PR: Mike Mignola, Richard Corben, P. Craig Russell, Hellboy 7 - Pražský upír a další povídky

Článek od: Anonym - 10.09.2010

Polož naběračku přes vchod do jeskyně. Neodváží se ji překročit.Aaž vyjde slunce a najde si je, změní se v kámen. Bez jediné rány.Bez jediné prolité kapky krve. Zajímá mě, jak se pak budeš cítit?

Již posedmé se do rukou našich čtenářů dostává knižní vydání osudů odpadlého démona Hellboye. Kniha „Hellboy #7: Pražský upír a další povídky“ obsahuje sedm fantaskních příběhů. Poprvé všechny nekreslil sám Mike Mignola, ale ke všem napsal scénáře. Titulní povídku Pražský upír (inspirovanou Mignolovým pobytem v Praze během natáčení filmů Blade II a Hellboy) nakreslil P. Craig Russell, známý českým čtenářům z comicsového zpracování knihy Neila Gaimana Koralína. Znalci našeho hlavního města ocení velkou snahu o autentičnost, kdy Russell použil Mignolovy fotografie při kreslení různých pražských zákoutí a památek.

Nejdelší povídkou v knize je Makoma, kterou spolu s Mignolou nakreslil slavný Richard Corben. Poutavé zpracování africké legendy, vyprávěné starodávnou mumií, jakoby předznamenávalo další Hellboyovy osudy a jak je u celé série Hellboy typické, zasazuje další dílek do velkolepé skládačky, kterou Hellboy je. 

Přestože Hellboy nepatří mezi díla řešící važné problémy a stále se tváří jako neškodná zábava, často se závažných témat dotýká. Trollí čarodějka, která k nám promlouvá v úvodu, poradí Hellboyovi jak na trolly, ghůl na hřbitově recituje anglickou poezii 18. století, Héraklés poodhalí svou duši a dozvíte se i o podivném démonovi z malajských pověstí – Penanggalaně.

Kniha má 144 celobarevných stránek a vychází ve dvou variantách: pevná knižní

s přebalem za 599 Kč a brožovaná za 299 Kč.

Hellboy #7: Pražský upír a další povídky
Scénář a kresba:
Mike Mignola, Richard Corben, P. Craig Russell
Překlad: Jan Kantůrek
Počet stran: 144 barevných
Cena: pevná vazba 599,- Kč, brožovaná vazba 299,- Kč
Věkové doporučení: 12+
Vyšlo 9. 9. 2010 v nakladatelství Comics Centrum.

Přidat komentář