Editorial: Říjnové návraty

Článek od: Martin Stručovský - 01.10.2018

Školáci za sebou mají první měsíc nového školního roku. Teplé sluneční paprsky ještě bojují ze všech sil, ale kabáty a bundy vytažené z našich šatníků jasně ukazují, že podzim se pomalu, ale jistě hlásí o slovo. Zase se dostáváme do období, kdy budou hrnek něčeho horkého a dobré čtivo těmi nejlepšími společníky pro dlouhé zimní večery, kdy zalezeme po (možná) náročném dni do našich postelí.
Už během září jsme vám nabídli spoustu recenzí, v nichž jsme vám doporučili, co byste si mohli přečíst. Za sebe bych přidal ještě znepokojující horor Mainstream, který je na české poměry opravdu nadstandardní. Pokud máme v naší kotlině víc autorů jako je Miroslav Pech, pak to s tímhle žánrem u nás nevypadá tak špatně, jak se mělo ještě před pár lety. Ostatně už tenhle týden vám Hanina Veselá řekne o dalším „českém“ hororu nazvaném Sešívance.
Říjen, to je tak trochu měsíc návratů. Na Velký knižní čtvrtek dorazí novinka Pavla Renčína nazvaná Klub vrahů a bude zajímavé, kam se tenhle autor po Vězněné tentokrát vydá. Do ringu se (snad) po dlouhé pauze vratí tenhle měsíc i Miroslav Žamboch. Tentokrát nám dopřeje další temnou fantasy, kde bude zase lámat vazy drsňák Bakly. A velký návrat čeká po celé řadě novel taky Tomáše Bandžucha, který v roce 2012 zaujal knihou Ve službách republiky. Tentokrát nás ale nečekají další příběhy Petra Hankla, nýbrž detektivka z počátků první republiky. Nevím, jak vy, ale já se nemůžu dočkat.

Právě v říjnu, konkrétně 28., oslaví naše země krásných sto let existence. Oslavte tenhle den v klidu a zamyslete se nad tím, co znamená být českým občanem. Važme si toho, co máme a snažme se společně, ať je naše země ještě krásnější a máme se tu všichni společně dobře. 

Martin Stručovský
Šéfredaktor 

Přidat komentář