VYŠLO: Vyšlé knihy od 13. října do 1. listopadu 2010

Článek od: Daemon - 13.11.2010

fantasy

Ztracené písně menhiru: Baludin, učedník Xartexův
Novotný, Jiří

Nakladatel: knihovnicka.cz
Obálka: Lucie Ondrušková
Redakce: -
Rok vydání: 2010
Počet stran: 310
Rozměr: 145 x 205
Provedení: paperback

Baludin jako jeden z nemnoha přežil napadení nejvýznamnější slavnosti chlapců mágů "cesty Cest", na které se nejmladší uchazeči o čarodějné umění tradičně ucházejí o své Mistry. Následně se stává učedníkem Xartexe z rodu Strážce draků, jednoho z nejmocnějších čarodějů Říše - Kultu bílých draků.
Poznenáhlu se nám jejich očima odhaluje tajemný svět Země dvou Sluncí. Baludin nachází při cestách se svým Mistrem přátele a potkává své první dětské lásky a začíná si uvědomovat, že není nejpodstatnější, co nás odlišuje a rozděluje, ale naopak, co nás spojuje. A do mysli se mu začíná stále zřetelněji vtírat podezření, jestli je skutečně Kult bílých draků to nejlepší, co může být na Zemi dvou Sluncí. Ale dobře ví, že ve jménu "Služby" je Xartex připraven obětovat i svůj život. A nejvyšším závazkem učedníka mágů je sdílet osud se svým Mistrem.
Do bezstarostného života plných her však plíživě vstupuje očekávání krvavých střetů, ve kterých zbrojné houfce království a říší se vydají na pochod, aby se střetly v rozhodující bitvě. Zatím jsou stále daleko, ale jejich čas se neúprosně blíží...

Cena: 220.00 Kč


fantasy
- nové vydání -

DragonLance: Legendy III - Zkouška bratrství
/DragonLance: Legends III - Test of the Twins/
Weis, Margaret - Hickman, Tracy

Nakladatel: Fantom Print
Překlad: Hana Vlčinská
Obálka: Matt Stawicki
Redakce: Libor Marchlík, Jiří Popiolek, Dalibor Zeman
Rok vydání: 2010
Počet stran: 240
Rozměr: 145 x 205
Provedení: paperback
Stav: nové vydání

Raistlin přivolává kouzlo, za které tak draze zaplatil. Portál se mu otevírá...
V tu chvíli však jeho bratr Karamon uvedl do chodu magický časostroj. Obě magická pole se prolnou a posunou. Karamon a šotek Tasslehoff se dostávají na podivné místo v podivném čase, kde učiní ten nejhroznější objev.
A Raistlin vstoupí do Propasti, připravený na souboj se svým příšerným nepřítelem - Takhisis, Královnou Temnot.

Cena: 249.00 Kč


sci-fi

Zelený mozek
/The Green Brain/
Herbert, Frank

Nakladatel: Baronet
Překlad: Dana Chodilová
Obálka: Jan Ungrád
Redakce: Jiří Chodil
Rok vydání: 2010
Počet stran: 200
Rozměr: 125 x 200
Provedení: hardback

Klasický Herbertův román opět dokazuje jeho mimořádnou schopnost nenechat děj jen tak plynout, ale domýšlet důsledky událostí a učiněných rozhodnutí.
Přelidněný svět usilovně hledá nové životní prostory, a proto jsou divoká území zbavována nenasytného hmyzu, který je činí neobyvatelnými. Jedním z nich je i Mato Grosso, které Joao Martinho se svými kolegy čistí chemickými i fyzikálními prostředky. Avšak hmyz se nějak vrací zpět přes neproniknutelné vibrační bariéry. A z džungle se šíří fámy o obrovských hmyzích exemplářích a lidech s hmyzíma očima.

Cena: 219.00 Kč


sci-fi

Zaplať nebo zemři!
/The Repossession Mambo/
Garcia, Eric

Nakladatel: Víkend
Překlad: Lenka Faltejsková
Obálka: Universal Pictures International Entertainment
Redakce: Petr Matoušek
Rok vydání: 2010
Počet stran: 320
Rozměr: 145 x 215
Provedení: hardback

V nedaleké budoucnosti budou lide moci vylepšovat svá těla výměnou poškozených orgánů za umělé náhrady. Má to ale jeden háček: je to drahé a v případě, že nesplatíte včas, orgány vám seberou vymahači. A to se neobejde bez bolesti a krve!
Remy je jeden z nejlepších vymahačů. I on se ale jednoho dne opozdi se splátkou za své nove srdce a jeho dlouholetý parťák Jake dostává nový úkol. Dostihnout Remyho a jeho nové srdce získat zpět. Z lovce se stane lovná zvěř. Remy musí prchat napříč krajinou obývanou přáteli i protivníky, připojuje se k Beth a stává se ochráncem tisíců stižených podobným osudem...

Podle knihy byl natočen film v hlavni roli s Jude Lawem a Forestem Whitekerem.

Cena: 289.00 Kč


horor

Vyděděnec a jiné povídky
Lovecraft, Howard Phillips

Nakladatel: Dokořán
Překlad: Linda Bartošková, Zdeněk Lyčka, Ondřej Neff
Obálka: Pavel Růt
Redakce: Zdeněk Kárník
Rok vydání: 2010
Počet stran: 136
Rozměr: 135 x 165
Provedení: hardback

Howard Phillips Lovecraft je znám především jako autor hororů, v jeho díle se však mísí mnohem víc: snová poetika, přehlídka tvorů na rozhraní mezi lidským, zvířecím a nadpřirozeným světem, cynický náhled na svět, okouzlení krásou i suchý humor. Vybrané povídky, včetně nejznámějšího Lovecraftova textu Volání Cthulhu, dokládají autorovu představu, že svět není takový, jak se na pohled jeví. Za stěnou spánku, ve zdech mansardy, ve městě s podivnou pověstí nebo pod hladinou moře, všude se mohou skrývat věci nečekané a poměrně znepokojivé. Co se ale přihodí těm, kteří se budou snažit odkrýt dosud skryté?

Cena: 245.00 Kč


fantasy

Kronika rodu Spiderwicků: A co bylo potom III - Veličenstvo saň
/Beyond the Spiderwick Chronicles III: The Wyrm King/
DiTerlizzi, Tony - Black, Holly

Nakladatel: Euromedia Group - Knižní klub
Překlad: Jana Jašová
Obálka: Tony DiTerlizzi
Redakce: Petr Matoušek, Viola Lyčková, David Dvořák
Rok vydání: 2010
Počet stran: 224
Rozměr: 115 x 175
Provedení: hardback

Jednou za pět set let se probouzejí hromotluci a pustoší celý kraj. Jenže Nick Vargas z Floridy se zoufale zmýlil, když je s pomocí svých sourozenců i Mallory, Jareda a Simona Graceových vlákal do moře. Netvoři měli splnit důležitý úkol: z puklin všude po městě se hrabou černí dráčci, kteří hbitě rostou, a jen hromotluci je umějí zlikvidovat. Pocit ohrožení, v němž se ocitl Nickův svět, navíc nijak neulehčují poměry v jejich rozhádané rodině. Je pouze na chlapci, aby uvedl věci do pořádku a dával dobrý pozor na svůj krk i na to, co komu zase naslibuje. Během záchranné operace se totiž setká nejen se starými známými vodními žínkami, pocítí, jak soptí hromotluk, nečekaně se ocitne v břiše další vypečené obludy, ale hlavně bude čelit hydře. Závěrečný svazek druhé řady jednoho z nejslavnějších amerických knižních seriálů pro děti spěje k bitvě na život a na smrt. Bude Vargasovým a Graceovým stačit, že mají jeden druhého a že jim přibyl neohrožený pomocník? Co je ještě třeba, aby se vše vrátilo do starých kolejí?

Cena: 169.00 Kč


sci-fi

Válka s pandemií
/Plague War/
Carlson, Jeff

Nakladatel: BB art
Překlad: Jindřich Manďák
Obálka: Jan Matoška
Redakce: Zuzana Pokorná, Jan Řehoř
Rok vydání: 2010
Počet stran: 312
Rozměr: 150 x 210
Provedení: hardback

Země je zpustošená pandemií, nanotechnologickým virem, který vyhlazuje veškeré teplokrevné organismy pod výškovou hranicí tří tisíc metrů. Zbytky lidstva po celém světě s potížemi přežívají na izolovaných horských vrcholcích.
Badatelka v oboru nanotechnologie Ruth Goldmanová vyvinula vakcínu s potenciálem naočkovat proti pandemii všechny lidi, kteří přežili, ale rozštěpená vláda USA se nezastaví před ničím, aby si vakcínu uchovala pro sebe. Ruth a Cam Najarro, muž který za přežití zaplatil vysokou cenu, jsou rozhodnutí poskytnout lék všem a musí přitom čelit zpustošené americké krajině.
Společně podstupují anabázi obtížným terénem, během níž se setkají s tím nejlepším i nejhorším v lidské povaze. Přitom netuší, že se nade všemi vznáší ještě větší hrozba...

Cena: 249.00 Kč


horor
- nové vydání -

V Horách šílenství
Lovecraft, Howard Phillips

Nakladatel: Laser-books
Překlad: Milan Žáček
Obálka: Bob Eggleton
Redakce: Tomáš Jirkovský, Helena Šebestová
Rok vydání: 2010
Počet stran: 344
Rozměr: 110 x 165
Provedení: paperback
Stav: nové vydání

Americký autor Howard Phillips Lovecraft patří nejen k zakladatelům, ale i nejlepším autorům moderně pojatého hororu. A tak jistě oceníte působivou atmosféru příběhů, v nichž tajemné síly, nepoznané zlo a kosmické hrůzy vyvolávají mrazení v zádech. Držíte v ruce nové vydání sbírky Lovecraftových povídek, které se řadí k těm nejlepším: Dagon - uprchlý zajatec se na moři setkává s neobvyklým jevem, který ho přivede na hranici šílenství. Slavnost - Vánoce nemusí být jenom svátky míru a pokoje. Občas se mohou přihodit i věci značně děsuplné. Volání Cthulhu - dědictví a prastrýcova poslední vůle přinášejí naprosto nečekané překvapení a odhalení hrůzného tajemství. Hrůza v Dunwichi - město Dunwich, podivný majitel usedlosti a mizející občané. Dá se mezi tím vším nalézt souvislost? V Horách šílenství - působivá novela o neuvěřitelných objevech v Antarktidě, které zcela změnily pohled na historii Země. Stín z hlubin času - setkání v západní Austrálii odhalilo nebezpečí, které by mohlo způsobit problémy celému lidstvu.

Cena: 229.00 Kč


horor

Upíří deníky: Návrat
/The Vampire Diaries: The Return - Nightfall/
Smith, L. J.

Nakladatel: Fragment
Překlad: Lucie Schürerová
Obálka: Chad Michael Ward
Redakce: Helena Klečková, Daruše Singerová
Rok vydání: 2010
Počet stran: 224
Rozměr: 115 x 185
Provedení: paperback

Elena se vrací zpět do světa lidí. Za pomoci svých přátel a milovaného Stefana si užívá znovu nabyté radosti ze života. Temné síly se jí však nechtějí vzdát a opět po ní natahují své pařáty! Kdo se stane nástrojem temných sil tentokrát? Dokáže se jim Elena ubránit?

Cena: 199.00 Kč


horor

Upíři, démoni & spol.
Müller, Ondřej (ed.)

Nakladatel: Albatros Media - Plus
Překlad: Zdeněk Beran, Radovan Charvát, Kryštof Jankovec, Pavel Medek, Dana Melanová, Stanislava Menšíková, Pavel Mlynář, Petr Onufer, Milena Poláčková
Obálka: Renáta Fučíková
Redakce: Marie Vondrášková, Alexandra Horová, Arnoštka Svobodová
Rok vydání: 2010
Počet stran: 336
Rozměr: 135 x 205
Provedení:

Putují nicotou mezi světem živých a světem mrtvých, straší v noci na opuštěných hřbitovech i v ozářených velkoměstech, a zakusují se krásným ženám do krku. Do postav upírů vtělujeme naše nejtajnější představy a úzkosti – a snad právě proto upír dosáhl ve světě literatury a filmu takového triumfu, jaký mu mohou ostatní strašidla jen závidět. Začtěte se do čtrnácti povídek mapujících vývoj upířích příběhů od 19. století!

Cena: 349.00 Kč


fantasy

Kroniky Vynořeného světa III: Talisman moci
/Cronache del Mondo Emerso III: Il talismano del potere/
Troisi, Licia

Nakladatel: Talpress
Překlad: Hana Mondelli Lhotáková
Obálka: Paolo Barbieri
Redakce: Květa Svárovská
Rok vydání: 2010
Počet stran: 504
Rozměr: 105 x 175
Provedení: paperback

Nihal, poslední půlelfka Vynořeného světa, která konečně rozkryla tajemství své minulosti, se vydává na zoufalou misi, aby se pokusila zachránit svět před Tyranovou rozpínavostí a hrůzovládou. V tomto nelehkém úkolu jsou jí nápomocni přátelé - mág Sennar a zbrojnoš Laio a samozřejmě její nerozlučný souputník, drak Oarf. Aby mohla splnit svůj úkol, musí se jí podařit najít osm kamenů skrytých ve svatyních roztroušených po celém Vynořeném světě. Jedině ona je může díky talismanu od čarodějnice Reis nalézt a s jejich pomocí rozhodnout o osudu všeho živého. Vůbec nejtěžší zkouškou je pro ni však okamžik, kdy se ocitá tváří v tvář samotnému Tyranovi. Má sice všechny předpoklady k tomu, aby ho porazila, jenže jakmile ho spatří, i ona ztrácí téměř veškerou naději na možné vítězství.

Cena: 399.00 Kč


fantasy

Světlo elfů I
/Elfenlicht/
Hennen, Bernhard

Nakladatel: Fantom Print
Překlad: Svatava Kretková
Obálka: Jan Patrik Krásný
Redakce: Libor Marchlík, Jiří Popiolek
Rok vydání: 2010
Počet stran: 304
Rozměr: 170 x 240
Provedení: hardback

Celé věky rozhodovali o osudech světa, ale teď se zdá, že světlo elfů pohasíná. Jen královna Emerelle a její mistr šermíř Ollowain se postaví mocným trolům na odpor. Když Emerelle silou své magie zničí jednu z albských stezek a tisíce trolích válečníků se zřítí do nicoty, zdá se být říše elfů zachráněna. Ale roztrženou zlatou sítí pronikají do srdce říše temné stíny. Stíny, které ohrožují všechny národy Albenu.

Cena: 249.00 Kč


sci-fi

Střepy z Apokalypsy
Šlechta, Vladimír

Nakladatel: Brokilon
Obálka: Michal Ivan
Redakce: Robert Pilch, Jiří Popiolek
Rok vydání: 2010
Počet stran: 304
Rozměr: 110 x 165
Provedení: paperback

Druhá polovina 23. století, dvě stě let po Apokalypse. Evropa je stále ještě zničená totální válkou, z větší části vylidněná. Věda se stala magií, určenou zasvěceným. Po dlouhém období chaosu, kanibalismu a lokálních válek se zde stabilizovala civilizace, hodná toho jména. V pustinách, ale i na stránkách zakázaných knih, přetrvávají technologické anomálie, pozůstatky zaniklé civilizace 21. století.
Tyto anomálie, zvané také "střepy z Apokalypsy" někdy skrývají úžasné bohatství v podobě technologických návodů, jindy zase smrtelnou hrozbu pro budoucí osadníky.
Zkoumáním anomálií se zabývá trojice hrdinů: kyborgizovaný válečník Oggerd, technolog Hal Hargo a vyjednavač Gowery. Ani jeden nemá samostatně šanci na úspěch, společně však tvoří silný tým.
Někdy to mají lehké, prostě jdou a bojují. Obvykle však musí nejprve rozplést předivo mýtů, aby zjistili, proti čemu a proti komu vlastně stojí.

Cena: 248.00 Kč


fantasy

Stín krále lebek
/Jake Ransom and the Skull King's Shadow/
Rollins, James

Nakladatel: BB art
Překlad: Zdík Dušek
Obálka: Joe Tippie
Redakce: Marta Rottová, Jan Řehoř
Rok vydání: 2010
Počet stran: 304
Rozměr: 135 x 205
Provedení: hardback

Když Jake Ransom obdrží záhadnou pozvánku, ocitá se i se svou sestrou ve strhujícím víru událostí. Artefakt, který objevili jeho rodiče na výpravě, z níž se nikdy nevrátili, přenese Jakea a Kady do zvláštního světa obývaného podivnou směsí dávno zaniklých civilizací, do světa, v němž se jim snad podaří objasnit zmizení rodičů.
Jakmile však vkročí na toto pozoruhodné místo, z oblohy na ně zaútočí grakylové a Jakeovi noví kamarádi, krásná mayská dívka Marika a Říman Pindor, jim vysvětlují, že tyto kruté tvory stvořil zlý alchymista přezdívaný Král lebek. Jake se pokouší nalézt cestu domů, ale začíná být zřejmé, že se Král lebek nezastaví, dokud nedostane Jakea a Kady do svých spárů, živé či mrtvé.

Cena: 229.00 Kč


sci-fi
- nové vydání -

Stepfordské paničky
/The Stepford Wives/
Levin, Ira

Nakladatel: Euromedia Group - Knižní klub
Překlad: Zora Wolfová
Obálka: Ivan Brůha
Redakce: Jindřich Jůzl, Jiří Staněk
Rok vydání: 2010
Počet stran: 160
Rozměr: 130 x 205
Provedení: hardback
Stav: nové vydání

Jaké tajemství skrývá městečko Stepford za nablýskanou fasádou svých luxusních domů? Co vede zdejší muže k tomu, aby trávili veškerý volný čas v uzavřené společnosti pánského klubu? Vždyť v jídelnách a ložnicích jejich útulných domovů na ně čekají ženy, které beze zbytku naplňují ideál amerických manželek - jsou krásné, oddaně milující a své povinnosti zvládají na jedničku. Když se do Stepfordu nastěhuje Joanna Eberhartová se svým manželem Waltrem, úspěšným právníkem, ještě netuší, že sen o skvělém životě se může snadno proměnit v noční můru...

Cena: 199.00 Kč


horor

Pronásledovaná
/Hunted/
Cast, P. C. - Cast, Kristin

Nakladatel: Euromedia Group - Knižní klub
Překlad: Jana Kunová
Obálka: Viera Fabianová
Redakce: Iveta Poláčková, Martina Bekešová, David Dvořák
Rok vydání: 2010
Počet stran: 368
Rozměr: 130 x 205
Provedení: hardback

PProroctví se naplnilo, padlý anděl uvězněný po celá tisíciletí v hlubinách země se osvobodil a Zoey Redbirdové a jejím kamarádům nezbývá než utéct ze Školy noci. V podzemních chodbách pod opuštěným nádražím budou v bezpečí před hrůzami, které se odehrávají na povrchu - ale nedostali se jen z jednoho maléru do druhého?
Nevyzpytatelná červená mláďata mají svá tajemství, ve tmě se skrývá cosi neviditelného, objevují se další záhadné prorocké básně a Zoey pronásledují podivné, až příliš živé noční můry. Když se však nakonec Zoey ocitne v opravdovém ohrožení života, může za to docela obyčejná žárlivost. Dokáže se budoucí velekněžka postavit pradávnému zlu a vyřešit svoje komplikované vztahy, nebo se do toho jako správná puberťačka jen zamotá ještě víc? Není totiž vůbec jednoduché poznat, kdo je přítel a kdo nepřítel...

Cena: 299.00 Kč


horor

Probuzený milenec
/Lover Awakened/
Ward, J. R.

Nakladatel: Baronet
Překlad: Jana Pacnerová
Obálka: Martina Kysucká
Redakce: Marie Hošková
Rok vydání: 2010
Počet stran: 464
Rozměr: 125 x 200
Provedení: hardback

Zsadist je jedním z šesti upírských bojovníků Bratrstva černé dýky bránícího svou rasu před neúprosnými nepřáteli. Nosí ve své duši temnou minulost plnou utrpení a pokoření, která v něm vyvolává neuhasitelnou zuřivost. Je znám svými strašnými činy a jeho divokosti se obávají jak lidé, tak upíři. Hněv je jeho jediným druhem a hrůza vášní - dokud neosvobodí krásnou dívku z nepřátelských rukou. Bellu okamžitě uchvátí Zsadistova nespoutaná síla. Oba v sobě nalézají zalíbení, ale bojovníkova touha po pomstě dívčiným mučitelům jej přivádí k šílenství. Proto musí Bella pomoci jeho utrápené duši a najít cestu ke společné budoucnosti.

Cena: 299.00 Kč


komiks

Predátor 3
/Predator 3/
Dorkin, Evan - Thompson, Derek - Lamb, Jason R. - …

Nakladatel: BB art, Crew
Překlad: Marek Barányi, Pavel Švanda
Obálka: Ogor Kordey
Redakce: Jiří Pavlovský, Mirka Pelnářová
Rok vydání: 2010
Počet stran: 344
Rozměr: 160 x 235
Provedení: hardback

Smrt nemá svůj oblíbený rajón. Navštěvuje všechna místa, ať už jsou to bažiny, lesy nebo hluboké moře. Má mnoho tváří – a jedna z nich se skryvá za mimozemskou maskou. Za kovovou maskou vesmírného lovce, nelítostného zabijáka, pro kterého je naše planeta jen snadným zdrojem trofejí. Tedy, pokud nenarazí na někoho, kdo je odhodlaný se bránit. A můžou to být stejně tak žoldáci a policisté jako potapěči a vesničtí burani.

Cena: 899.00 Kč


komiks

Y: Poslední z mužů 3 - Malý krok pro lidstvo
/Y: The Last Man 3 - One Small Step/
Vaughan, Brian K. - Guerra, Pia - Chadwick, Paul

Nakladatel: BB art, Crew
Překlad: Petr Zenkl
Obálka: J. G. Jones
Redakce: Jiří Pavlovský, Mirka Pelnářová
Rok vydání: 2010
Počet stran: 168
Rozměr: 170 x 260
Provedení: paperback

Yorick je poslední muž na Zemi. To ale neznamená, že je to poslední muž ve vesmíru. Na oběžné dráze kolem planety se pohybuje ruská kosmická stanice, na jejíž palubě je jedna žena... a dva muži. Stanice se právě chystá k nouzovému přistání. A pokud její posádku nezahubí zastaralá technika a vir, určitě to zvládne izraelské ženské komando.

Cena: 399.00 Kč


horor

Pod kopulí
/Under the Dome/
King, Stephen

Nakladatel: Beta
Překlad: Linda Bartošková
Obálka: Michal Kuba
Redakce: Dominika Křesťanová
Rok vydání: 2010
Počet stran: 944
Rozměr: 150 x 210
Provedení: hardback

Malé městečko odřízne od okolního světa neproniknutelná bariéra neznámého původu a obyvatelé jsou náhle ponecháni sami sobě. Ovzduší je postupně znečišťováno, zásoby se tenčí, energetické zdroje docházejí, pokusy o proražení bariéry jsou marné. Vláda státu je bez ohledu na veškeré své zdroje bezmocná a může pouze zvenčí přihlížet.
Místní radní s diktátorskými sklony si uvědomí příležitost konečně vyniknout a prokázat svému městečku dobro, samozřejmě podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Začne je řídit pevnou rukou - v této mimořádné situaci přece nemůže nic lepšího udělat, lidé silné vedení jistě ocení!
Další reálie příběhu - syn radního s nádorem na mozku, ilegální výrobna drog a jediná slyšitelná radiostanice, vtloukající lidem do hlavy jen boží lásku - to jsou přísady, které působí jako katalyzátor už beztak výbušné situace. Můžeme sledovat postupný rozklad lidského společenství, kde přestávají platit pravidla civilizace. Výsledkem je mistrná studie lidské bezmoci, arogance a násilí.

Cena: 549.00 Kč


Pevnost 11/2010 - Probuzené peklo
Heteša, Petr - Willrich, Chris - Neff, Ondřej - …

Nakladatel: Pražská vydavatelská společnost, Epocha
Obálka: Karel Zeman, Electronic Arts
Redakce: Tomáš Němec, Ďuro Červenák, Martin Fajkus, Filip Gotfrid, Martin Kučera, Petra Neomillnerová, Jiří Popiolek, Daniel Storch, Martin Šust
Rok vydání: 2010
Počet stran: 96
Rozměr: 210 x 295
Provedení: paperback

Měsíčník o fantasy, sci-fi a hororu.

Povídky:
- Chris Willrich: Meč láskyplné vlídnosti
- Ondřej Neff: Dívka s tváří z mramoru
- Josef Pěnad: Ať žije císařovna
- Josef Pěnad: Tradice


- Petr Heteša: Probuzené peklo
Trosky Cybrainu vydávají svá tajemství. Biologicko-kybernetické univerzum samovolně získává vlastní identitu a hlavně nestojí o jakoukoliv záchranu. Naopak se mění v něco, co se chystá ohrozit reálný svět. Poslední dobrodružství Grega Henberga tak přerůstá ve zběsilou kyberfantasy plnou magie, nepřirozených jevů a neživočišných bytostí, pro které je lidstvo pouze odrazovým můstkem k vyšším cílům. K cílům, ve kterých s lidmi není počítáno...

Cena: 125.00 Kč


Pevnost 11/2010
Willrich, Chris - Neff, Ondřej - Pěnad, Josef

Nakladatel: Pražská vydavatelská společnost
Překlad: Andrea Peprlová
Obálka: Electronic Arts
Redakce: Tomáš Němec, Ďuro Červenák, Martin Fajkus, Filip Gotfrid, Martin Kučera, Petra Neomillnerová, Jiří Popiolek, Daniel Storch, Martin Šust
Rok vydání: 2010
Počet stran: 96
Rozměr: 210 x 295
Provedení: paperback

Měsíčník o fantasy, sci-fi a hororu.

Povídky:
- Chris Willrich: Meč láskyplné vlídnosti
- Ondřej Neff: Dívka s tváří z mramoru
- Josef Pěnad: Ať žije císařovna
- Josef Pěnad: Tradice

Cena: 55.00 Kč


sci-fi

Perry Rhodan: Hvězdný oceán 061 - Hvězdokupa Arphonie
/Perry Rhodan: Der Sternenozean 061 - Im Arphonie-Sternhaufen/
Hoffmann, Horst

Nakladatel: Moba
Překlad: František Ryčl
Obálka: Dirk Schulz
Redakce: Blanka Černá
Rok vydání: 2010
Počet stran: 64
Rozměr: 155 x 225
Provedení: paperback

Na Zemi a planetách osídlených lidmi se píše rok 1333 n.g.l. V hvězdném oceánu Jamondi pronikl Perry Rhodan a Atlan na palubě kosmické lodi Meč do srdce nepřítele, na Tan Jamondi II. Tam se dozvídají, že nezbytný Paragonový kříž z Jamondi zmizel.
Když chtějí nositelé aktivátorů a jejich spojenci Tan Jamondi II znovu opustit, zjistí, že sluneční soustavu Kybbové dobře střeží. Ke všemu zlému ještě Distanční stopou, tajuplným transportním systémem, náhle dorazili "Kybb-Titáni", obrovské nepřátelské lodě.
Rhodan a Atlan reagují nečekaným způsobem: namísto aby uprchli, vrhnou se do Distanční stopy - a tím protivníka překvapí. Za nimi se transportní cesta náhle zhroutí: pronásledování je nemožné.
Jenže zůstává otázkou, jestli bylo chytré zvolit si tuto cestu. Protože ta může končit kdekoli, nejen v Arphonijské hvězdokupě...

Cena: 59.00 Kč


fantasy

Nevídaní akademikové - Úžasná Zeměplocha
/Unseen Academicals/
Pratchett, Terry

Nakladatel: Talpress
Překlad: Jan Kantůrek
Obálka: Paul Kidby
Redakce: Eliška Pospíšilová
Rok vydání: 2010
Počet stran: 592
Rozměr: 110 x 175
Provedení: paperback

TDo prastarého města Ankh-Morporku dorazil fotbal! Ne ten starodávný, plný hrubého okopávání a odstrkování, ale ten nový, rychlý, kde jsou brankové tyče vyznačeny špičatými klobouky, a s míčem, který udělá bummpin! a vyskočí, když s ním udeříte o zem. Teď musí mágové Neviditelné univerzity zvítězit ve fotbalovém utkání bez použití magie, takže jsou odhodláni vyzkoušet cokoliv. Na fotbalu je totiž jedna věc - jedna důležitá věc, totiž ta, že fotbal obvykle není jen o fotbale.
Do toho! Do toho! Do toho!

Cena: 299.00 Kč


fantasy

Měsíční svit
/Moonshine/
Thurman, Rob

Nakladatel: Fantom Print
Překlad: Anna Janovská
Obálka: Christian McGrath
Redakce: Libor Marchlík, Jiří Popiolek
Rok vydání: 2010
Počet stran: 272
Rozměr: 150 x 210
Provedení: hardback

Druhá kniha série Kal a Niko Leandrosovi.

Poté, co zachránili svět před ďábelskými příbuznými svého otce, se Kal Leandros se svým nevlastním bratrem Nikem usadili v novém bytě. Našli si také novou práci - působí jako tělesná stráž a soukromí detektivové. A v New Yorku, kde si nadpřirozené bytosti vykračují po ulicích úplně stejně jako normální lidé, je práce dost.
Kvůli poslednímu případu musí v přestrojení proniknout do prostředí Klanu, vlkodlačí mafie. Jeden z menších klanových bossů má podezření, že se ho chce někdo zbavit, ale chybí mu důkazy. Nejlepší místo, kde začít, bude zadní místnost Měsíčního svitu, hráčského doupěte určeného výhradně pro nelidi. Kal si myslí, že to bude jednoduchá a rychlá práce. Ale to se velmi, velmi mýlí...

Cena: 249.00 Kč


sci-fi

Medúza
/Medusa/
Cussler, Clive - Kemprecos, Paul

Nakladatel: BB art
Překlad: Ondřej Duha
Obálka: -
Redakce: Zuzana Pokorná, Jan Řehoř
Rok vydání: 2010
Počet stran: 310
Rozměr: 160 x 235
Provedení: hardback

V Mikronésii náhle zmizí přísně tajná podmořská laboratoř zkoumající vzácnou modrou medúzu. Ve stejné době zaútočí na batysféru jakási ponorka a nechá ji bez pomoci tři čtvrtě kilometru pod hladinou, kde její posádce včetně Zavaly hrozí jistá smrt, které uniknou jen díky hrdinskému zásahu Kurta Austina. Ten pojme podezření a pověří NUMA vyšetřením případu, aniž by věděl, do jakého nebezpečí všechny uvrhne. Série tajných medicínských experimentů... mimořádně ambiciózní čínská zločinecká organizace... smrtící nový virus, jenž by mohl způsobit celosvětovou pandemii. Austin a Zavala se už dříve ocitli v úzkých, ale tentokrát se nesnaží zachránit jen svou kůži - tentokrát zachraňují miliony životů.

Cena: 299.00 Kč


sci-fi

Mass Effect: Vzestup
/Mass Effect: Ascension/
Karpyshyn, Drew

Nakladatel: Fantom Print
Překlad: Jakub Mařík
Obálka: BioWare
Redakce: Libor Marchlík, Jiří Popiolek
Rok vydání: 2010
Počet stran: 288
Rozměr: 110 x 170
Provedení: paperback

DProteané, kteří zmizeli před padesáti tisíci lety, zanechali svou pokročilou technologii roztroušenou po celé galaxii. Objev proteanských ruin na Marsu umožnil lidstvu připojit se k těm, kteří už sklidili svůj díl prastarých high-tech kouzel. Jedna zločinná organizace však nechce spolupracovat, ale vládnout.
Vědkyně Kahlee Sandersová opustila Alianci a přešla do projektu Vzestup, programu, který pomáhá bioticky nadaným dětem ovládnout jejich výjimečné schopnosti. Nejslibnějším studentem v programu je dvanáctiletá autistka Gillian Graysonová.
Kahlee však netuší, že Gillian se nevědomky stala pěšákem ve hře tajné polovojenské skupiny Cerberus, která sabotuje program prováděním ilegálních pokusů na studentech...

Cena: 199.00 Kč


fantasy
- nové vydání -

Lux Perpetua
/Lux Perpetua/
Sapkowski, Andrzej

Nakladatel: Leonardo
Překlad: Stanislav Komárek
Obálka: Hieronymus Bosch, Jana Komárková
Redakce: Jiří Pilch
Rok vydání: 2010
Počet stran: 480
Rozměr: 120 x 200
Provedení: hardback
Stav: nové vydání

Závěrečná kniha husitské trilogie.

Náš starý známý Reinmar z Bělavy řečený Reynevan má i nadále problémy: buď se jej někdo snaží připravit o život, anebo mu činí nabídky, které nelze odmítnout. Pronásledují jej všední agenti rozvědek, ale rovněž nečisté síly, jež nikterak neskrývají svůj pekelný původ. Však také Reynevan žije v kruté a nebezpečné době, kdy Slezsko a Čechy pustoší křížové výpravy i husitské spanilé jízdy, kdy nikdo nezná slovo "slitování" a ve jménu Páně jsou vražděny tisíce nevinných. Reynevan ještě stále věří v náboženskou obrodu a stojí na straně Husových stoupenců - a to i tehdy, kdy se dopouštějí nelidských zločinů. On, lékař, idealista a nezištný zachránce chorých a trpících, se musí stát špehem, záškodníkem, vrahem a nelítostným mstitelem. Rozpolcen mezi povinností a hlasem srdce, musí vsadit vše na jedinou kartu, aby vyrval milovanou ženu z rukou nepřítele.

Cena: 349.00 Kč


komiks

Lips Tullian
Weigel, Jaroslav - Saudek, Kája

Nakladatel: Albatros Media - Plus, Zlatý Kůň
Obálka: Kája Saudek
Redakce: Ondřej Müller, Berenika Saudková, Lubomír Kuba
Rok vydání: 2010
Počet stran: 128
Rozměr: 295 x 345
Provedení: hardback

Scénář: Jaroslav Weigel
Kresba: Kája Saudek

Příběh nejobávanějšího náčelníka lupičů Lipse Tulliana vytvořil Kája Saudek společně s Jaroslavem Weigelem. Komiks vycházel v 70. letech na pokračování v časopise Mladý svět a dlouho byl jedním z mála kvalitních, ideologicky nezatížených komiksů u nás. Lips Tullian byl historickou postavou, která posloužila Friedrichu Schillerovi jako reálná předloha Karla Moora z jeho slavných Loupežníků (1781) a Kájovi Saudkovi zase jako námět 59 stran komiksu, jehož scénář vytvořil Jaroslav Weigel.

Cena: 599.00 Kč


fantasy

Lessekův klíč
/Lessek's Key/
Scott, Robert - Gordon, Jay

Nakladatel: Plejáda publishing
Překlad: Zdeňka Vaníčková
Obálka: Martin Zhouf
Redakce: Miroslava Votrubová, Martin Zhouf
Rok vydání: 2010
Počet stran: 528
Rozměr: 150 x 210
Provedení: hardback

Larionská Tabule kouzel nerušeně spí v zapomenuté komnatě sandcliffského paláce. Tají v sobě moc chránit lidi z pěti království před útlakem a násilím, které je po staletí zotročuje - jenže teď je zbytečná. Bez Lessekova klíče není ničím víc než kusem žuly.
Je na Stevenu Taylorovi, aby získal klíč zpátky, i přes to, že v kritických okamžicích boje o život přišel o kouzlo své jasanové hole. Na jeho pouti napříč Amerikou je mu stále v patách Nerak, bývalý vládce Larionu.
V Eldarnu se shromažďují síly falkanského Hnutí odporu před vesničkou Traver's Notch, zatímco Mark, Garec a Gilmor spěchají na sever, aby Tabuli získali a využili její moci; buď zapečetí Fold navždy nebo - pokud Steven neuspěje - budou bojovat do posledního dechu, aby Nerakovi zabránili zničit Eldarn a ostatní kraje.

Cena: 399.00 Kč


komiks

Lesby k pohledání
/Dykes to Watch out for 2, 3, 4, 5/
Bechdel, Alison

Nakladatel: LePress
Překlad: Sylva Filcová
Obálka: Alison Bechdel
Redakce: Irena Seagullová
Rok vydání: 2010
Počet stran: 192
Rozměr: 215 x 145
Provedení:

Alison Bechdelová kreslí od roku 1983 do současnosti komiksový seriál ze života několika americký leseb. Jednotlivé díly vycházely v mnoha časopisech, byly přeloženy do několika jazyků a vydaly na desítky knih (naposledy mohutný výbor The Essential Dykes to Watch out for, 2008). Nyní máte v rukou výběr z dílů poprvé publikovaný v letech 1987 - 1992, ve kterých se seznámíte s hrdinkami Mo, Lois, Toni a Clarice, Ginger a dalšími. K nim přidáváme nadčasový kreslený příběh nazvaný Sériová monogamie.

Cena: 389.00 Kč


sci-fi

Kronika zlatých časů
Volný, Zdeněk

Nakladatel: Via facti
Obálka: Martin Vejvoda
Redakce: Kristina Volná
Rok vydání: 2010
Počet stran: 288
Rozměr: 125 x 200
Provedení: hardback

Devět nových, dosud nepublikovaných povídek žijícího klasika české science fiction vypráví napínavé a vtipné příběhy vraždících andělů, inteligentních kocourů, žižkovských upírů, úspěšných podnikatelů a dalších tvorů stále žijících mezi námi.

Cena: 199.00 Kč


komiks

Koule a Krychle
Plachý, Jaromír

Nakladatel: Labyrint
Obálka: Jaromír Plachý
Redakce: -
Rok vydání: 2010
Počet stran: 52
Rozměr: 145 x 210
Provedení: paperback

Kompletní vydání komiksových příběhů o dvou geometrických kamarádech. Neobvyklá dobrodružství neobvyklých postaviček - Koule, Krychle, Vajgla, Hovínka a Chlupa - se odehrávají v lehce ponurém světě plném absurdní fantazie a černého humoru.
Jaromír Plachý (1986) je talentovaný komiksový výtvarník, scenárista a autor animovaných filmů, za které obdržel několik cen.

Cena: 125.00 Kč


fantasy

Koruna hrdinů
/The Door in the Hedge/
McKinley, Robin

Nakladatel: Talpress
Překlad: Veronika Krajňanská
Obálka: Milan Dubnický
Redakce: Květa Svárovská
Rok vydání: 2010
Počet stran: 312
Rozměr: 105 x 175
Provedení: paperback

Příběh Koruny hrdinů se odehrává tisíce let před událostmi Modrého meče. Aerin je jediné dítě krále Damaru a právoplatná dědička trůnu, ale lidé k ní chovají nedůvěru, protože je dcerou čarodějnice ze zlého Severu, která prý očarovala krále, aby získala trůn. Aerin není typická princezna - nezajímá se o krásné šaty ani vyšívání, zato miluje koně a boj. Jejími jedinými přáteli jsou bratranec Tor, chůva Teka, která jí od narození nahrazovala matku, a věrný kůň Talat, kterého vyléčila ze smrtelné nemoci. Nikdo netuší, že jediná Aerin může zachránit Damar před dvojí hrozbou - Maurem, posledním Vznešeným drakem, a hrozivým zlým černokněžníkem Agsdedem. Na strastiplné cestě za svým osudem potká mocného léčitele a kouzelníka Lutheho, který jí konečně prozradí pravdu o matce, a věnuje jí legendární Modrý meč, Gonturan, který svému pánu poskytuje nadpřirozenou obratnost v boji. Aerin ale brzy poznává, že za tak cenný dar musí draze zaplatit - boj s Agsdedem, který ukradl legendární Korunu hrdinů a ze všech sil se snaží zničit Damar, ji téměř jistě může stát život...

Cena: 249.00 Kč


komiks

Komiksfest! 2010 (oficiální katalog)
Baranko, Igor - Lavrenčič, Matej - Guibert, Emmanuel - …

Nakladatel: Seqence
Obálka: Igor Baranko
Redakce: Janka Fantová, Joachim Dvořák
Rok vydání: 2010
Počet stran: 96
Rozměr: 200 x 285
Provedení: paperback

Reprezentativní vydání obsahuje komiksy zahraničních a českých autorů: Igor Baranko, Moki, Jens Harder, Matej Lavrenčič (Stripburger), Emmanuel Guibert, Jiří Grus, Karel Jerie, Dora Dutková, Michal Singer aj.; teoretické texty o komiksovém scénáři (Lucie Lomová) a o fenoménu stripu Peanuts (Michal Jareš), přehled vítězů ceny Muriel, profily hostů festivalu a další texty.
Na DVD The Best of Anifilm najdete výběr nejlepších animovaných českých snímků za poslední dva roky.

Cena: 150.00 Kč


horor

John Sinclair 452: Ohnivý kult
/John Sinclair 402: Der Feuerkult/
Dark, Jason

Nakladatel: Moba
Překlad: Marek Küchler
Obálka: Vicente Ballestar
Redakce: Lucie Klusková
Rok vydání: 2010
Počet stran: 52
Rozměr: 155 x 225
Provedení: paperback

Neuvěřitelné a záhadné příběhy - vrchní inspektor Scotland Yardu John Sinclair svádí ať už sám, či i s pomocí svých přátel nerovný boj se zlem a nadpřirozenými silami.

Cena: 37.00 Kč


fantasy

Ježíš Kristus výtržník aneb Třetí zákon
Boom, Felix

Nakladatel: Brána
Obálka: Martin Zhouf
Redakce: Miroslav Žďárský, Vlasta Machová
Rok vydání: 2010
Počet stran: 240
Rozměr: 150 x 210
Provedení: hardback

Provokativní román zkušeného autora vrací Ježíše Krista na zem po více než 2000 letech v roli manažera a reportéra bulvárního deníku. Ve vzrušených dialozích s Bohem objevil Ježíš řadu přehmatů v interpretaci křesťanských dějin a napravuje je často šokujícím způsobem. Mezi lidi se vrací v duchu zcela světského veselého příběhu právě v Čechách, které si vybral jako pilotní projekt pro svůj záměr spasit svět. Se svou schopností konat zázraky hledá novou polohu vlastní existence v běžném civilním a necírkevním prostředí 21. století. Je konfrontován se situacemi, na něž byl připraven pouze teoreticky. Zasahuje do politiky, sportu, showbyznysu i do lidských osudů. Stejně jako ve svém prvním životě vyvolává i v demokratické společnosti napětí, kvůli němuž má být znovu ukřižován.

Cena: 249.00 Kč


fantasy

Impérium černé a zlaté
/Empire in Black and Gold/
Tchaikovsky, Adrian

Nakladatel: Zoner Press
Překlad: Hana Šimečková
Obálka: Roman Kýbus
Redakce: Pavel Kristián, Hana Fruhwirtová, Jana Tučníková
Rok vydání: 2010
Počet stran: 488
Rozměr: 150 x 215
Provedení: hardback

Městské státy Nížin žily po staletí v míru, byly to kolébky civilizace, prosperity a moudrosti, ochraňované smlouvami, obchodem a vírou v rozumný úsudek svých sousedů.
Ale mezitím ve vzdálených oblastech světa začalo Impérium Vos pohlcovat město za městem pomocí svých dokonale vycvičených armád, strojů a smrtícího Daru... A teď se jeho hlad po válce a dobývání stal neukojitelným.
Pouze stárnoucí Stenwold Maker, šéf špionáže, řemeslník a politik, vidí, že dlouhá doba míru je u konce. Na jeho ramenou tedy spočívá úkol otevřít oči svému lidu dříve, než černozlatá vlna zaplaví Nížiny a zničí vše, co jí bude stát v cestě.
Ale nejdříve musí zařídit, aby se on sám nestal další obětí Impéria.

Impérium černé a zlaté je spisovatelským debutem Adriana Tchaikovského, nadějného britského autora, a první část cyklu Stíny vědoucích. Tchaikovsky přišel s neotřelým nápadem - propůjčil svým knižním lidským hrdinům hmyzí schopnosti. Tím dokázal, že i dnes lze napsat kvalitní a originální fantasy, jejímž hlavním hybatelem není všemocná magie. Přidá-li se k neobvyklým postavám napětí, humor a dobrodružství jako v tomto případě, vznikne čtivá kniha vhodná pro bezmála každého čtenáře. Na své si přijde skalní příznivec fantasy románů i neznalec tohoto žánru. Začtěte se také do dlouho očekávané novinky na českém trhu a stejně jako tisíce dalších světových čtenářů budete i vy s napětím očekávat její pokračování. Stíny vědoucích vás totiž chytnou, a už nepustí...

Cena: 349.00 Kč


horor

Horory na dobrou noc 2
/More Horowitz Horror/
Horowitz, Anthony

Nakladatel: BB art
Překlad: Zdeněk Hofmann
Obálka: Jan Matoška
Redakce: Jiří Pacek, Jan Řehoř
Rok vydání: 2010
Počet stran: 150
Rozměr: 135 x 205
Provedení: hardback

Další soubor hororových povídek Anthonyho Horowitze, v nichž jsou hlavními (a nechtěnými) hrdiny děti, určených pro mladé čtenáře a pochopitelně i pro jejich rodiče. Čeká na ně stopař, který není tím, kým se zdá být, strašidelná vesnice ukrývající hrůzné tajemství, mobil, kterým se dá dovolat mrtvým i vražedný výtah. Můžete se těšit na šokující pointy i notnou dávku černého humoru.
Horory na dobrou noc 2 jsou působivou sbírkou děsivých příběhů od uznávaného autora a televizního scenáristy Anthonyho Horowitze.

Cena: 199.00 Kč


komiks

Hetalie: Mocnosti Osy 3
/Hetalia 3/
Hidekaz, Himaruja

Nakladatel: Zoner Press
Překlad: Barbora Klabačková
Obálka: Himaruja Hidekaz
Redakce: Pavel Kristián, Jana Tučníková, Hana Fruhwirtová
Rok vydání: 2010
Počet stran: 136
Rozměr: 145 x 210
Provedení: paperback

Třetí pokračování oblíbené historické komediální mangy o státech celého světa.
Další série veselých příběhů roztomilého Itálie a jeho kamarádů.
Podaří se Německu zbavit Itálii a Japonsko špatných stravovacích návyků?
Jak si Japonsko užije dovolenou s Itálií?
Proč v Anglii říkají hovězímu "beef"?
Proč je tak těžké napodobit Itala?
Jak vznikla krevská unie?
A nezapomeňme na G8!
Pokud vás zajímá historie a zároveň milujete roztomilé bišíky, je pro vás tahle manga to pravé. Krátké příběhy vás nebudou nutit "zhltnout" celou mangu najednou a u příhod Itálie a jeho kamarádů se zaručeně pobavíte.

Cena: 151.00 Kč


fantasy

Ground zero
/Ground Zero/
Wilson, F. Paul

Nakladatel: Plejáda publishing
Překlad: Ondřej Šanca
Obálka: Martin Zhouf
Redakce: Jana Novotný, Martin Zhouf
Rok vydání: 2010
Počet stran: 344
Rozměr: 150 x 210
Provedení: hardback

Muž na pronajaté lodi u newyorského přístavu sleduje dvojici hořících mrakodrapů Světového obchodního centra. Je 11. září 2001... Vytahuje z ovladače "J" anténu a mačká černé tlačítko. Kdo potřebuje další výbuch hodinu poté, co se zbortila "Dvojčata" po úderech teroristů z Al-Kajdy?
Po letech si mladá autistická internetová surfařka Weezy všímá podivných nesrovnalostí a falešných stop v oficiálních prohlášeních, v tisku i v zmanipulovaných a zavádějících textech bloggerů. Ocitá se na stopě temného spiknutí a skládá si části zhoubného puzzle dohromady.
Ale jen Jack, kamarád z dětství, působící v tajemném společenství, tuší, co se za vším skrývá, a vyzná se v paranoidních labyrintech aktérů v pozadí.

Brilantní román F. Paula Wilsona - plný akce a nečekaných odhalení i souvislostí - vás zavede na pokraj zkázy lidstva, za níž nejsou islámští teroristé, nadnárodní korporace ani vláda.

Cena: 299.00 Kč


komis

Gravitation - Přitažlivost 12
/Gravitation 12/
Murakami, Maki

Nakladatel: Zoner Press
Překlad: Jan Horgoš, Barbora Klabačková
Obálka: Maki Murakami
Redakce: Pavel Kristián, Jana Tučníková
Rok vydání: 2010
Počet stran: 200
Rozměr: 125 x 190
Provedení: paperback

Příběh hlavních hrdinů se pomalu ale jistě uzavírá. Bad Luck musí se svou nejnovější písní předstihnout Nittle Grasper a ukrást světla reflektorů pro sebe. Zdá se, že všichni přátelé a známí se snaží Šuičiho podpořit, jak jen to jde. Kolem však stále obchází duch Jukiho někdejšího milence a přes veškeré štěstí, které teď Šuiči ve vztahu s Jukim cítí, v něm hlodají pochybnosti. Jestli se mu podaří zvítězit nad Rjuičim Sakumou a navíc jednou pro vždy získat Jukiho srdce se dočtete v závěrečném dílu mangy Gravitation.
Staňte se na chvíli romantickým Šuičim Šindó a na stránkách mangy s ním prožijte jeho příběh o lásce a hudbě.

Cena: 169.00 Kč


komiks

Crew2 28/2010
Power, Dermot - Černý, Marek - Abnett, Dan - …

Nakladatel: Crew
Překlad: Darek Šmíd, Jiří Pavlovský
Obálka: Richard Corben
Redakce: Petr Litoš, Jiří Pavlovský, Milan Krejčí, Martin Němec, Ľudovit Plata, Tomáš Prokůpek, Marek Barányi
Rok vydání: 2010
Počet stran: 76
Rozměr: 210 x 295
Provedení: paperback

Nejprve je tu klasika - Soudce Dredd jde po stopě vraha, který se rozhodl, že zlikviduje popík... a tým specialistů ohledává místo činu, na kterém ještě před nedávnem řádil Sinister a Dexter. Neznámým není ani Richard Corben, který zachytil souboj o Královskou korunu. Poprvé je na našich stránkách představena komiksová legenda Alexandro Jodorowsky a jeho příběh Zlaté slzy. No a čeká vás ještě souboj o Mrkev, velký profil tvůrce Výprava za ptákem času, seznam titulů minulého roku i těch, které by vám rozhodně neměli uniknout a další lahůdky!

Cena: 99.00 Kč


komiks

Egypťan
Kubátová Smolíková, Markéta

Nakladatel: Argo
Obálka: Markéta Kubátová Smolíková
Redakce: Alena Pokorná, Alexandra Švolíková
Rok vydání: 2010
Počet stran: 272
Rozměr: 165 x 235
Provedení: hardback

Původní komiks mladé autorky čerpá svou prvotní inspiraci u egyptského mýtu o dvou znepřátelených bratrech, Sutechovi a Usirovi. Malý egyptský kluk Ratep, kterému se vrstevníci pro jeho původ vysmívají, podlehne svodům Sutecha, boha války, temnoty a hněvu, a dopomůže mu ke svobodě a moci. Za to ho stihne trest - Usir, bůh plodnosti a panovník nad říší zemřelých, mu dá nesmrtelnost a Ratepovým věčným úkolem je napravovat Sutechovy zlé skutky. Osamělý odvěký poutník bez domova a rodiny pak cestuje časem i světem a v jeho příbězích se odrážejí legendy a báje z celého světa. Ratep přitom nepřestává toužit po lásce a přátelství, leč marně. Protože však v jeho žilách koluje i Sutechova krev, nehodlá se se svým údělem smířit.

Cena: 298.00 Kč


horor

Ať vejde ten pravý
/Lat den rätte komma in/
Lindqvist, John Ajvide

Nakladatel: Argo
Překlad: Jan Holá
Obálka: Bavaria Media, Vladimír Fára
Redakce: Viola Lyčková, Radka Urbancová, Alexandra Švolíková
Rok vydání: 2010
Počet stran: 448
Rozměr: 150 x 210
Provedení: hardback

Zima roku 1981. Poklidný život na stockholmském předměstí Blackeberg naruší podivné události. Nejprve nedaleko objeví mrtvolu chlapce, kterého vrah nechal záměrně vykrvácet. Vše nasvědčuje tomu, že by mohlo jít o rituální vraždu. A to je jenom začátek. Místní obyvatele pozvolna zachvátí strach a bojí se v noci vycházet z domu. Nikdo z nich ale netuší, co se opravdu děje. Dvanáctiletý Oskar má zatím jiné starosti. Jeho spolužáci ho už dlouho šikanují a on se jim nedokáže postavit. Marně sní o pomstě. Dokud se do vedlejšího bytu nenastěhuje postarší muž s holčičkou. Jmenuje se Eli. Oskar se s Eli spřátelí. Jeho nová kamarádka je ale poněkud divná. Vychází ven jen v noci, i v mrazu chodí nalehko a často bývá hladová. Navíc trvá na tom, že nemůže vejít dovnitř, dokud ji nepozve dál. Přesto mezi nimi vzniká silné pouto.
Tento upíří horor o první lásce ze švédského předměstí, kde Lindqvist sám vyrůstal, vzbudil na švédské literární scéně senzaci, byl přeložen do řady jazyků a zatím vyšel v jedenácti zemích. Stejnojmenný film Tomase Alfredsona podle Lindqvistova vlastního scénáře měl ve Švédsku premiéru v roce 2008. V současné době se připravuje americká filmová adaptace pod názvem Let Me In.

Cena: 378.00 Kč


komiks

Aargh! Výroční speciál
Vlodek, Ladislav - Holub, Jan J. - Klapač, René A. - …

Nakladatel: Analphabet Books
Obálka: Tomáš Kučerovský
Redakce: Tomáš Kučerovský, Tomáš Prokůpek
Rok vydání: 2010
Počet stran: 128
Rozměr: 220 x 305
Provedení: hardback

Výroční speciál vychází u příležitosti desátých narozenin komiksového sborníku AARGH!. Vázaná barevná publikace o 128 stranách má podtitul Skrytá historie českého komiksu a je rozdělena do dvou částí. První se zabývá počátky tradic, na něž AARGH! navazuje – zrodem prvních domácích komiksových časopisů v letech 1926–1942 a poté kořeny českého alternativního komiksu. Druhá mapuje samotnou historii AARGH!u a představuje nejzajímavější postavy, které sborníkem během let prošly. To všem především ve formě komiksů, doprovodné texty zabírají pouze malou část publikace.

Cena: 240.00 Kč


Komentáře

Od Ať vejde ten pravý příliš nečekám, vzhledem k tomu, že mě film neoslovil. Osobně jsem se těšil na Herbertův Zelený mozek a musím uznat, že tahle jednohubka z roku 1966 má stále sílu (ale jinak bych řekl, že je to Herbertův asi nejslabší kousek). A pak bych si dovolil doporučit Sapkowského a Zeměplochu.

Přidat komentář