LITERATURA+PR: Komiksové Vánoce s nakladatelstvím Crew

Článek od: Redakce - 06.12.2010

Mezi čtenáři Sardenu se najdou jistě tací, kteří jsou nejen milovníky dobrých knih, ale i komiksů nebo dávají přednost hlavně bublinám. Inu, i na ty jsme mysleli a přinášíme tak seznam toho, co chystá nakladatelství Crew do konce letošního roku. 

Serge Le Tendre: Výprava za ptákem času (již vyšlo)

Anotace:

Svět Akbaru je v nebezpečí. Prokletý bůh Ramor se brzy uvolní a zaklínadlo na jeho uvěznění zabere víc času, než mají hrdinové k dispozici. Je jediné řešení. Najít mýtického tvora, který dokáže zpomalit plynutí času. Kouzelnice Mara posílá dceru Pelissu za svým bývalým milencem a bývalým hrdinou, stárnoucím Bragonem, aby se ještě jednou vydal na cestu za dobrodružstvím.
Výprava za ptákem času je legendární dílo evropského komiksu, které nabízí jak fascinující a nádherně vykreslený svět, tak epický fantasy příběh v dospělém pojetí. V českém vydání vychází kompletní čtyřdílný příběh v jedné knize.

Jim Davis: Garfield v plné parádě

Anotace:

Po delším čase je tu další barevný Garfield. Tentokrát se ve vázané knize čtvercového formátu sejdou dva díly, které původně vyšly černobíle: Garfield váží slova a Garfield slízne smetanu! Dvojnásobná porce Garfielda, dvojnásobný nápor na vaši bránici!

Plánováno na 7. prosince 2010.

Scott Adams: Dilbert 2: Přineste mi hlavu poslíčka Wilyho 

Anotace:

Pro ty, kteří celou tu dobu žili ve sklenici od majonézy: Dilbert je druh smolařského inženýra, který lze nejlépe pozorovat v kancelářských krychlích. Jeho jediný přítel, obrýlený pes Dogbert, má v plánu ovládnout planetu a z lidí udělat své otroky. ...Dilbertův komiks je určen každému, kdo mívá pocit, že ho obklopují samí idioti. Rozhlédněte se kolem sebe a hned zjistíte, že je právě pro vás.

Plánováno na 7. prosince 2010.

Matt Groening a další: Simpsonovi vrací úder 

Anotace:

Další příběhy ze světa nejslavnější žluté rodinky (když nepočítáme Kim Ir-senovi). Děda Simpson zavzpomíná na staré zlaté časy deprese, Patty a Selma se stanou letuškami, ve Springfiedlu dojde k válce televizních stanic a McBain se rozhodne dokázat, že i v Homerovi je (někde hluboko pod sádlem) zdravý duch!

Plánováno 13. prosince 2010.

Grant Morrison, Ethan van Sciver: X-Men: Impérium 

Morrisonův apokalyptický příběh se v tomhle díle dočká svého rozuzlení. Mutanti jsou tak blízko svému vyhlazení, jako snad nikdy předtím. Šílená Cassandra má nejen tělo a mozek profesora Xaviera, ale i celou Shi´arskou flotilu na povel. A to už je nějaká síla. Beast je v kómatu a John Sublime a jeho U-Meni jsou čím dál nebezpečnější a mocnější. Prostě jde o kejhák.

Grant Morrison dokázal, že zvládá jak psychedelické podivnosti, tak monumentální akční superhrdinské (a taky trochu psychedelické) eposy. Jeho období patří k jedněm z nejslavnějších v dějinách X-Menů... na čemž má zásluhu také precizní kresba Ethana Van Scivera, Franka Quitelyho  a dalších.

Plánováno 13. prosince 2010.

Jim Watterson:  Calvin a Hobbes: Vzhůru na Yukon!

Anotace:

Třetí sborník příběhů Calvina a Hobbese, jedněch z nejslavnějších stripových postav. Filozofie a destrukce, to všechno v jednom balení.

Plánováno na 15. prosince 2010.

Další informace na www.crew.cz.

Přidat komentář