PR: Harry Potter 7 vyčaroval nové rekordy návštěvnosti za první víkend

Článek od: Anonym - 24.11.2010

Praha, 22. listopadu 2010 – „Harry Potter a Relikvie smrti – část 1“ – úvodní část velkého finále série Warner Bros. Pictures o Harry Potterovi zázračně mění všechny rekordy za první víkend.

„První víkend uvedení tohoto filmu se stalo neobyčejnou událostí na celém světě,“ uvedl zástupce společnosti Warner Bros Pictures. „Tato mimořádná čísla tržeb a návštevnosti jsou důkazem talentu filmařů a herců a také vize J. K. Rowlingové, tvůrkyně tohoto magického světa. Gratulujeme všem, kteří se na filmu jakkoli podíleli, ti všichni sdílí tento neuveřitelný úspěch.“

Během prvního víkendu vidělo film v českých kinech neuveřitelných 251 317 diváků a tržby dosáhly 30 751 437,-. „Harry Potter a Relikvie smrti – část 1“ se tak stal nejúspěšnějším filmem všech dob co se týká návštevnosti a tržeb za první víkend v České republice.

Harry Potter je nejúspěšnejší filmová série všech dob – celosvětové zisky dosáhly více než $5,4 miliard — všech šest předchozích filmů o Harry Potterovi patří mezi 20 nejúspešnejších filmů všech dob. Sedmé pokračování „Harry Potter a Relikvie smrti“ je rozděleno na dva celovečerní filmy, pričemž druhá část bude do českých kin uvedena 14. července 2011.

Daniel Radcliffe, Rupert Grint a Emma Watson se znovu vrací jako Harry Potter, Ron Weasley a Hermione Grangerová. Herecký sbor dále doplňují Helena Bonham Carter, Robbie Coltrane, Ralph Fiennes, Michael Gambon, Brendan Gleeson, Richard Griffiths, John Hurt, Rhys Ifans, Jason Isaacs, Bill Nighy, Alan Rickman, Fiona Shaw, Timothy Spall, Imelda Staunton, David Thewlis, Warwick Davis, Tom Felton, Toby Jones, David Legeno, Simon McBurney, Helen McCrory, Nick Moran, Peter Mullan, David O’Hara, Clémence Poésy, Natalia Tena, Julie Walters, Mark Williams a Bonnie Wright.

Film „Harry Potter a Relikvie smrti – část 1“ režíroval David Yates, který natočil už dva předchozí filmy „Harry Potter a Fénixův řád“ a „Harry Potter a Princ dvojí krve“. David Heyman, producent všech filmu o Harry Potterovi, produkoval i tento film společně s Davidem Barronem a J. K. Rowlingovou. Steve Kloves napsal scénář podle knižní předlohy J. K. Rowlingové. Lionel Wigram je výkonným producentem filmu, John Trehy a Tim Lewis jsou koproducenty.

Za kamerou stál Eduardo Serra, o výpravu se staral Stuart Craig, střihačem filmu je Mark Day, hudbu složil Alexandre Desplat, supervizorem vizuálních efektů je Tim Burke a kostýmy navrhla Jany Temime.

„Harry Potter a Relikvie smrti – část 1“ je uveden také v kine IMAX. Warner Bros. Pictures a Heyday Films Production uvádí film Davida Yatese „Harry Potter a Relikvie smrti – část 1“. Film je celosvětově distribuován spolecností Warner Bros. Pictures, a Warner Bros. Entertainment Company.

www.HarryARelikvie.cz

Přidat komentář