Retro: Komiks G.I.JOE

Článek od: frankie - 28.08.2017

Bratislavský Semic-Slovart vydal již čtvrté číslo akčního komiksu G.I.JOE. Koho tento komiks dosud minul, vězte, že se jedná o dvouměsíčník standardně distribuovaný do novinových stánků. Za cenu 33 korun dostanete 52 stran nabušeného akčního čtení, ve kterém se ponoříte do bojů mezi speciální jednotkou G.I.JOE a organizací COBRA toužící po celosvětové nadvládě. V každém čísle byly dosud dva příběhy, nejinak je tomu i v případě čísla čtvrtého. V úvodním příběhu Starý trik se projeví vychytralost jednotky G.I.JOE,  dokáže totiž využít pro špinavou práci jiné polovojenské oddíly. V druhém příběhu s názvem Léčka se dostávají do popředí jednotliví členové G.I.JOE (Wild-Bill, Lift-Ticket, Beach Head a další). Sice se nestřetávají s hlavním nepřítelem organizací COBROU, pro naše čtenáře ale mnohem známější KGB a jednotkami SSSR. V obou případech se můžete těšit na strhující akci doplněnou o velmi zajímavé dějové zvraty. Mladší dětští čtenáři budou mít ale problém se orientovat v politických výrazech typu menševici nebo rolnický stát. Vojenskému slangu jsou naštěstí věnovány vysvětlivky. Kvalita tisku menších panelů je dostačující a plně zapadá do koncepce vydavatelství. Problémem je panel přes celou stranu, kdy jsou vidět již jednotlivé barevné tečky místo jednolité barvy.

Uprostřed sešitu jsou černobíle představeny dvě postavy z komiksu. Pokud někdo čeká členy G.I.JOE, bude zklamán, jedná se o členy COBRY.
Sympatické na komiksu je, že se snaží rozšířit čtenářům přehled i o dalších hrdinech – např. X-Menech, v tomto čísle konkrétně o jejich nepřátelích Evil Mutants. Komu chybí nějaké komiksy z nakladatelství, na poslední straně se dozví o možnosti doobjednat si je se značnou slevou, ať se jedná o Záhadného Spider-Mana, Conana Barbara, Fantóma a mnoho dalších. 

 

G.I.JOE
Nakladatelství: Semic-Slovart Bratislava
Rok vydání: 1993
Počet stran: 52
Formát: 170 x 260 mm
Provedení: Brožovaná
Cena: 33,- Kč

Přidat komentář