Tomb Raider počtvrté: Vychází poslední díl Archivů o Laře Croft

Článek od: Redakce - 10.11.2018

 

V listopadu nabízí nakladatelství Comics Centrum svým čtenářům Tomb Raider Archivy S.4 – čtvrtý svazek akčního komiksu o kultovní ženské hrdince.

V průběhu loňského a letošního roku dostali čeští čtenáři příležitost přečíst si o dobrodružstvích sexy archeoložky v podobě takzvaných Archivů, neboli sebraných svazků, které začala roku 2016 vydávat americké nakladatelství Dark Horse.

Na rozdíl od prvních tří svazků, nabízejících čtenáři příběhy ze „základní“ řady komiksu, obsahuje čtvrtý a poslední svazek několik samostatných příběhů, dále dodatečné prequely k sérii – sešity s číslem nula a jedna polovina – a pak speciální řadu s názvem „Cesty za dobrodružstvím“.

Čtenáři se mohou těšit na dobrodružství v mnoha exotických světových destinacích, výlet do říše snů, nebo putování myslí samotné hrdinky, a to celkem v 19 sešitech a jedné bonusové manze od Krise Renkewitze.

Mezi scénáristy a výtvarníky, kteří se na čtvrtém svazku Archivů podíleli, se tentokrát objevili například Joe Jusko (který je také autorem předmluvy), Dan Jurgens, Fiona Kay Averyová, Drew Johnson, Many Clark, Billy Tan, Jonathan D. Smith, Tyson Wengler a mnozí další.

Tomb Raider Archivy S.4 vycházejí opět ve velkém formátu a v pevné vazbě. Nakladatelství Comics Centrum stejně jako v případě druhého dílu Archivů vytvořilo alternativní obálku; české vydání je tedy po této stránce celosvětovým unikátem.

Na internetových stránkách Comics Centra si zájemci mohou knihu objednat za zvýhodněnou cenu do 13. 11. 2018.

Anotace knihy:
Vzrušení a vzácné artefakty má Lara Croft ze všeho nejraději!
Archivy S.4 je sbírka původních povídek, díky nimž prožijete spolu s Larou Croft ty nejúžasnější okamžiky. Buďte při tom, až se střetne s přidrzlým pirátem v příběhu, jenž překračuje meze života a času. Odhalte tajemství jejích začátků a zjistěte, co z ní udělalo neporazitelnou bojovnici. Vydejte se spolu s ní na cesty za historickými památkami, navštivte snové světy či džungle, a to vše v jedinečném výtvarném provedení...
Tento svazek obsahuje sešity 0 a 1/2, které vyšly v nakladatelství Top Cow jako součást série Tomb Raider, sešity 1–12 série Cesty za dobrodružstvím a dále pět samostatných sešitů: Vše, jak má být, Škorpionova hůl, Přepadení, Tisící prvá noc a Největší ze všech pokladů. Do závěrečného svazku Archivů přispěly stálice komiksového nebe, jako např. Adam Hughes, Billy Tan, Tony Daniel, Andy Park, Keu Cha, David Finch, Joe Jusko a mnozí další!

„Tomb Raider Archivy S.4“
Autoři: Adam Hughes, Billy Tan, Tony Daniel, Andy Park, Keu Cha, David Finch, Joe Jusko a další
Z anglického originálu přeložila Alexandra Niklíčková, vydává nakladatelství Comics Centrum
Vázaná s matným laminem a parciálním lakem, 528 barevných stran
U nakladatele od 30. 10. 2018 do 13. 11. 2018 za cenu 780 Kč, dále pak 910 Kč.
Kniha vychází 5. 11. 2018
Nakladatel knihu doporučuje pro věkovou kategorii 14+
 

Přidat komentář