SOBOTNÍ FILMOVÁ SRDCOVKA

Článek od: Tereza Kučírková - 09.04.2022

Máte rádi superhrdiny, ale vždycky u sledování filmů a seriálů přemýšlíte, jak by se příběh odehrál ve skutečnosti? Samozřejmě, je to fikce a ta dovoluje mnohé. Přeci jenom ale občas přemítáte, jak by vypadal svět, kde je Superman sice supersilný mimozemšťan, ale zároveň je i dost na prachy?A co třeba svět, kde sice  Aquaman svědomitě pomáhá delfínům zamotaným v rybářských sítích, ale docela kašle na to, že by měly jeho partnerky vždy vyjádřit souhlas se sexuálními hrátkami? Nebo taky místo, kde Flash běhá stále stejně rychle, ale nedívá se moc na cestu? Potom je seriál The Boys právě pro vás.

Je to navíc seriál, kde během deseti minut přesně víte, jestli budete hltat každou vteřinu, a nebo si na tuhle superhero laskominu necháte zajít chuť. Abychom byli úplně přesní, rozhodování vám bude trvat šest minut. V tomto čase totiž dostane hlavní hrdina Hughie Campbell odpověď na otázku, co se stane, když nejrychlejší muž planety proběhne přímo skrz jeho přítelkyni. Tato událost odstartuje děj, ve kterém se prodavač v elektru Hughie přidává k Billymu Butcherovi a jeho skupince odpůrců superhrdinů. Jejich hlavním cílem je ukázat světu, jak je to doopravdy s milovanou Sedmičkou. Sedmička je tvořena elitním výběrem hrdinů a vedena společností Vought. Jako ztělesnění všeho skvělého a amerického se dokonalými zuby na New York usmívá z každého plakátu Homelander. Perfektní hrdina, který se neštítí ani vraždy celého letadla pasažérů, aby se zbavil jednoho, který viděl příliš mnoho. V první epizodě jeho tým doplňuje naivní Starlight, aby velmi rychle zjistila, jak to mezi první ligou chodí. Mohlo by se zdát, že záchrana tonoucích nebo osob z hořících budov bude jejich prioritou. Pravdou je, že na nějaké dobrodiní není příliš času, je třeba točit filmy, reklamní spoty a propagovat merche. Brzy se také odhalí fakta o zakladateli společnosti Vought, Fredericku Voughtovi. Nacistický vědec pracující v Dachau vytvořil látku V, která běžného člověka obdaří superschopnostmi. V třetí říší látka tvořila oporu Hitlerovy armády, teď hlavní stavební článek společnosti Vought. 


Bude to právě Starlight, kdo pomůže Billymu a jeho chlapcům odhalit, jak to s těmi superhrdiny doopravdy je? Nebo ji semele lesk a peníze? Jak zabít muže s diamantovou kůží? Možná by pomohla výbušnina v tlustém střevě? Projede motorový člun skrz tělo velryby? Jestli vás odpovědi zajímají, neváhejte zhlédnout první dvě série a připojit se k čekání na tu třetí, která by měla mít premiéru v červnu. A pokud by čekání bylo přeci jen moc dlouhé, můžete si ho ukrátit neméně skvělými komiksy Gartha Ennise a Daricka Robertsona, které sloužily jako předloha.

 

Přidat komentář