Nové tituly z nakladatelství Mystery Press

Článek od: Redakce - 10.11.2020

Nakladatelství Mystery Press také nezahálí a připravilo pro svoje dychtivé čtenáře zajímavé novinky. Tentokrát jsou to "jen" samá pokračování, ale jedna série lepší než druhá. Není to fantastika, ale thrillery, kriminálky i detektivky máme na Sardenu rádi úplně stejně.

Steve Robinson: Dopisy od mrtvého

genealogický thriller, již sedmý případ genealoga Jeffersona Tayta

Krimi thrillery Steva Robinsona baví české čtenáře již pět let. Genealog Jefferson Tayte se za tu dobu objevil v sedmi románech, během nichž odhalil řadu zločinů, zdánlivě navždy pohřbených v minulosti. Nejinak tomu je i v zatím poslední knize, Dopisech od mrtvého.

Anotace:
Když je genealog Jefferson Tayte najat, aby prokázal totožnost černé ovce v rodokmenu svého klienta, je vzápětí zatažen do vyšetřování vraždy. K dispozici přitom nemá víc než sto padesát let starý dopis a stopu vedoucí k legendárnímu rubínu, jenž zmizel před dávnými generacemi.
Poté, co se k němu za záhadných okolností dostanou další dopisy, odkryje Tayte staletí starý příběh chamtivosti, vraždy a zakázané lásky, který ho ze skotské Vysočiny nakonec zavede do sluncem prozářené koloniální Indie.
V historii Džajpuru je totiž pohřbeno temné tajemství, prosycené zradou a skandálem. Proč má ale tak smrtící důsledky pro současnost? Dokáže Tayte najít ztracený rubín a zabránit dalším vraždám, než bude příliš pozdě?

https://mysterypress.cz/dopisy-od-mrtveho/

Info o knize:
Autor: Steve Robinson
Originální název: Letters from the Dead
Překlad: Kateřina Niklová
Formát: vázaná s přebalem, 145x205 mm
Počet stran: 336
Cena: 349 Kč
Nakladatel: Mystery Press (www.mysterypress.cz)

 

Ellis Peters: Splátka růží 

legendární bratr Cadfael se vrací v původním překladu Stanislavy Pošustové-Menšíkové a v nové grafické úpravě Lubomíra Kupčíka a Lukáše Tumy

Případy moudrého bratra Cadfaela patří bezesporu do zlatého fondu historických detektivek. Nakladatelství Mystery Press se rozhodlo představit je nové generaci českých čtenářů, a tak po Zázraku svaté Winifredy nyní vydává další knihu z této série, Splátku růží…

Anotace:
Jaro roku 1142 ne a ne přijít, až si v shrewsburském klášteře začínají dělat starosti: pokud se brzy neoteplí, nestihnou do dvaadvacátého června vykvést růže. Právě v tento den každého roku musí mladá vdova Judita Perleová obdržet jednu bílou růži jako symbolickou splátku za dům, který převorství pronajala, jinak smlouva pozbyde platnosti.
V okolí kláštera se však vyskytuje někdo, jehož chamtivosti hraje váhání přírody do karet – a když růže nakonec vykvetou, neváhá sáhnout k násilí, aby dosáhl svého. Jeho první obětí se stává mladý mnich, který vlastním tělem chrání Juditin růžový keř před zničením.
Moudrý bratr Cadfael se vydává po stopě krví potřísněných okvětních lístků. Zavedou ho k některému z nápadníků, o něž nemá hezká a bohatá vdova nouzi? Brzy je ovšem ve hře ještě mnohem víc – život samotné Judity, která znenadání zmizí. Bratr Cadfael má před sebou cestu, která bude trnitější než vdoviny růžové keře…

https://mysterypress.cz/splatka-ruzi/

Info o knize:
Autor: Ellis Peters
Originální název: The Rose Rent
Překlad: Stanislava Pošustová-Menšíková
Formát: vázaná s přebalem, 145x205 mm
Počet stran: 240
Cena: 299 Kč
Nakladatel: Mystery Press (www.mysterypress.cz)

 

Ellis Peters: Poustevník z Eytonského lesa

další díl ze série legendárních historických detektivek s bratrem Cadfaelem v hlavní roli

Legendární historické detektivky Ellis Peters opět po letech míří na pulty českých knihkupectví. Ve velmi krátkém rozestupu od předchozí Splátky růží vychází v nakladatelství Mystery Press (www.mysterypress.cz) další případ moudrého bratra Cadfaela, Poustevník z Eytonského lesa.

Anotace:
Píše se rok 1142. Pokračující občanská válka, kterou rozpoutaly spory mezi králem Štěpánem a císařovnou Matyldou, sužuje Anglii, v benediktinském převorství svatého Petra a Pavla ve Shrewsbury je však – alespoň zatím – klid.
Okolnosti se změní úmrtím lorda Ludela z Eatonu, jehož syn Richard se pod záštitou kláštera věnuje studiu. Nyní by se ovšem měl ujmout svého dědictví, tvrdí Richardova babička Dionisie, a nejlépe ho i rozmnožit díky dohodnutému sňatku. Co na tom, že je chlapci teprve deset let…
Richard se babičce s podporou opata Radulfuse vzepře. Do celé záležitosti se však připlete poustevník Cuthred a jeho mladý sluha Hyacint, který se s Richardem spřátelí. Když se pak jednoho dne po Richardovi slehne zem a v Eytonském lese je nalezeno tělo cizího šlechtice, musí bratr Cadfael znovu využít své znalosti lidské povahy k vypátrání chladnokrevného vraha.

https://mysterypress.cz/poustevnik-z-eytonskeho-lesa/

Info o knize:
Autor: Ellis Peters
Originální název: The Hermit of Eyton Forest
Překlad: Stanislava Pošustová-Menšíková
Formát: vázaná s přebalem, 145x205 mm
Počet stran: 240
Cena: 299 Kč
Nakladatel: Mystery Press (www.mysterypress.cz)

 

Daniel Gris: Lars útočí

nová řízná krimi z Prahy od držitele ocenění „Nejlepší česká detektivka“ za knihu Říkají mi Lars

Lars je fenomén. A stačily mu k tomu pouhé dvě knihy. V románu Říkají mi Lars se hlavní hrdina – neortodoxní soukromý vyšetřovatel – zapletl s nelítostnými únosci, v knize Lars láme kosti se stal bodyguardem zpovykané popové hvězdičky a nyní musí zaútočit, protože…

Anotace:
Lars, soukromé očko, milovník kvalitního bourbonu, ryčné hudby a vůně žen, měl ve svém staromládeneckém životě sotva dvě či tři vážnější známosti. Jedna z nich, krásná Viktorie, se mu po téměř dvaceti letech odloučení ozve s úpěnlivou prosbou o pomoc.
Před několika dny se beze stopy ztratil její syn Artur, přičemž chlapcovo záhadné zmizení bylo doprovázeno neméně záhadným vloupáním do trezoru ve firmě, v níž je zaměstnán jeho otec. Když se Lars od Viktorie dozví, že Arturovi je devatenáct a že muž, který ho vychovává, vlastně ani není jeho biologický rodič, zbystří.
Ihned se pustí do pátrání, během něhož je lepší neplést se mu do cesty, natož mu lhát nebo se ho dokonce snažit zastavit, jak se o to několik nešťastníků pokusilo. Tentokrát Lars nevyčkává, ale útočí, protože někdy věci zkrátka nejdou brát jinak než osobně.

https://mysterypress.cz/lars-utoci/

Info o knize:
Autor: Daniel Gris
Obálka: Lukáš Tuma
Formát: vázaná s přebalem, 145x205 mm
Počet stran: 208
Cena: 269 Kč
Nakladatel: Mystery Press (www.mysterypress.cz)

 

Přidat komentář