufejme, že Guy Ritchie po tomhle dodá konečně třetí díl Sherlocka. Neradi bychom, aby ikonického detektiva potkal stejný osud jako Hellboye. I kdyby nás ale kino vypeklo, pořád tu je první série Amerických bohů.
Největší událostí měsíce května je ale mílovými kroky se blížící Svět knihy, z jehož bohatého programu si dneska můžou vybírat i fanoušci fantastiky.
A samozřejmě nesmíme zapomínat na tu nejdůležitější událost, kterou jsou naše šestnácté narozeniny. Nechystáme žádnou monstrózní párty, ale opět budeme nadělovat knihy. Máte se zkrátka na co těšit.

Příjemný květen a nezapomeňte dneska se svou drahou polovičkou vyrazit pod třešeň. A svátek práce neoslavujte prací, ale lelkováním.
 

Martin Stručovský

Šéfredaktor

Přidat komentář